Trauma z maturitniho plesu

Anonymní
6.11.22 12:13

Trauma z maturitniho plesu

Dobry den, ma dcera bude mit v únoru se svou třídou maturak. Ale dcera mi tu doma fňuka, ze se tam vubec netěší. A ja nevim moc, co s tim, kdyz jsem ji maturak od prvaku platila..
Od jejího narození vychovávam dceru uplne sama, takze bez žádného chlapa.
A dcera říká, ze to bude hrozne trapné, ze jako jediná nebude mit s kym tancovat, sz bude tanec s rodici..Muj tata je na tom zdravotně spatne, tak se tam nemuze dostavit.. Žádného pritele nemá.. Jal tohle se da vyřešit? No a ja nemam ani zadnej doprovod na její ples, tak tam budu jen sedet sama u stolu jak trubka..zatímco ostatni tam budou mit celou rodinku..
Pak vubec nevi, co bude mit za uces, makeup - neumí se cesat ani malovat, saty taky nevi, jaké..
A dcera je dost velkej introvert, tak si tu akci neuzije a ja taky ne..
No.. rada bych si přečetla, jak probíhal maturak vašich deti, jak jste to prožívaly..

Předem dekuji za odpovědi..

Příspěvek upraven 06.11.22 v 12:18

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.11.22 12:15

Já jsem na maturák nešla, protože se mi nechtělo.

Obecně tohle nucení se do společenských akcí nechápu. Neznám introverta, ze kterého by se tím stal společenský člověk a ani nevím, proč by se introverti měli nějak napravovat.

• Citovat
  • Upravit
35970
6.11.22 12:20

Nenutila bych ji tam jít. Peníze bych bohužel oželela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
6.11.22 12:29

Já jsem taky na maturak nešla, i když se všichni divili. Zpětné jsem toho litovala, po par letech. Ale já byla děsný introvert.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
6.11.22 12:33

Hlavně jj nenechte tam nejít, vždyť je to. strasna škoda. Účes a make uP, nevěřím že se to nedá zařídit, dojdete se někam namalovat, nebo se jí ujmou kamarádky. A nebo sama, však může mít klasiku co nosí, nemusí být zmalovana jako plakat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
6.11.22 12:34

Tančit můžete spolu, nic divnýho na tom nevidím. Šaty bych vybírala už teď, na internetu jich je asi milion. Líčení a účes domluvíte u profesionála. Nemusíte tam být celou dobu, když vás to nebude bavit, odejdete. Ale odpískat to předem, to mi přijde škoda.

• Citovat
  • Upravit
1161
6.11.22 12:35

Šaty by už měla dávno vybírat, namalovat a učesat se může nechat, to už bych se taky po něčem poohlížela. Nevím kolik tříd bude mít maturák, jestli tam bude jen dcery třída, ale zrovna tance bych neřešila, tak holt nepůjde (jestli ti vadí to, že by lidem přišlo trapný, že zrovna ona netancuje nebo ty - já si teda myslím, že jim to bude úplně fuk). Bejt jí, jdu aspoň na to šerpování, aby jí to nebylo líto. A tobě, že jsi to neviděla. Pak bude akorát problém, pokud by odešla, že bude spolužákům chybět na půlnoční překvapení, pokud si něco secvičují. Já bych to ještě promyslela. Případně mě napadá z ní udělat před plesem nemocnou, to se taky stává.

Příspěvek upraven 06.11.22 v 12:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.22 12:36
@Anonymní píše:
Dobry den, ma dcera bude mit v únoru se svou třídou maturak. Ale dcera mi tu doma fňuka, ze se tam vubec netěší. A ja nevim moc, co s tim, kdyz jsem ji maturak od prvaku platila..
A dcera říká, ze to bude hrozne trapné, ze jako jediná nebude mit s kym tancovat, sz bude tanec s rodici..Muj tata je na tom zdravotně spatne, tak se tam nemuze dostavit.. Žádného pritele nemá.. Jal tohle se da vyřešit? No a ja nemam ani zadnej doprovod na její ples, tak tam budu jen sedet sama u stolu jak trubka..zatímco ostatni tam budou mit celou rodinku..
Pak vubec nevi, co bude mit za uces, makeup - neumí se cesat ani malovat, saty taky nevi, jaké..
No.. rada bych si přečetla, jak probíhal maturak vašich deti, jak jste to prožívaly..

My maturák neměli a docela mě to mrzi :roll:. Bylo nás opravdu málo. Byla jsem jediná holka ve třídě a kluci nic řešit nechtěli. Tudiš, nic se nedělalo ani pitka :roll:. Jestli tam jít nechce tak ať nechodí. Jestli chce podpořit třídu tak ať je tam na nezbytně nutnou dobu udělá si s nimi fotku a může jít domů. Šaty se dají sehnat z druhé ruky, účes.. stačí culík nebo jenom pár vln. Hotovo. Líčit ji může spolužačka, kosmetička. Jestli se vůbec nechce účastnit. Může sehnat věci do tomboly. Aby spolužáci neřekli.

• Citovat
  • Upravit
80156
6.11.22 12:39

Tak se domluvte s nějakou kamarádkou s manželem, ne? Nebo s nějakým rodinným příslušníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.22 12:42
@Anonymní píše:

Měla jsem stejné trauma, kadeřnice mi navíc zkazila účes, přišla jsem si hnusná a neobletovaná, přítele jsem neměla, tatínka, dědečka, bratra taky ne, byla mi tam jenom máma. Tak jsem to tam vobulela, přiopila jsem e žalem ale od půlnoci už jsem se odvázala a rozveselila, když hráli disko-trysko. Nicméně celkový dojem nic moc. Ale zase jsem měla pocit, že to absolvovat musím, maturák je jeden za život. Našla bych dceři nějakýho kámoše od kamarádek, co mají syny, např., aby jí pozvedl náladu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.22 12:48

Když byl tanec s rodiči, tak jsem tancovala se svým bratrem, otce jsem měla, ale na tyto akce zásadně nechodil, nebyl ani na maturitních plesech mých starších sourozenců, navíc v době kdy jsem maturovala, tak měl velké zdravotní problémy s nohou (o několik let později bohužel došlo k amputaci), takže tancovat by stejně nemohl.
Jinak já to prožívala dost podobně jako tvá dcera, na ples jsem jít nechtěla, v té době jsem měla vážné psychické problémy (dnes už chodím na psychiatrii a jsem zaléčená) a řešit do toho ještě ples to ještě zhoršovalo…Přesně jako tvoje dcera šaty a podobné věci jsem řešit fakt nechtěla, dodnes si pamatuji, jak jsem s matkou a svými sestrami několik hodin strávila v půjčovně šatů, žádné mi moc neseděly ani se mi nelíbily, nakonec jsem se tam rozplakala a jedna z mých sester na mě začala ječet…Se třídou jsme nacvičovali vystoupení na ples, vůbec mi to nešlo, akorát na mě byli spolužáci naštvaní, že jim to kazím…Asi dva dny před plesem jsem se sesypala a brečela, že tam nechci…Nakonec jsem tam šla, byly tam dvě holky, které jsem znala z brigády, díky nim to bylo docela fajn…ale i tak jsem mnoho času na tom plesu probrečela.
Jo a kadeřnici jsem nakonec začala hledat až v den plesu, napřed mě odmítla, ale pak se ji mě zželelo, že je ples jenom jednou za život, tak mě učesala (byla to navíc moje první návštěva kadeřnice v životě, měli jsme doma málo peněz, moje máma u kadeřnice nebyla snad nikdy).

• Citovat
  • Upravit
150
6.11.22 12:49

8o.
Maturaky jsou ta nejlepsi událost…
A myslim si ze bude za outsidera ve třídě kdyz tam nebude

Příspěvek upraven 06.11.22 v 12:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
6.11.22 12:50

Já na maturaku neměla rodiče vůbec a docela dost jsem si to užila :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.22 12:56
@Janli píše:
Tančit můžete spolu, nic divnýho na tom nevidím. Šaty bych vybírala už teď, na internetu jich je asi milion. Líčení a účes domluvíte u profesionála. Nemusíte tam být celou dobu, když vás to nebude bavit, odejdete. Ale odpískat to předem, to mi přijde škoda.

Tam asi nikdo asi nepujde s mamkou tancovat z holek

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.22 12:57
@deniiina píše: Šaty by už měla dávno vybírat, namalovat a učesat se může nechat, to už bych se taky po něčem poohlížela. Nevím kolik tříd bude mít maturák, jestli tam bude jen dcery třída, ale zrovna tance bych neřešila, tak holt nepůjde (jestli ti vadí to, že by lidem přišlo trapný, že zrovna ona netancuje nebo ty - já si teda myslím, že jim to bude úplně fuk). Bejt jí, jdu aspoň na to šerpování, aby jí to nebylo líto. A tobě, že jsi to neviděla. Pak bude akorát problém, pokud by odešla, že bude spolužákům chybět na půlnoční překvapení, pokud si něco secvičují. Já bych to ještě promyslela. Případně mě napadá z ní udělat před plesem nemocnou, to se taky stává.Příspěvek upraven 06.11.22 v 12:36

Pouze její trida

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová