Třídíte odpad?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4760
8.9.11 20:15

my třídíme… ale třeba malou skleničku od přesnídávky vyhodím do směsného… takže ne stoprocentně…
jak tu někdo psal, mám to vyskládané doma u topení, žádná extra paráda, takže mě to nutí vynášet to docela často :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
8.9.11 20:16
AnastazieB píše:
Monny a tys na těch skládkách byla na praxi? Nebo jak jsi to viděla?

U Průmyslové, je průmyslová zóna, a jde tam vidět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
Larr píše:
Zda-li bydlíte ve větším městě, tak tím papírem
v modrém kontejneru akorát šetříte práci bezdomovcům, protože je teď mohutně vykrádají. Zvedli cenu výkupu za papír.
Vykrádají - to, co je v kontejneru patří městu, takže vykrádají.
Alichi píše:
Třídíme a využíváme barevné kontejnery - do modrého papír, do žlutého plasty. Proč? :think:

No vidíš, tak voz papír do sběrny :palec: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436

Třídíme, ale nijak fanaticky, zavedl to u nás chlap. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
Ve větším městě? Byla jsi na dni otevřených dveří
v komunálních odpadech?
Monny89 píše:
Třídila jsem do té doby, než jsem se dozvěděla ( a viděla na vlastní oči), že to stejně všechno hází na jednu hromadu… :roll: :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
15674

Na kontejner se snažím vůbec nesahat (na směsný jsou pořád otevřené a ostatní otvírám taškou, ve které to nesu). Pokud musím otevřít, otírám si ruce vlhkým ubrouskem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
8.9.11 20:17
Monny89 píše:
AnastazieB píše:
Monny a tys na těch skládkách byla na praxi? Nebo jak jsi to viděla?
U Průmyslové, je průmyslová zóna, a jde tam vidět…

ale u Prumyslove je spalovna?

• Citovat
  • Upravit
10222
8.9.11 20:17

my taky tridime. bydlim ve svycarsku a tady je to dovedeno skoro k dokonalosti, dost si na tom zakladaji a priznavam, ze tridit jsem zacala az po prijezdu sem. vozime odpad primo do sberneho centra ci jak to nazvat. mame doma na trideni tasky z ikey. ale 3 typy nestaci, tady se tridi zvlast kartony, pytliky, ostatni plasty, sklo podle barev, bioodpad, drevo, petky, vickaod petek zvlast, konzervy obyc a alu taky zvlast. pak je tam taky kontejner na oblceni a hracky, to jde pak na charitu a kontejner na alu kapsale od kafe. takze vzdycy z jedne tasky tridime do dalsich 5ti kontejneru. papir mame pred barakem. a muzu rict, ze me to i bavi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
8.9.11 20:18

Třídíme poctivě, při vyvážení jednou za 14 dní to ani jinak nejde. Naše vesnička - cca 150 lidí - má 2 žluté, modrý, zelený a kontejner z charity na oblečení.
Pytlíky, plasty a krabice od nápojů zvlášť, papír na zatopení do krbovek, bio na kompost a z papírovek přecházím na látkové.
Jediné co mi vadí je, že nemám kam vylít omastek, protože do septiku ho fakt nechci splachovat, tak ho šetřím v hrnečkách a jednou za čas na skládku a kočkolit, ten vozíme taky na skládku :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
8.9.11 20:19

Jako kdybych neměla barevný kontejnery pod nosem nebo kolem nich denně nechodila, prdím na nějaký třídění, ale jako argument proč ne - špinavý popelnice??? Kam bych pak odpadky házela? Do lesa?
Ale pěkně jste mě nahlodaly. Musím konkrétně zjistit, kam ty „naše“ odpadky jdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
8.9.11 20:21

Konkrétně na vesnici - třeba naši téměř žádný odpadky nemají. Naprosto vše, co nesežere nějaký zvíře, se spálí. A že je to někdy na podzim a v zimě puch. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
8.9.11 20:21
Tím spíše by se město mělo postarat o větší čistotu. Před lety jsem viděla nebo četla (už nevím), že existuje čistič barevných plastových kontejnerů na tříděný odpad. Asi je porouchaný nebo nestíhá.
AnastazieB píše:
Monny, sesypávání se dělá ze dvou důvodů - buď je nějaký kontejner nějak znečištěný, že tam někdo hodí něco jiného, pak se to dává do směsného, anebo se třeba dva druhy sváží dohromady, protože mají jednoduchou technologii jak to zas rozdělit… Věř tomu, že tříděný odpad je velký kšeft, ty firmy to nedělají kvůli dobrému svědomí, takže by se jim opravdu nevyplatilo to vozit na skládku. Navíc za skládku se platí, narozdíl od vytříděného odpadu :wink:
  • Citovat
  • Upravit
13738
8.9.11 20:24

Monny jak tak koukám, tak u Průmyslové je spalovna, tam se pálí i plasty… Protože čistý plast je dobré palivo pro spalovnu, a při velmi vysokých teplotách se plast zlikviduje téměř ekologicky… Věř mi, že se firmám na svoz odpadu opravdu nevyplatí dávat to na skládku…
A domněnky lidí, kteří tomu nerozumí a jednou viděli, jak se barevný kontejner odvážel jiným autem akorát podkopávají důvěru ve třídění odpadu… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
8.9.11 20:24

No co na tvé argumenty Larr říci?? 8-o 8-o Přijdou mi divné :nevim:
Já třídím, sleduji vozy ,které každý zvlášť vysypávají odpad..
A naopak já jsem za bezdomovce ráda..Jo jsou špinaví, jo jsou smradlaví a jo vydělají na tom..No a??
U nás obíhají též sídliště jak mravenci, ale já jim dokonce říkám recyklátoři..cokoli lidé odloží i mimo popelnici ( kus nábytku, staré nádobí, blbosti všeho druhu co se nevejdou) - do hodiny je pryč a to se mi líbí..

Že vydělají pár korun na papíru?? No mě neubyde - ty letáky dostávám zadarmo, tak snad netratím.
Jsem ráda ,že alespon něco dělají..
A štítit se popelnice?? Stejně tak víš prd, jestli před tebou neseděl na lavičce ve městě nebo nesahal na zábradlí..chodí si kupovat víno a pivo do večerek a třeba klidně dostaneš do ruky tu jeho smradlavou dvacku zpět až půjdeš nakoupit ty..jako s tím se vypořádáváš jak?? :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13738
8.9.11 20:25
Larr píše:
Tím spíše by se město mělo postarat o větší čistotu. Před lety jsem viděla nebo četla (už nevím), že existuje čistič barevných plastových kontejnerů na tříděný odpad. Asi je porouchaný nebo nestíhá.
AnastazieB píše:
Monny, sesypávání se dělá ze dvou důvodů - buď je nějaký kontejner nějak znečištěný, že tam někdo hodí něco jiného, pak se to dává do směsného, anebo se třeba dva druhy sváží dohromady, protože mají jednoduchou technologii jak to zas rozdělit… Věř tomu, že tříděný odpad je velký kšeft, ty firmy to nedělají kvůli dobrému svědomí, takže by se jim opravdu nevyplatilo to vozit na skládku. Navíc za skládku se platí, narozdíl od vytříděného odpadu :wink:

Larr, auto na čištění existuje, dokonce to tady někdo psal… Akorát na tom kontejneru to asi až tak moc nepoznáš, nebude čistý úplně „dočista“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný