Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já bych byla raději, kdybi mi máma nafackovala, než když se se mnou týden nebavila. To jsme to vyřešily hned a byl klid. Psychické týrání je horší. Sama dám radši na prd.l a pak to neřeším, ví za co a je hned jasno.
@svycarka Promiň, ale to se mi moc nelíbí.
@ASAndrea Nejde to, když běsní, tak ji sama nejsem schopná dát do vany, jak sebou mlátí. Musíme ji mýt ve dvou, sám to nikdo z nás neumí. To mě v létě taky děsí, když tady budu sama.
Podle reakcí okolí a srovnávání jsme určitě spíš přísnější rodiče. Ne, že bychom treatali nějakým bitím a šílenými tresty, ani nekřičíme nějak moc (jsme oba flegmatici). Jen prostě striktně trváme na tom, že udělá to, co je potřeba.
Magda
Strašné. Máte doma živou panenku chucky. Řekla bych, dejte mi ji na týden, bude ok. Ale to asi nevyjde a teď je v módě psycholog nebo poradna. Dřív platilo: byl málo bitej ![]()
@Anonymní píše:
@ASAndrea Nejde to, když běsní, tak ji sama nejsem schopná dát do vany, jak sebou mlátí. Musíme ji mýt ve dvou, sám to nikdo z nás neumí. To mě v létě taky děsí, když tady budu sama.
Podle reakcí okolí a srovnávání jsme určitě spíš přísnější rodiče. Ne, že bychom treatali nějakým bitím a šílenými tresty, ani nekřičíme nějak moc (jsme oba flegmatici). Jen prostě striktně trváme na tom, že udělá to, co je potřeba.
Magda
Dobře děláte. Já jsem zastánce mantinelů a opratí. Jednou mi paní v metru řekla, že jsem hodně zlá matka - jen jsem synovi nechtěla dát sladký kroužek, on tak sladce o něj žadonil, že by se i kámen ustrnul a já ne. Ráno zlobil, tak hned věděl, že nic takového nedostane. On má 2 tváře - neuvěřitelně hodného dítěte a pak totálního rapla.
No prostě jako já.
@Anonymní píše:
Magda
když je ve školce v pohodě a normálně funguje, tak se nedá mluvit podle mě o nějaké poruše. má čtyři roky. To už děti jezdí na školku v přírodě a sprchují se samy. Prostě vás má na háku a terorizuje vás. Má pozornost a publikum. To je to co chce.
@Anonymní píše:
Zcela vážně - je vysoká pravděpodobnost, že je nemocná. Zajděte za psychologem.Anonym P
Jakou nemoc myslíš? To mě trošku děsí. Nějaký autismus, aspeg, ADHD, nebo snad nádor na mozku (s tím přišla jednou moje babička)???
Magda
@ASAndrea a teď si vem, že jsou děti, se kterými je boj od začátku. Mám takové dítě doma. Od narození jsou problémy. Od doby, co se snažím vychovávat bojujeme. Není to takový hardcore jako u zakladatelky, ale už jsem se dozvěděla, že jsem perdel a že mě zabije. Jednu dobu nám při všech konfliktech říkal bobku. Denně boje, je v opozici. Nadava nám, kope do mě, hází po mně veci. Jednu dobu kousal. Patla jídlem, to mu seberu a neji, a klidně neji i víc dní, protože pořád patla. Taky jsem zastánce toho, že jsem máma a nejsem služka a ani otrok. Starsi chápe a poslouchá. Mladší mě má silně na háku. Třeba chodí věcně špatně oblečený, protože se tak oblékne a převlékat se nebude.
Dát do vany je dost tvrdé. Syn má paniku z vody a to by u nás znamenalo ještě větší scény.
AX2
Upřímně pokud ve školce je v pohodě a doma děla tohle, tak je to spíše spratkovitost než nemoc. A tohle na mne zkoušet, tak ji seřežu. Ale jak psala @kontramatka teď je v módě jiná výchova a psychologové
@Anonymní píše:
Magda
Těžko říct ale už jen to že ve školce je v pohodě a bez problémů tak je chyba doma. Čtyřleté dítě používá tyhle věty? Jdi do kuchyně a umři.“ „nekrákej na mě ty čarodějnice“?? Bije tě, kouše a atd? Snaží se za každou cenu dosáhnout toho co chce a když to nedostane tak se promění v malého satana, ty jo, jestli by jí neomohlo pár na zadek aby jí došlo že takhle teda opravdu ne. Ono je fajn být důsledná ale sama vidíš že to nikam nevede. Dva se perete s tak malou holkou aby se vykoupala? Uffff…
Příspěvek upraven 28.06.18 v 13:32
@Anonymní píše:
@ASAndrea a teď si vem, že jsou děti, se kterými je boj od začátku. Mám takové dítě doma. Od narození jsou problémy. Od doby, co se snažím vychovávat bojujeme. Není to takový hardcore jako u zakladatelky, ale už jsem se dozvěděla, že jsem perdel a že mě zabije. Jednu dobu nám při všech konfliktech říkal bobku. Denně boje, je v opozici. Nadava nám, kope do mě, hází po mně veci. Jednu dobu kousal. Patla jídlem, to mu seberu a neji, a klidně neji i víc dní, protože pořád patla. Taky jsem zastánce toho, že jsem máma a nejsem služka a ani otrok. Starsi chápe a poslouchá. Mladší mě má silně na háku. Třeba chodí věcně špatně oblečený, protože se tak oblékne a převlékat se nebude.
Dát do vany je dost tvrdé. Syn má paniku z vody a to by u nás znamenalo ještě větší scény.
AX2
Já si pamatuju, jak moje máma byla kdysi s prostřední ségrou u známého pediatra na návštěvě. Ona byla něco podobného jako Vaše dítě - a do dneška je ségra svérázná osoba, která nikoho nikdy neposlechne. Tam chytla svůj každodenní řev, pediatr řekl, že má absolutní novinku a ukázal vrbový proutek. Jakmile se ségra vzteky válela po zemi, švihl ji po zadku. A byl konec pláče. Proutek dostala mamka domů a byl klid. Stačilo vždy jen ukázat. U nás doma máme vařečku Bacalku - visí na zdi jako kříž. Stačí taky jen ukázat, jen jednou jsem ji použila ![]()
Věřím, že na každé dítě něco platí. Jen najít to, co to bude.
@ASAndrea Ano, v tom souhlasím. Taky tento týden po hysterickém výstupu ve školce při převlékání (chtěla si nechat tuším kraťasy, když bylo venku asi 15 stupňů) jsem ji řekla, že dneska do pekárny nejdeme - vždycky cestou ze školky se tam stavujeme a jí koupím třeba slanou tyčku nebo loupák. Po tomhle si už hodňoučká a zklidněná nacupitala do pekárny (mají otevřeno) a „prosím prosím maminko já už budu hodná, kup mi ten koblížek, já mám na něj chuť“. Nedostala nic, protože ten záchvat vzteku před tím byl opět mazec. Prodavačka kulila oči, že jsem ani nemrkla, vzala jsem ji za ruku a šly jsme. To, co se ale spustilo v zápětí, byl hysterický záchvat číslo 2, který pokračoval celou cestu autobusem a ještě doma mi demonstrativně vzala kabelku a praštila s ní o zem.
Ale když má dobrou náladu, tak je to hodná šikovná holka, zpívá, tancuje, usmívá se, takový blonďatý andílek - to slyším každou chvíli.
Také dítě dvou tváří.
Magda
@kontramatka mně říkala psycholozka, že se dítě může chovat ve školce skvěle, ale doma může být problém o to větší. Ono se ovládá a doma se uvolní a dá to všem sežrat. My máme kolikrát problém opustit školku, protože se přestane ovládat a je konec. Odnasim pod rukou ječící dítě.
AX2
A to počkáme, co bude za pár let. Když 4letý spratek nemá absolutně respekt vůči svým rodičům, tak potěš koště. Já bych se o ni bála, kdybych toto měla doma. A že vzteklouna teda mám, ale už ho dokážu zpracovat.
Zakladatelko to je teda mazec. Odkud má ty komentáře? Od vás, že školky? Někde se to naučit musela. Asi bych přistoupila k fyzickým trestum. Já jako malá dostala několikrát jen když jsem si to zasloužila a nijak mi to neublížilo. Když by mě dítě řeklo to co říká tobě tak priskocim a jednu ji flaknu. Je to i určitý moment překvapení, pamatuji si, že jsem vždycky čuměla co to bylo. Kamarádit s dítětem není dobré, jsi rodič ne kamarád. Případně vyhledej psychologickou pomoc, takové agresivní výpady a zlost navíc dlouhodobá není zdravá ani pro vás ani pro dite.