Tříletá bije rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
SAJ
17073
28.6.18 21:59
@ospalámyš píše:
@SAJ píše:
To moje nejsladší vzteklé spráťátko už v roce přesně vědělo, co a proč na mě zkouší. Žádnej bezmozeček, ale pořádně vyčůranej hajzlíček.
Tak každý dítě zkouší, moje taky zkoušely,. Jen bych neřekla, že byly v roce tak sofistikovaný, že přesně věděly, co a proč dělají a jak by tu matku vytočily…

To jen dokazuje, jak dokonalé dítě mám. :mrgreen: Tak nesmírně nadané… Vysírací způsoby mělo velmi vypracované už v roce. :D A stále ještě je má. :dance: Jen je ještě zdokonalilo probíhající pubertou. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
28.6.18 22:17
@ospalámyš píše:
Tak každý dítě zkouší, moje taky zkoušely,. Jen bych neřekla, že byly v roce tak sofistikovaný, že přesně věděly, co a proč dělají a jak by tu matku vytočily

Určitě máš pravdu :) Každá matka (nebo aspoň většina) dělá vše pro dítě a aby z něj vychovali kvalitního normálního člověka.. Akorát se to teda vždy nepodaří, ale to je i tím, že už do života „dítěte“ nezasahuje jen matka, ale i škola, kamarádi, prostředí apod.. Ale co jsem chtěla :D Určitě jsem to nemyslela tak, že bych ho zmlátila, protože určitě zkouší, jak mě vytočit.. to nééé. Spíš to vidím tak, že zkouší, co se stane, když to udělá.. On je takový, že když ho v něčem ignoruju, v něčem co se mi nelíbí, tak to potom dělá pořád.. Takhle, když jsem ho plácla po ruce, upřeně se na něj podívala a zdůraznila, že nesmí, tak se zastyděl a už to nedělal. Myslím, že v tomto případě se mi tato „metoda“ osvědčila.. Stejně jako, když leze kam němá (to samozřejmě už bez plácání apod, ale slovo nesmíš a upřenost funguje :) No každá to má jinak. Ale doufáme většina v to nejlepší ! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
28.6.18 22:35
@ASAndrea píše:
@stockJestli by ses nechala mlátit vlastním dítětem, tak prosím. Já jsem neměla 2 semestry ohledně soudnictví ve věcech mládeže jen tak. Z těch sladkých 3letých tyranů rostou velmi často 15letý sadisti a to nemluvím o dospělých. Musí se to vymýtit hned z počátku. že tobě je to jedno, tak prosím. Já si myslím, že zakladatelka dělá vše pro to, aby situaci vyřešila. Pokud máš tak hodné děti (jestli nějaké vůbec máš, vyznívá to spíš jako teorie bezdětných), že jsi na ně nikdy nevztáhla ruku, vyřešila jsi vše jen domluvou, tak gratuluju. Já se teda bít nenechám. A to nebyl zrovna malý šutr a letěl mi kolem hlavy. Dostat do oka, tak to oko asi nemám.
Čtyři predpojate věty,zbytek nerelevantni.
O zakladtelcine snaze nikde nepochybuji,tvrdim jenom,ze děti se nebijou. Není to výchovný prostředek,je to pouhopouhe zastrašování. Aby dite něco nedělalo,musí pochopit, proc to nemá dělat. Pokud ještě nechápe,musí se tomu předejít. A ne to z něj vyplacat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
28.6.18 22:56

Ja bych jo teda striktne potrestala i za to, co si vam dovoli rict
Takhle se dite k dospelymu cloveku vubec nesmi vyjadrovat. Osklive mluvis - nebude pohadka, nebude sladkost, nebude oblibena hracka atd
Driv se deti za takove zlobeni poslali do kouta a melo to neco do sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
28.6.18 23:20
@ASAndrea píše:
@stockJestli by ses nechala mlátit vlastním dítětem, tak prosím. Já jsem neměla 2 semestry ohledně soudnictví ve věcech mládeže jen tak. Z těch sladkých 3letých tyranů rostou velmi často 15letý sadisti a to nemluvím o dospělých. Musí se to vymýtit hned z počátku. že tobě je to jedno, tak prosím. Já si myslím, že zakladatelka dělá vše pro to, aby situaci vyřešila. Pokud máš tak hodné děti (jestli nějaké vůbec máš, vyznívá to spíš jako teorie bezdětných), že jsi na ně nikdy nevztáhla ruku, vyřešila jsi vše jen domluvou, tak gratuluju. Já se teda bít nenechám. A to nebyl zrovna malý šutr a letěl mi kolem hlavy. Dostat do oka, tak to oko asi nemám.

Tobě přijde normální násilí mýtit zase jen násilím? Já se teda u této diskuse nestačím divit, kolik z vás podporuje bití dětí, praktiky jako studené sprchy atd. Neříkám, že všechno jde s dítětem domluvit snadno, ano jsou děti, kterým to stačí, a děti, co holt potřebují jiný přístup, ale bít je??? My po nich chceme, aby nebily nás a ukážeme jim, jak na to… bitím???? Roční dítě shazuje jídlo a já ho mám plácnout? No fakt zírám… A fakt věřím, že to roční dítě to nedělá naschvál…

A taky myslím, že dcerka zakladatelky není rozmazlenej spratek, co chce vysírat. Zakladatelka píše, že jsou velmi důslední a velmi dbají na dodržování pravidel a hranic. Zřejmě na tom trvají tak moc, že dcerka holt reaguje takto. Uvědomme si, že jsou to pořád malinké děti. Mě by taky dost štvalo, kdyby mi celý den někdo říkal, co mám a nemám dělat, jak se mám oblíct, obout, kam si mám sednout, kdy mám kam jít atd. A just bych dělala pravej opak, a to jsem dospělá. Mě dokáže vytočit můj chlap, když mě občas snaží poučovat o tom, co dělám blbě a co mám dělat a proč to dělá takto a ne jinak… Jenže mě nejsou 4 roky, tak to si dokážu holt přejít bez vztekacího záchvatu (i když někdy mám namále:-))).

Zakladatelčin striktní přístup zřejmě nenese ovoce, snad by bylo fajn se zamyslet nad jiným přístupem, klidně i zajít za odborníkem a ne řešit to tak, že malou bude bít… Stejně to nepomáhá, jak sama zjistila. Kdoví, co tu malou trápí.

Naše dcerka měla jednou taky období, že jsem z toho lezla po zdi… No nakonec z ní vylezlo, že se trápí, protože by chtěla sestřičku :-) (viděla to u jiných samozřejmě). Bohužel toto jí splnit nemohu, ale tato situace mě dost naučila. Děti mají ke svému chování často příčinu, která nás vůbec nemusí napadnout.

Už jsem tu psala, trochu bych dcerce naopak povolila, netrvala tolik na tom, že to, co chci já, je jediné správné řešení, třeba ty boty, jídlo, koupání atd. U nás třeba na koupání pomáhá, že si dcerka bere do vany panenky a jiné hračky… Taky se jí kolikrát nechce, někdy třeba ani nekoupeme… kinder vajíčko jí koupím, i když ho dostala před pár dny… Je to pořád dítě… Nechce slyšet jen ne, to nesmíš, to musíš, tohle nedělej…

@stock píše: Čtyři predpojate věty,zbytek nerelevantni.
O zakladtelcine snaze nikde nepochybuji,tvrdim jenom,ze děti se nebijou. Není to výchovný prostředek,je to pouhopouhe zastrašování. Aby dite něco nedělalo,musí pochopit, proc to nemá dělat. Pokud ještě nechápe,musí se tomu předejít. A ne to z něj vyplacat.

Zcela se ztotožňuji s tím, co tu píšeš. Jsem ráda, že ne každý chce řešit krizové situace násilím. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34385
29.6.18 06:45
@stock píše:
Jenže já to dítě taky :lol:
Opět nesmyslny překrucování mého prispevku. Nemá cenu diskutovat.
Ne,nepřemýšlej,bij,

A co jsem překroutila? Odpovídáš dost neurčitě :think: Co tedy radíš zakladatelce mimo těch chytrých řečí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32323
29.6.18 07:21

@stock Tak jasně, že vím, jak jsem je vychovala. To byl jen příklad toho, kdy bych je zbila :D Já myslím, že se mi povedlo fakt vychovat i gentlemany. Od školky je všude chválili, včera pomáhal mladej sousedce s nákupem :D , pomáhá dětem s učením ve škole, prostě je až takovej do dnešní doby moc hodnej :D Já jsem taky celkem hodná, když nemám záchvat vzteku :lol: . I když čím jsem starší, tím jsem klidnější :kytka: . Např. v práci vůbec nechtějí věřit tomu, že umím řvát :lol: Ale umím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
29.6.18 08:09
@milwinka píše:
To já bych teda loupák nekoupila, ani kdyby se omlouvala. Na jednu stranu píšeš, že je to chyba rodičů, že mají nastavit pevné hranice, ale když právě to dělají a snaží se aby dcera měla ponaučení pro příště, tak píšeš že za omluvu bys ustoupila? To mi teda přijde jako blbost, takhle se dítě akorát naučí že může zlobit jak chce a že pak po omluvě a slíbení že už to příště neudělá, tak jí to zase projde… To by pořád jen zlobila a pořád by se jen omlouvala a nikam by to nevedlo.

Já to považuji u dítěte za dobrou sebereflexi a využila bych to naopak tak, že se jí i zlepší nálada a nebude mít tendenci protivná a zlá. Ona udělala co neměla, ale pak se omluvila a vysvětlili jsme si to, tak proč ji dál trestat? Samozřejmě bych jí řekla, že příště už nemusí omluva platit, protože věděla předem, že se může stát, že loupák nedostane. Já jsem pro mírovou dohodu prostě. To co ty popisuješ by v případě zakladatelky znamenalo být neustále v opozici a pokračovat jen z konfliktu do konfliktu. Děcko, řve, řekneš, že nekoupíš loupák, jsi v pekárně, děcko prosí o loupák, omlouvá se, je si vědomo své chyby, je mu to líto, ty ani přesto loupák nekoupíš, děcko zase řve, ty zakážeš večerníček, děcko doma somruje večerníček, je smutné, omlouvá se, ty nedovolíš, děcko řve že ho chce…komu tím prospěješ? Dám ti loupák, když ses hezky omluvila, ale příště si pamatuj, že to bylo naposledy, protože omluva je vážná věc a musí platit. Tak si dej loupáček, ať máš radost a já svatý pokoj. A jde se spokojeně domů. :nevim: Pro tebe blbost, pro mě mírová dohoda. Mě děcka scény nedělaly. Asi proto, že jsem dělala samé blbosti. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
29.6.18 09:06
@kontramatka píše:
Já to považuji u dítěte za dobrou sebereflexi a využila bych to naopak tak, že se jí i zlepší nálada a nebude mít tendenci protivná a zlá. Ona udělala co neměla, ale pak se omluvila a vysvětlili jsme si to, tak proč ji dál trestat? Samozřejmě bych jí řekla, že příště už nemusí omluva platit, protože věděla předem, že se může stát, že loupák nedostane. Já jsem pro mírovou dohodu prostě. To co ty popisuješ by v případě zakladatelky znamenalo být neustále v opozici a pokračovat jen z konfliktu do konfliktu. Děcko, řve, řekneš, že nekoupíš loupák, jsi v pekárně, děcko prosí o loupák, omlouvá se, je si vědomo své chyby, je mu to líto, ty ani přesto loupák nekoupíš, děcko zase řve, ty zakážeš večerníček, děcko doma somruje večerníček, je smutné, omlouvá se, ty nedovolíš, děcko řve že ho chce…komu tím prospěješ? Dám ti loupák, když ses hezky omluvila, ale příště si pamatuj, že to bylo naposledy, protože omluva je vážná věc a musí platit. Tak si dej loupáček, ať máš radost a já svatý pokoj. A jde se spokojeně domů. :nevim: Pro tebe blbost, pro mě mírová dohoda. Mě děcka scény nedělaly. Asi proto, že jsem dělala samé blbosti. :roll:

Na dítě zakladatelky by to podle mě nefungovalo. Pokud vydrží mít dvě hodiny hysterák, pokud byla taková od mala a teď to nějak vygradovalo. Ale netuším, co by tam mohlo pomoci. Je to v tom dítěti, zvláště, pokud zakladatelka už jedno dítě má a to nic podobného nedělalo a nedělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
29.6.18 10:48
@arinecka píše:
A co jsem překroutila? Odpovídáš dost neurčitě :think: Co tedy radíš zakladatelce mimo těch chytrých řečí?

arinecka píše:
Hm, tak mezi tím co by ses třeba zamýšlela, by tě dítě kouslo, nakoplo a řeklo ti že máš jít umřít.Fakt bych chtěla vidět jestli bys zůstala i tak klidná a jen jí s úsměvem řekla že tohle se nedělá, stejně tak jako 100× před tím a dovolila jí co chce. Jak sama píšeš, dítě v tomhle věku už dost dobře chápe a lehce tě dostane tam kde tě chce mít, ty ustoupíš, tudíž máš klid.

Jak Ti mam na tohle slusne odpovědět jinak,než že prekrucujes a nota bene vis,jak bych tuhle situaci řešila/reagovala já. Taky píšu,že i já to dítě dostanu kam chci. To jsi opomemula podotknout.
Tak jsem si včera večer řekla,že ráno moudřejší večera a tahle diskuze je je pro mě/z me strany ukoncena.
Nevím,proc se zajimas o moji radu,když mám jenom chytrý řeči. Nicméně,pokud Te můj názor na zakladatelcinu situaci zajímá,přečti si mě příspěvky. A ani nemusíš číst pozorne, jasne to z nich vyplyva. Nerozlisuje se tu mezi tím,co je vlastni zkušenost a co jsou chytry řeči. Vyplývá tu z prispevku ,dlužno podotknout,že ne z uplne vsech,ze si lidi myslí/řeší podobně situace - dej ji nečekaně facku přes oblicej, naplacej ji,vraz ji do ledový vody,dokonce tu i krev někde tekla atd. ono ji to přejde. Když je to tak efektivní řešení,proc to nefunguje a dítě to dělá znovu a znovu a...Kde je logika,ktera se u dospělého člověka,který se dokáže ovládnout a nepodléhá impulsum,předpokládá? Na to skutečně nemusí byt člověk Einstein,aby pochopil,že tudy cesta nevede. Ty řeči typu nekrakej,zabiju te/hrozby atd. se ve slovníku takhle mrnavyho ditete nevyskytuji. Možná tak-poslu na tě vlka,policajta,našeho Alika atd. Je „zajimavy“,ze tímhle castuje celou rodinu a ve školce se jevi naprosto jinak,v pohode. Nepredjimat,že chyba v rodine,ve školce dobře a více versa. Pochybuju ale,ze její „generalskou“ povahu řeší ve školce ledovou sprchou,modrenim části těla atd. Není nic jednoduššího,než si tam párkrát na par hodin sednout a pozorovat. Často se tu v diskuzích vyskytuje slovo Barnevernet a jejich metody. Strkani do ledový vody zase připomíná praktiky na Guantanamo Bay. Dneska je uz 72 zemi,ktere biti a psychicke trestání/tyrani děti zakázaly zákonem. Doufam,ze ČR se taky připojí.
A ted už se,myslím,více v tehle diskuzi nebudu angažovat. Zkrátka se s většinou z vás,co se trestání děti tyče neshodnu,ale věrte,ze to fakticky jde bez fyzickeho a psychického
trestání. Vyžaduje to nesmirnou dávku trpelivosti,není to quick fix a někdy je opravdu namístě poradit se s odbornikem. A pokud odbornik neresi a člověk vidí,že něco není úplně jak má být,stát si na svém,nedat se odbyt a doslova obtěžovat. Ale ne fyzicky,protoze lidi a děti se nebijou :lol: . Tedy pokud nejde o život. Protoze ono je pravdivý,co nechceš aby Ti jiní dělali,nedělj to jim,zacházej s nima tak,jak chceš aby bylo zacházeno s Tebou. Opět tedy, pokud nejde o život.

Všem,co děti neplacaji a ani jinak jim neubližují posílám velikanskou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
29.6.18 13:02
@stock píše:
protoze lidi a děti se nebijou :lol:

Hele, a nechceš tohle jít vysvětlit dceři zakladatelky, namísto její bité a pokousané mamince…? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.18 13:47

Asi doporučuji juknout na tohle https://www.nevychova.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
29.6.18 13:56
@LAlezane píše:
Hele, a nechceš tohle jít vysvětlit dceři zakladatelky, namísto její bité a pokousané mamince…? 8o

Tohle je vzor nesmyslnych,zbytecnych,ducha postradajicich komentářů.

Rada bych sla to její dcerce vysvětlit,ale ať mi dcerka napíše do sz. Mam to totiž poněkud z ruky.
Ten můj si s tim Tvým komentářem duchaplnosti nezadá,záměrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
29.6.18 17:38
@Zwetta píše:
@svycarka
Aha, takže výchovná metoda ve stylu zlobíš, tak tě nechceme a nemáme tě rádi? 8o :cert: A proč jste s manželem děti chtěli, to jste nevěděli, že děti zlobí a každé má právo na to, si tím obdobím projít..? ;)
To je to samé, jak kdybych měla jiný názor a za to mě mamka neměla ráda… :roll:

kdo rika, ze ho nemame radi :roll: ale pak se divme vecne ofukujicim matkam, ze decko roste ala vychova navychovou.Radeji se budu pozastavovat nad tvym narozem, nez mit nevychovane smrade…ale co, ma na to pravo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3190
29.6.18 17:59

@svycarka
nechce se mi to psát znovu, viz. můj poslední komentář k tomuto tématu :) :
@Ivulka88
Však někoho vychovávat není o tom nedopouštět se chyb a dělat to na 100%, to ani dost dobře nejde, všichni jsme chybující.. ;) Každému z nás občas ujedou nervy a je ze svých dítek unavený… :andel:
Jen ale taky říkám, že taková výchovná metoda může pro dítě znamenat trauma, protože ono to v tu chvíli vnímá jako skutečné a opravdové.. :roll: narozdíl od rodiče, který sáhl po krajním řešení ze vzteku či vyčerpání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí