Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@inkakřivák píše:
Tak se domluvte s nějakou kamarádkou s manželem, ne? Nebo s nějakým rodinným příslušníkem.
Nikdo me nenapadá…
@Anonymní píše:
A není to už teď jedno, jestli bude/nebude za outsidera v té třídě? Je v posledním ročníku, za pár měsíců se stejně celá třída rozuteče. Já to vidím z pozice holky, co byla za toho největšího outsidera po celých 8 let na té škole.
No prave.. dceru tsm prej holky pomlouvaji.. a populární nikdy nebyla..
Maturák jsme měli s učiteli a spolužáky v café baru, pronajali jsme si prostor, zvolili téma, každý něco na jídlo donesl a pronajalo se karaoke. A už to jelo. A jo, jedna exotka od nás ze třídy nebyla. Ale ona byla mimo právě celý 4 roky.
Navíc, ty taky píšeš, že bys tam seděla jak trubka…to jsou šaty pro vás dvě, boty, když to neumíte, tak aspon pro ni nějaky make up a účes…a když tam nechce
nenutila bych ji. Vztahy ve třídě ji to už dávno nezachrání.
Kamarádka neměla tatínka jen maminku a 2 sestry…tancovala s maminkou…a pak se připojily i obě sestry a krouzily tam v obětí všechny 4 ![]()
Účes a makeup zajistí kadeřnice a kosmetička a pokud jste na tom finančně hůř, tak mě třeba líčily a česaly holky z učiliště a byla jsem spokojená a za pár kaček. Šaty se dneska už nechají koupit nebo půjčit za pakatel - bazárky. Vy nemáte žádnou kamarádku, se kterou by jste šla?
@Anonymní píše:
A není to už teď jedno, jestli bude/nebude za outsidera v té třídě? Je v posledním ročníku, za pár měsíců se stejně celá třída rozuteče. Já to vidím z pozice holky, co byla za toho největšího outsidera po celých 8 let na té škole.
Právě proto by měla jít, já jsem byla taky za outsidera, nevím proč, ale bavila se semnou jen jedna holčina, ale ta měla taky svoji partu. Na maturák jsem šla. Vlastně mi neměl ani kdo zašněrovat šaty, dělala to učitelka. Po maturaku mi nastali zdravotní potíže a byla často doma, to chování, když jsem přišla do školy, bylo od spolužáků ještě horší a učit se a zvládnout maturitu bylo pro mě ještě těžší.
@Elis95 píše:
Právě proto by měla jít, já jsem byla taky za outsidera, nevím proč, ale bavila se semnou jen jedna holčina, ale ta měla taky svoji partu. Na maturák jsem šla. Vlastně mi neměl ani kdo zašněrovat šaty, dělala to učitelka. Po maturaku mi nastali zdravotní potíže a byla často doma, to chování, když jsem přišla do školy, bylo od spolužáků ještě horší a učit se a zvládnout maturitu bylo pro mě ještě těžší.
Jak z tohohle příběhu vyplývá, že by měla jít na maturák? ![]()
Ty's tam šla, chování spolužáků bylo pak ještě horší, proto by tam měla jít i ona?
Můžete si zatancovat spolu.
Jinak teda ze začátku jsou maturanti na očích no. Předtančení (pokud mají), nástup, zase bude schovaná v davu, jen při šerpovani bude víc vidět, ale zase většinu sálu nezajímá nějaká spolužačka jejich maturanta a zkoumat ji nikdo nebude.
a až do půlnoci maturanti zase nikoho nezajímali. Můžete si to tam spolu zkusit užít. Ale jestli to nedáte, jít tam s touhle myšlenkou a půjdete tam s tím, že to jdete odtrpět, tak bych to asi nechala být. Jen by jí to mohlo být jednou líto, ale z toho se taky nestřílí.
Účes a líčení, jak už tu padlo, na to se dá někdo sehnat. Na šaty spolu můžete někam do salonu a půjčit nějaké, v kterých se bude cítit dobře.
Zakladatelko, pokud nechce jít ze všelijakých důvodů, nenuť ji. Pokud nechce jít jen z důvodu, že byste tam byly samy, tak to bych se pokusila nějak zařídit. Nebo nemáte vůbec žádnou rodinu ani sociální okolí a jste úplně samy?
@Anonymní píše:
No prave.. dceru tsm prej holky pomlouvaji.. a populární nikdy nebyla..
Tak s ní prober, jestli tam nechce kvůli nim nebo opravdu prostě nechce na ten maturák jako takový. Nechat si zase ujít maturák kvůli nějakým protivným holkam, když by tam jinak ráda, to by byla škoda. A když bude vyfešákovaná, mohlo by jí to taky trošku zvednout sebevědomí.
Nechtělo se mi jít, ale šla jsem. Tancovala jsem s bratrem (táta odmítl jít), šla mamka a můj přítel. Jsem také introvert, ale měli jsme pohodovou třídu, žádné pomlouvání.
A kdybych se teď měla rozhodnout, nešla bych. Žádné trauma nemám, ale pro mě to byly úplně zbytečné nervy a utracené peníze.
Pokud dcera nechce jít, ať nejde, nedělej jí další trauma. Já šla na maturák nerada, tatínek už dávno nežil, maminka jet nechtěla, tančit jsem neuměla, navíc jsme byli převážně dívčí škola a na šaty jsem neměla peníze.
Nakonec to bylo super, tančily jsme my holky spolu, občas nás vyvedl nějaký spolužák nebo profesor a šaty jsem vyřešila černými společenskými kalhotami, bílou saténovou košilí a pod límeček jsem si uvázala černou nadýchanou mašli, vlasy jsem sepnula, uhladila gelem a šla jsem jakože za Marlene Dietrich, mělo to úspěch, dokonce mi to pak holky vyčetly, že jsem jim to měla říci a mohly jsem takhle oblečené jít všechny a shodit tak ten nedostatek kluků.
Promluv si s dcerou, promyslete to a když to nepůjde, hodila bych ji marod, aby to nebylo tak moc kách. věřím, že to nějak vyřešíte, aby byla dcerka v pohodě.
A není to už teď jedno, jestli bude/nebude za outsidera v té třídě? Je v posledním ročníku, za pár měsíců se stejně celá třída rozuteče
. Já to vidím z pozice holky, co byla za toho největšího outsidera po celých 8 let na té škole.