Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Momentálně řeším situaci:Mám dvě děti-kluky 7let a 2,5 roku.Já jsem vždy chtěla jedno dítě.Nakonec i když náhodou bylo druhé,ale jsem moc ráda,že ho mám.Teď jsem skoro 4roky rozvedená,ale žiju s přítelem a nevím proč,ale přišla na mě touha mít další dítě.Háček je v tom,že si nejsem jistá jestli bych unesla kdyby to byl zase kluk.Takže spíš než po dítěti mám touhu po holčičce a mám strach z toho,že bych třetímu klukovi nedokázala dát tu pravou mateřskou peči a lásku.Nadruhou stranu si říkám i když to bude kluk bude náš mě a mého přítele,každý máme své děti on 12letou dceru a já ty kluky,ale tohle by bylo společné nadneseně s naší lásky,tak by mělo být jedno jestli holka nebo kluk,ale já to cítím jinak.Máte to některá podobně?Nebo jsem divná? Já se pomalu v sobě už nevyznám.
No víš co. Já mám dva kluky, manžel chtěl tak nějak tud ruhou holčičku. No nic jsou to kluci jak buci. A já až nyní se přiznala, že celou dobu jsem si přála - dv akluky., Opravdu. jen jsem si netroufla to říkat nahlas, protože kdyby to byla holka, budu jí milovat, ale budu mít sama ze sebe špatný pocit, že ještě než byla, chtěla jsem - kluka. Třetí dítě mít zřejmě nebudu (2× SC), takže z toho důvodu si mohu dovolit pronést - kdyby třetí dítě, tak bych chtěla opět - kluka. A věř, že si taky připadám tak nějak divná. Kdo by chtěl mít tři kluky???? No, ale svým způsobem bohužel a naštěstí si pohlaví vybírat nemůžeme. A já si myslím, že kdyby to byl nakonec kluk, budeš ho mít taky ráda. A ty pochyby jsou na místě a jsou podle mně „normální“. ![]()
Ahoj, mam to úplně stejně, akorát teda nejsem rozvedená a ani vdaná, s partnerem čekáme druhé a taky strašně toužím po holčičce, ale už jsem preventivně dopředu zklamaná, že to bude opět kluk a i vnitřně jsem o tom přesvědčená a taky si tím nejsem jistá, jestli mu dokážu poskytnout tolik lásky, uvidíme jestli se během těhotenství ve mě něco zlomí. Taky si řikam, že by mě za tohle plno mamin ukamenovalo, že by mi to mělo být jedno a že můžu být ráda za to, že to dítě vůbec můžu mít, vím, že jiné mají s tímto problémy, ale já otěhotněla hned a plánovaně, ne že ne, ale tenhle červík je ve mě pořád a holčička můj strašně velký sen.
No je to těžký a na to jestli mě za tohle někdo odsuzuje nebo ne kašlu.Každý jsme jiní a každý máme jiné názory a zásady,protoje super,že v dnešní době muže komunikovat prostřednictvím netu a nejdou se lidi s podobným problémem.
Myslím si,že bude fajn mít společné dítě a založit si i svou vlastní rodinu i když jsme docela velká rodina i se svýma dětma.Jen se ve mě pere ten děsný pocit zase kluk!!! Miminko,dítě,pak puberťák a nakonec dospělej člověk tohle všechno je krásný,ale prostě to chci zažít i jiným pohlaví!!!
Perou se ve mě ty dvě věci: třetí dítě jako společné s přítelem kde máme každý své mělo by být pohlaví jedno,ale mě sakra není a mám z toho strach jenže ten pocit mít společné je další touha.Takže dilema jako prase a strach,že kluka prostě nezvládnu-odfláknu výchovu neužiju si to atd.
Já doporučuji kluky
puberta kluka je jednoduchá, taky umí nafouknout hubu, bouchnout dveřma, vztekat se, ale to co dělá holka v pubertě
neustále uražená, vztahovačná, ubulená, vyčuraná, ukňouraná ![]()
Takže já jsem ráda že mám třetího kluka, a kdyby někdy náhodou třeba ještě někdo přibyl tak bych uvítala kluka
a kdyby to třeba byla holka, tak i v hlavě přepnu a budu tvrdit že já tu holku vlastně chtěla ![]()
Já jsem vždy chtěl dvě děti a spíš bych snesla dvě holčičky, než dva kluky. Při druhém těhotenství jsem si nenechala říct pohlaví a jen se smiřovala s tím, že to bude kluk. Rozumově jsem si zdůvodnila, že by to bylo i tak fajn, ale v duchu jsem stále po holčičce toužila. Nakonec ji opravdu mám, takže nevím, jakby to dopadlo s klukem, ale že bych ho odvrhla, to snad ne
prostě bych ho měla taky ráda jako toho prvního, však by to bylo moje dítě.
Hehe, stejně si to dítě nakonec pořídíte, to z tebe úplně cítím a zas když ten tvůj přítel umí holky, nějaká šance by být mohla a i kluka bys měla ráda, neboj.
Ahoj, taky jsem chtěla třetí spíš holku, ale teď když mám kluka, tak to je můj miláček, moje zlatíčko a strašně si to užívám a vychutnávám, ikdyž to je kluk, tak si myslím, že ani holčičku bych neměla ráda víc. A jinak my první 2 děti dělali podle plodných dnů a vyšlo to, vím, že to není 100%, ale nám to tak vyšlo a znám i pár holek, kterým to taky tak vyšlo. Jen musíš znát své tělo, vysledovat, kdy máš ovulaci atd…Třetí bylo neplánovaně a nevím, kdy jsem otěhotněla, takže u toho to potvrdit nemůžu. Ale neboj se toho, hlavně, když je dítě zdravé, je jedno, co to je… ![]()
Gino, kéž by mi taky ta holčička vyšla, byla bych nadšená a asi si to taky nenechám říct a budu zkoušet „zkousávat“ toho kluka.
Hodako, no on si člověk puberťáky nevybere, brácha měl pubertu hroznou, ségra ji má teď taky a je na zabití, já ji měla prý v klidu a i to vím, to se nedá zapomenout a máma o mě i tak říkala, že jsem byla milionový dítě, škoda, že to moje neni po mě a to ještě máme pubertu dost daleko před sebou!
Marguaget, je možný, že s ním bys tu holčičku opravdu měla. Jinak moje teta stále toužila po holčičce, že se i po dvou klucích pustili do třetího, no a opět kluk, ale má je s jednim a tim samym, takže tam ta pravděpodobnost na holku byla dost malá. A já se zařekla, že do třetího nepůjdu už ani omylem, i když to druhé bude opět kluk. První těhotenství jsem si naprosto užívala, nic mi nebylo, teď trpim jak pes!
Pettulle ale to já vím že puberta nezáleží na pohlaví ![]()
Já když byla malá tak u nás ve vesnici byla rodina, tatínek hroně touži po holčičce, no a mají 7 synů ![]()
Já ti celkem rotumím, já mám zase holku a druhou jsem strašně chtěla zase holku, když jsem pak otěhotněla a všichni se ptali, co bych chtěla, tak jsem neřekla, hrozně jsem se bála, že je to kluk a že mu tou svou touhou po další holce ublížím. Pořád jsem se připravovala na kluka, aby až nám to na ultrazvuku potvrdí, abych nebyla zklamaná a ten chudáček to nevnímal. Dokonce jsem jak prdlá koupila pár modrých oblečků, abych mu to vynahradila. V 18. týdnu řekli, že je to holka, hned to potvrdila amniocentéza, šťastná jsem byla a jsem pořád neskutečně. Doufám, že bych stejně milovala i chlapečka, ale to nezjistím. Jestli máš touhu po třetím, zkus to, toho kluka budeš zase milovat jako ty první dva. Tedy alespoň si myslím, že určitě jo.
Tak já čekám první dítě, mělo by mi to být úplně jedno, ale tak nějak jsem si přála holčičku, chtěla jsem ji hlavně pro manžela, který má z prvního manželství 2 kluky a tu malou princeznu si pro sebe vždycky strašně přál, pohlaví jsme si říct nenechali, takže u nás v rodině nikdo nic neví, já jsme byla celou dobu přesvědčená, že čekám kluka( asi preventivně, abych se na holčičku netěšila), ale na posledním utz se doktorka prokecla a řekla mi že vidí holčičku
Zatím jsem to nikomu neřekla, ale doufám, že se nám opravdu za 6 týdnů ta holčička narodí a strašně se těším na manželův výraz až mu to u porodu řeknou a on ji poprvé uvidí ![]()
Takže držím palce i vám, šance je pořád 50 na 50, a kdyby ne, budeš určitě stejně milovat i chlapečka. nebo si třeba dáte jěště další pokus ![]()
Nerouhej se!!! NEní nic horšího než se třetího chlapečka muset vzdát
Také jsem chtěla strašně strašně moc holčičku a pak když jsmepodepisovala papír že Hošík umře jsem si nepřála nic jiného než aby to nebyla pravda a měla jsem ho v náručí ![]()
Není to fráze!!! Holka nebo kluk TO JE FUK!!!! hlavně ať je miminko zdravý ![]()
Já si vezla dvě holky z porodnice v modrým. Tak jsem byla skálopevně přesvědčená,že ta druhá,i třetí bude kluk… A vlastně jsem úplně připo…á z třetí holky,miluji ji jak snad nic předtím na světě a neměnila bych ani za nic ![]()
já si vždy přála holčičku ..a mám 3 kluky
jsou mi asi souzení či co
když mi dr řekla, že dvojčata (dvojvaječná) jsou zase 2 kluci, tak jsem první vteřinku nevěřila, ale musím upřímně říct, že ta lítost, že tam není holčička, odezněla vlastně ihned..jsem ráda, že jsou zdraví a mám je samozřejmě ráda hrozně moc
nevěř, že by jsi třetího kluka měla ráda méně - ono by ti rychle došlo, že za to to miminko nemůže a je to stejně tak tvoje dítě jako by byla případná holčička..teď máš možná pocity jiné, ale až v sobě budeš to dítě nosit, tak to bude zase jinak
a ne, nejsi divná, ale dítě-kluka by jsi měla ráda stejně, to jsem si skoro úplně jistá ![]()
Hodaka píše:
Pettulle ale to já vím že puberta nezáleží na pohlaví
Já když byla malá tak u nás ve vesnici byla rodina, tatínek hroně touži po holčičce, no a mají 7 synů
já znám rodinu se 6ti klukama, maminka si holčičku opravdu přála a dopracovali to až sem
no nevím, u nás bude maximálně ještě jeden pokus (a to kdo ví jestli vůbec) a tím definitivně končíme ![]()