Tříletá bije rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24856
28.6.18 18:36
@arinecka píše:
Hm, tak mezi tím co by ses třeba zamýšlela, by tě dítě kouslo, nakoplo a řeklo ti že máš jít umřít.Fakt bych chtěla vidět jestli bys zůstala i tak klidná a jen jí s úsměvem řekla že tohle se nedělá, stejně tak jako 100× před tím a dovolila jí co chce. Jak sama píšeš, dítě v tomhle věku už dost dobře chápe a lehce tě dostane tam kde tě chce mít, ty ustoupíš, tudíž máš klid.

Jenže já to dítě taky :lol:
Opět nesmyslny překrucování mého prispevku. Nemá cenu diskutovat.
Ne,nepřemýšlej,bij,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
28.6.18 18:41
@ASAndrea píše:
Já bych taky řešení viděla v tom, najít společnou aktivitu, která stmelí vztah rodič-dítě. Kde to dítě najde v rodičích „zalíbení“ a pak třeba nebude mít odvahu se k nim už tak chovat, když je bude mít rádo :nevim: nevím, jaký má autorka denní režim, ale někdy to může být i snaha o to být s rodičem, ikdyž to zní jinak. Ve školce to všechno má, tak nemá důvod se chovat jak „chucky“, kdežto doma je sama. :nevim:

edit: nebo změnit způsob komunikace - když jí dát na výběr a žádná varianta nebude špatná. Já to tak dělávám - chceš tuto mikinu nebo svetr?Vyber si ponožky, obuj si boty, které se ti líbí (a na výběr má tip, kde nemůže sáhnout špatně). Děti pak mají pocit, že jsou dospělé, že taky rozhodují, ikdyž ty je manažuješ.

Příspěvek upraven 28.06.18 v 14:28

Souhlasím, za každé ne by mělo následovat 2× ano alternativa… Jako třeba tyhle sandály ne, je tam zima a mokro, ale můžeš si vybrat jestli tenisky nebo gumáky. Tak nebude mít pocit, že je někam tlačená, ale že přeci jen její názor má taky nějakou váhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24856
28.6.18 18:50
@Martha03 píše:
Aha takže podle tvé myšlenky ten kdo měl doma třeba alkoholika tak taky bude pít apod. Tak to teda lidi odsuzuješ šmahem. No nic máme jiné názory. Ať se daří.

Cely prispevek scestny,chybny,zavadejici,nesmyslny nediskutovatelny.
Jinak děkuju za přání,Tobě taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
28.6.18 18:51
@milwinka píše:
Tak v tomhle teda souhlasím s psycholožkou, že to známá věc, že člověk je savec a všichni savci čekají na svou mámu (=zdroj nepodmíněné lásky), aby mohli nahlas vyjádřit svou nesnáz. V nepřítomnosti mámy je lepší se příliš neprojevovat. Když se máma (=bezpečí) vrátí, můžeme se zbavit nashromážděného napětí. To samé se děje, když je vaše holčička s vámi nesnesitelná a přitom ve školce proběhlo vše v pořádku. Trpělivě snášela stresové situace, které ji potkaly, aniž by dala něco najevo, aby pak „vybouchla“ po vašem příchodu. Není to proto že nemáte žádnou autoritu, ale proto že se s vámi cítí v bezpečí…citace z knížky „Zkoušeli jsme všechno“

Jasně. :potlesk: A proto své rodiče bije. Čtyřleté dítě. Tak to je fajn vědět. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32314
28.6.18 18:52

@kacaba379 no tak já bych ho v tom nenechala jít už jen proto, že třeba onemocní a já s ním půjdu marodit? jen proto, že si staví hlavu? tak to má smůlu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
28.6.18 18:59

Jedna věc mě zaujala, u nás je můj partner flegmatik, já ne. Malý ho mnohem méně respektuje a neposlouchá, mám pocit, že pro něj není čitelný, pokud mu cokoliv říká se stále stejným výrazem. U mě už ví, že když se zatvářím nějak, tak že už opravdu přestřelil a přestane. Někdy mezi ně i musím nerada vstoupit, když vidím, že si opravdu dovoluje moc na tatínka a ten si to nechá líbit. Např. koupání a čištění zubů s ním bude řešit hodinu a jak tam jdu já, tak je za 5 minut vyřešený a schopný se i osprchovat sám. Projevuju před ním i třeba, že mi je něco líto a klidně slzy a on pak nechce mě dělat smutnou. Ale naopak mu mnohem víc dovolím a je se mnou legrace, vymýšlím spoustu věcí.
A pak samozřejmě školka na tom má podíl, většinou trvá tak dva dny než pochopí, že doma si nebude dovolovat to co slyší a dělají si mezi sebou kluci ve školce-sprostá slova atd.

• Citovat
  • Upravit
24856
28.6.18 19:05
@Monchichik píše:
@stock Já jsem ale s tímhle nikdy problém neměla, protože jsem fakt celkem autoritativní a pánové věděli, že diskutovat nemá cenu. Po ránu vůbec a potom klidně, ale stejně to skončí tak, že bude po mém :lol: .

Ok,to časem přejde a potom nebudeš vědět, co s tím. Já jsem pro vzájemný respekt.
Ale drzim Ti palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32314
28.6.18 19:07

@stock no nevím, kterým časem, já už mám 2 děti dospělé a jednoho v pubertě, který též ví, kdo je tady velitel :mrgreen: , nic mě časem fakt nepřešlo :mrgreen: jsou věci, o kterých si myslím, že tak mají být a prostě budou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24856
28.6.18 19:11
@kacaba379 píše:
No já nevím, já kluka celkem běžně nechávám, když si něco takového vymyslí a chce si dělat věci po svém…řeknu mu, ok, bude ti zima, ale mně je to šumák…a on po pár vteřinách váhání řekne…no tak jóóó…Ale klidně bych ho nechala jít v sandálech…než takovou rotyku po ránu…a je na něm teda vidět, že se to věkem dost lepší…

Ano,já taky. Ale když matka trvá na tom,ze ne,je potřeba ji uklidnit,holínky na nohy,sandály do tašky,vlk se nažral a matka zůstala cela :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
28.6.18 19:11
@Monchichik píše:
@kacaba379 no tak já bych ho v tom nenechala jít už jen proto, že třeba onemocní a já s ním půjdu marodit? jen proto, že si staví hlavu? tak to má smůlu :)

Beru. Ale jak říkám, on když vidí, že je mi to šumák, tak se nakonec „rozhodne“ pro tu moji variantu. A je to v klidu. By mě mohlo někam táhnout nerváka…A i kdyby v těch dejme tomu sandálech třeba dneska vyšel, tak si myslím, že by se mu nic zásadního nestalo, já se o ně v tomto zase až tak nebojím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32314
28.6.18 19:16

@kacaba379 no já tyhle situace fakt neznám, o tomhle jsem nikdy s žádným ze svých tří dětí nediskutovala, prostě je to ani nenapadlo :think: nervák jsem já, takže by jim to fakt neprošlo :D , já se o děti taky nijak extrémně nebojím, ale nebudu přihlížet tomu, že třeba onemocní a přidělají problémy lidem okolo kvůli jejich trucu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24856
28.6.18 19:25
@Monchichik píše:
@stock no nevím, kterým časem, já už mám 2 děti dospělé a jednoho v pubertě, který též ví, kdo je tady velitel :mrgreen: , nic mě časem fakt nepřešlo :mrgreen: jsou věci, o kterých si myslím, že tak mají být a prostě budou

No vidíš a mne začíná letos vnuk studovat na vysoké skole. A ví,že s babičkou se dá vždycky a o všem klidně diskutovat a ze i babička se dá přesvědčit,když nemá pravdu. Ale jo,mysli,ted už je bit nemůžeš a o to mi celou dobu jde. :kytka:
Asi to bude taky trošku tim,ze já se nikdy s „jenerály“, policajty a samovladci ve vlastni vychove/rodine nesetkala a ani bych je nesnesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32314
28.6.18 19:29

@stock Ale já jsem taky ochotná diskutovat, ale ne o tom, o čem prostě nemá cenu diskutovat. Když jde třeba o jejich zdraví nebo tak něco. A zbít je můžu i dneska, pořád jsou to moje děti, tak si holt povyskočím :kytka: . A já jsem vnučka vzteklouna a dcera lampasáka, tak já za to ani nemůžu, geny jsou geny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
28.6.18 19:30
@Monchichik píše:
@kacaba379 no já tyhle situace fakt neznám, o tomhle jsem nikdy s žádným ze svých tří dětí nediskutovala, prostě je to ani nenapadlo :think: nervák jsem já, takže by jim to fakt neprošlo :D , já se o děti taky nijak extrémně nebojím, ale nebudu přihlížet tomu, že třeba onemocní a přidělají problémy lidem okolo kvůli jejich trucu :think:

No, ale pokud teda takové situace neznáš, tak si asi umíš jen těžko představit, jaké peklo může takový malý smrádek udělat :lol: . Já jsem teda taky nervák, když zařvu, tak si učurkne i sousedovic pes..ale…náš malý na to nereaguje tak, že by se lekl a poslušně udělal, co se žádá. On reaguje tak, že dostane amok…nebo teda dřív to tak bývalo, teď už z toho docela vyrostl. Vést ho někdy do školky, to byl tanec mezi vejci…a prostě potřebovala jsem, aby tam v klidu došel, takže co šlo, jsem nechala na něm. Nepřišlo mi vhodné jim tam hned po ránu dotáhnout hysterku a starejte se :mrgreen: . Nemocný z toho nikdy nebyl, protože když to bylo na něm, většinou zvolil to rozumnější řešení. Přitom první kluk byl oproti němu zlatý, už od batolete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
28.6.18 19:34
@Martha03 píše:
Aha takže podle tvé myšlenky ten kdo měl doma třeba alkoholika tak taky bude pít apod. Tak to teda lidi odsuzuješ šmahem. No nic máme jiné názory. Ať se daří.

No tak zrovna alkoholismus nebo sklon k závislosti an alkoholu může být dědičný , nebo pokud máš rodiče alkoholika, tak je větší pravděpodobnost, že do toho spadneš taky.
Ale větší pravděpodobnost neznamená jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí