Tříletá bije rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11620
29.6.18 20:26
@Anonymní píše:
Ve výsledku je to spíš takový úžasný dialog:
Já chci sandály.
Dneska je zima, musíme si vzít tenisky.
Já chci ale sandály! (brek)
Je tam zima a mokro po dešti. V sandálech by ti promokly ponožky a byla by ti zima.
Já je ale chci! (řev) Já si mezi tím obouvám své boty.
Podívej, co mám na nohách já? Taky tenisky. Protože je zima.
Ale já chci sandály, tenisky jsou hnusné! Vezme botu a mrskne s ní.
Vezmu tenisky, narvu jí je násilím na nohy (na několik pokusů, protože jednu obuju, druhou si vyzuje), popadám vzteklé dítě do náručí a jdeme. :D
Taková modelová situace z dnešního rána.

V tomto případě jsem svého času já párkrát povolila (v případě, že se šlo jen ven, ne do školky). Dcera šla v dešti v sandálách /v zimě v tričku atd. No a poměrně rychle pochopila. Dnes jí je 7 a oproti původnímu stavu (jsem zakladatelka této diskuze) je to mnohem lepší. Velmi vzteklá je stále, ale taky úžasně empatická, sociálně založená, chytrá a krásná. :andel: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
29.6.18 20:28

Dodávám, že dneska nechávám oblečení na ní. Venku je zima, vzala bych si mikinu.
Nechci, je mi teplo.
Dobře. Tady na židli máš mikinu.
Za chvíli přijde a obleče se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
29.6.18 20:40

Postupně dočítám - imunita s teplým oblečením zas tolik nesouvisí. Od té doby, co zas tak strašně na dceru nedohlížím, rozhodně není víc nemocná.
Mokré nohy ji přesvědčily velmi rychle a byl klid na dýl. Má ráda svoje pohodlí.
Nemůžeš si ji vzít sem tam po obědě? Vždyť si ji vyzvedáváš pozdě odpoledne a víkendy máš pracovní. Kdy na ni máš teda čas? Myslím si, že jí chybíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
30.6.18 10:23
@kontramatka píše:
Já to považuji u dítěte za dobrou sebereflexi a využila bych to naopak tak, že se jí i zlepší nálada a nebude mít tendenci protivná a zlá. Ona udělala co neměla, ale pak se omluvila a vysvětlili jsme si to, tak proč ji dál trestat? Samozřejmě bych jí řekla, že příště už nemusí omluva platit, protože věděla předem, že se může stát, že loupák nedostane. Já jsem pro mírovou dohodu prostě. To co ty popisuješ by v případě zakladatelky znamenalo být neustále v opozici a pokračovat jen z konfliktu do konfliktu. Děcko, řve, řekneš, že nekoupíš loupák, jsi v pekárně, děcko prosí o loupák, omlouvá se, je si vědomo své chyby, je mu to líto, ty ani přesto loupák nekoupíš, děcko zase řve, ty zakážeš večerníček, děcko doma somruje večerníček, je smutné, omlouvá se, ty nedovolíš, děcko řve že ho chce…komu tím prospěješ? Dám ti loupák, když ses hezky omluvila, ale příště si pamatuj, že to bylo naposledy, protože omluva je vážná věc a musí platit. Tak si dej loupáček, ať máš radost a já svatý pokoj. A jde se spokojeně domů. :nevim: Pro tebe blbost, pro mě mírová dohoda. Mě děcka scény nedělaly. Asi proto, že jsem dělala samé blbosti. :roll:

Ja bych ten loupak taky nekoupila. Kdyz reknu, ze nedostane, tak proste nedostane. Pak se ani nestane, ze by o ten loupak prosila, protoze vi, ze by to k nicemu nevedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
30.6.18 10:32
@Genovesa píše:
Postupně dočítám - imunita s teplým oblečením zas tolik nesouvisí. Od té doby, co zas tak strašně na dceru nedohlížím, rozhodně není víc nemocná.
Mokré nohy ji přesvědčily velmi rychle a byl klid na dýl. Má ráda svoje pohodlí.
Nemůžeš si ji vzít sem tam po obědě? Vždyť si ji vyzvedáváš pozdě odpoledne a víkendy máš pracovní. Kdy na ni máš teda čas? Myslím si, že jí chybíš…

Mne taky prijde, ze ji proste chybis. Je mala na to, aby byla tolik casu bez tebe. Moje dcera je stejne stara a je skoro furt se mnou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
30.6.18 20:46
@kontramatka píše:
Já to považuji u dítěte za dobrou sebereflexi a využila bych to naopak tak, že se jí i zlepší nálada a nebude mít tendenci protivná a zlá. Ona udělala co neměla, ale pak se omluvila a vysvětlili jsme si to, tak proč ji dál trestat? Samozřejmě bych jí řekla, že příště už nemusí omluva platit, protože věděla předem, že se může stát, že loupák nedostane. Já jsem pro mírovou dohodu prostě. To co ty popisuješ by v případě zakladatelky znamenalo být neustále v opozici a pokračovat jen z konfliktu do konfliktu. Děcko, řve, řekneš, že nekoupíš loupák, jsi v pekárně, děcko prosí o loupák, omlouvá se, je si vědomo své chyby, je mu to líto, ty ani přesto loupák nekoupíš, děcko zase řve, ty zakážeš večerníček, děcko doma somruje večerníček, je smutné, omlouvá se, ty nedovolíš, děcko řve že ho chce…komu tím prospěješ? Dám ti loupák, když ses hezky omluvila, ale příště si pamatuj, že to bylo naposledy, protože omluva je vážná věc a musí platit. Tak si dej loupáček, ať máš radost a já svatý pokoj. A jde se spokojeně domů. :nevim: Pro tebe blbost, pro mě mírová dohoda. Mě děcka scény nedělaly. Asi proto, že jsem dělala samé blbosti. :roll:

Já bych ten loupák prostě nekoupila ani po omluvě, zrovna zakladatelčino dítě reaguje opakovaně impulzivě, v konfliktu ji bije, dělá to opakovaně, pak prostě omluva nestačí, to by se naučila že se může chovat jak chce a pak se vždy stačí jen omluvit.. Jak říká Dr. Pekařová: „nemůžete od nich pořád jen přijímat omluvu, to byste nacvičili něco jak patologického opilce,že se jeden den namaže, je sprostej, dělá psí kusy, pak je druhej den hodňoučkej, uvaří večeři, hladí vás a za tři dny přijde namazanej zas a zase se omlouvá…“ viz: https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
2.7.18 20:11

To je síla 8o teda teď mě asi sežerete :roll: ale mě kdyby dcera řekla: Umři ty čarodějnice tak bych ji seřezala a poslala do pokoje. :roll: Tohle je jako moc. Možná jste na ni moc mírní :nevim: Já mám poněkud přísnou výchovu sama jsem byla vychovaná přísně a jsem ráda že ze mě není nějakej spratek. Dáš ji dvakrát na zadek a bude si to pamatovat, to že ji zakážeš pohádku nebo nekoupíš loupák ji asi moc netrápí evidentně 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
2.7.18 21:11

@Celeste97 Tím serezanim by jsi maximálně dosahla toho,že příště si dítě bude myslet,že jsi stará čarodějnice,jen to neřekne nahlas :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
2.7.18 21:15
@Alušáček píše:
@Celeste97 Tím serezanim by jsi maximálně dosahla toho,že příště si dítě bude myslet,že jsi stará čarodějnice,jen to neřekne nahlas :lol:

To ať si klidně myslí ale nemůže to přece říkat nahlas :lol: 8o Co když takhle řekne učitelce ve školce? Ja nevím, nechápu tuhle výchovu kdy děti rodičům nadávají a oni je sotva slovně pokárají…Mě by za tohle moje máma kdysi zmalovala zadek do fialova a dobře by udělala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
2.7.18 22:23

@Celeste97 To je věc názoru,já naopak nepovažuji za výchovu řezat děti do fialova :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
2.7.18 22:24
**@Celeste97 Ja nevím, nechápu tuhle výchovu kdy děti rodičům nadávají a oni je sotva slovně pokárají…Mě by za tohle moje máma kdysi zmalovala zadek do fialova a dobře by udělala. :)

Já zase nechápu kolik je omezených rodičů že nechápou že zmalovana zadel na všechny děti neplatí. Navíc je to hnus, vlastnímu dítěti takhle ubližovat…otec sestru bil že měla jelita jak blázen, a bylo to k prdu, radši dostala nářez než aby měla třeba zaracha… čím víc ji Třískal tím spíš jí to bylo fuk. Já dostala snad dvakrát a jak jsem se bála. Mám dva kluky a desim se toho že jim jednou pořádně narezu až mi rupnou nervy… ale doufám že modrou zadel jim nikdy nezpůsobim… navíc je očividný že holčička co se tu řeší nebude jen tak zlobivá a rozjívena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
2.7.18 23:17
@Fonty píše:
Já zase nechápu kolik je omezených rodičů že nechápou že zmalovana zadel na všechny děti neplatí. Navíc je to hnus, vlastnímu dítěti takhle ubližovat…otec sestru bil že měla jelita jak blázen, a bylo to k prdu, radši dostala nářez než aby měla třeba zaracha… čím víc ji Třískal tím spíš jí to bylo fuk. Já dostala snad dvakrát a jak jsem se bála. Mám dva kluky a desim se toho že jim jednou pořádně narezu až mi rupnou nervy… ale doufám že modrou zadel jim nikdy nezpůsobim… navíc je očividný že holčička co se tu řeší nebude jen tak zlobivá a rozjívena…

Nevím jestli je holčička nějak nemocná :nevim: Nikdo dítěti neubližuje ale až ti dítě řekne „Umři“ tak ho pochválíš? Nebo řekneš tytyty? :roll: Nemluvím o tom aby měla jelita ale tohle chování je přes čáru. Na takhle malé děti domluvy povětšinou neplatí. Vidim to u svých sestřenice. Je jim 5 a nikdy nebyli okřiknutý od rodičů. Teď jsou to pěkní spratci, neustále ječí, vřeští, neposlouchají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
3.7.18 09:23
@Celeste97 píše:
Nevím jestli je holčička nějak nemocná :nevim: Nikdo dítěti neubližuje ale až ti dítě řekne „Umři“ tak ho pochválíš? Nebo řekneš tytyty? :roll: Nemluvím o tom aby měla jelita ale tohle chování je přes čáru. Na takhle malé děti domluvy povětšinou neplatí. Vidim to u svých sestřenice. Je jim 5 a nikdy nebyli okřiknutý od rodičů. Teď jsou to pěkní spratci, neustále ječí, vřeští, neposlouchají…

Tak jednou bych ji rekla, ze mame se to nerika. A kdyby to rikala naschval, ignorovala bych ji, ono by ji to hned prestalo bavit. Hlavne pochybuju, ze ctyrleta uplne vi, co to znamena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
3.7.18 10:13
@Lenca27 píše:
Tak jednou bych ji rekla, ze mame se to nerika. A kdyby to rikala naschval, ignorovala bych ji, ono by ji to hned prestalo bavit. Hlavne pochybuju, ze ctyrleta uplne vi, co to znamena.

Samozřejmě,takhle male dite nechape „abstrakci“ ve slově umřít/smrt. Ze dospěli nerozumi jak deti funguji,bez ohledu zda nějaká diagnoza existuje či ne,je tím,ze dospěli nemají dostatek vedomosti/nedokážou si je najit, a to je větší problém nez"jdi umrit". Dítě to rekne dospelemu protoze lepe nerozumi,ale dospělý by měl lépe rozumět než dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
3.7.18 10:17
@Alušáček píše:
@Celeste97 Tím serezanim by jsi maximálně dosahla toho,že příště si dítě bude myslet,že jsi stará čarodějnice,jen to neřekne nahlas :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect