Tříletá bije rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3739
28.6.18 14:28
@Anonymní píše:
@Petistaaa Tak ignorace je podle mě hodně silné slovo. S dcerou mluvíme (hlavně teda já, manžel už trošku méně, ale ne že vůbec) hodně a pořád něco vysvětlujeme. Co nejde, proč to nejde, jak to jde, co může dělat, proč to může dělat a proč co nemůže dělat. Nikdy to není: tohle nedostaneš a basta. Ale spíš:„kinder vajíčko teď kupovat nebudeme, protože jsme měli jedno před pár dny a je to docela drahé. Víš, že teď šetříme na to, abychom se mohli přestěhovat do toho domečku s pěknou zahradou, kde si pořídíme štěně. A proto nemůžeme tolik utrácet.“ Nebo: Sandály si dneska vzít nemůžeš, protože tam prší a měla bys mokré nohy. Já mám taky tenisky a ne sandály, vidíš? Až bude zase hezky, sandály si vezmeš.
Výchova typu bude po mém, protože jsem to řekla a já tady poroučím, to taky není můj šálek čaje. Leč teda musím uznat, že tam, kde ji vidím, děti většinou poslouchají. :-/
Magda

Z toho tvého vysvětlování bych taky dostala záchvat. Řekni jí prostě že kindr vajco je drahé a nabídni dvě alternativy, ze kterých si sama vybere. třeba karamelové lízátko nebo lipo. Obojí stojí tři koruny. a holka bude mít pocit, že se sama rozhodla.
edit:Kdybych byla na místě tvé holky, tak stojíme u regálu, ty mluvíš něco o štěněti a já rozbaluju a žeru už páte kindrvejce :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.18 14:31

Ve výsledku je to spíš takový úžasný dialog:
Já chci sandály.
Dneska je zima, musíme si vzít tenisky.
Já chci ale sandály! (brek)
Je tam zima a mokro po dešti. V sandálech by ti promokly ponožky a byla by ti zima.
Já je ale chci! (řev) Já si mezi tím obouvám své boty.
Podívej, co mám na nohách já? Taky tenisky. Protože je zima.
Ale já chci sandály, tenisky jsou hnusné! Vezme botu a mrskne s ní.
Vezmu tenisky, narvu jí je násilím na nohy (na několik pokusů, protože jednu obuju, druhou si vyzuje), popadám vzteklé dítě do náručí a jdeme. :D
Taková modelová situace z dnešního rána.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.18 14:33

@kontramatka Jako alternativy si můžu strčit za klobouk, když ona si přišla přece pro kinder vajíčko! To jí můžu nabídnout dvoumetrového plyšového medvěda jako alternativu, ale ona chce to blbé vajco. A to je u všeho. Prostě si vybere jednu věc a za tou jde, ostatní ignoruje - takový beran (i když je to rak) ;)

• Citovat
  • Upravit
4523
28.6.18 14:34

@ASAndrea Jsem ráda, že se najde taky někdo. Pro spoustu lidí jsem matka tyranka, když ho nechám jít bosky ven (jen k výtahu). Nebo naopak matka nezodpovědná, když mu dopřeju skákání v kaluži poté, co domluvíme jasná pravdila.

Jinak teda až teď jsem dočetla celý příspěvek a ty věty, co madam vypouští z pusy.. Je jasný, že to holka musí někde slyšet, samotnou ji to určitě nenapadlo. Pokud to slyšela od vás, Tak se prvně začněte chovat jinak vy k ní a uvidíte, jak se najednou začne chovat jinak i ona. Nemůžete ji trestat za to, že dělá to stejný, co vy. Pokud to slyšela někde jinde, tak bych jí po té puse asi jednu dala (a to děti nebiju a když už tak jednu na zadek nebo přes ruku) a potom vysvětlila, že toto teda fakt ne. Pokud dítě normálně na zadek nedostává, tak až jednou dostane, bude z toho natolik paf, že si to zapamatuje a bude to mít patřičný efekt. A člověku, který jí říká takový věci bych to teda taky rázně vysvětlila. K mým dětem bych nikoho nenechala se chovat takhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
28.6.18 14:35

Tak my máme doma podobně vzdorovité dítě, chlapečka 3 a 3/4 roku. X krát denně řev, že nedostane bonbon, že nechce tyhle boty, ale jiné, pořád něco. Je to únavné, porad něco řešíme a nic nepomáhá. Pravdou je že občas povolíme, jen aby byl klid. Naštěstí neříká takové ošklivé hlášky. Občas to i skončí plácnutím na zadek, např.kdyz přijdeme z písku a on se odmítne svléknout a umýt. Rikam si, že to snad věkem povolí, ale on je už od mimina takový umíněný. Podoktnu, ze to dela jen nam doma, ve školce a u babičky je zlato. Holt to nebude dítě, které bude sedět v koutě (jako starší syn). Ten takovéhle šílené scény nedělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
28.6.18 14:36

Co třeba taková ta obrácená psychologie nebo jak se tomu říká… Ne abys vlezla do vany a cachtala se tam dvě hodiny ve vodě! Nebo třeba… Ne aby sis na sebe vzala tyhle šaty, ty ti teda nedovolím… Jinak je to mazec, teda. Ale trochu z toho cítím až přílišné lpění na pravidlech a prikazech. Např. jíst u stolu, nebrat sandálky, zase taková zima není, dcera je nosí pořád v létě, i když je chladněji .. Klidně bych ji nechala i jít bosky a vzala boty sebou. A neoblecenou do školky. Zkusila bych se jí zeptat, zda ji něco netrápí? Svěřila bych se jí se svými pocity. Sedla si k ní a řekla, že jsem strašně vyčerpaná z toho, jak spolu bojujeme kvůli každé prkotine, ze to vzdávám a že si může dělat, co chce. Že už to vzdavas a prostě rezignujes a je ti z toho smutno. Děti moc dobře vycítí upřímnost a když s nimi někdo jedna na rovinu. Zkusila bych jeden den dělat podle ní.

Jinak asi to není správně, ale já v zachování klidné a rychle výpravy do školky dceru ráno klidně sama obléknu, navíc ji pustím na PC pohádku, u té si vypije kakao… Moc na těch pravidlech zase nelpim… Navíc jak vidno, u vás to nemá vůbec kýžený účinek. Ten koblih bych ji nakonec taky koupila. Já Teda většinou u nákupu dcerce něco koupím, protože když kupuji sobě (tak ona to chápe, spousta věcí ve vozíku není pro ni, ale třeba jen pro mě nebo muže), tak proč ne jí. Třeba si vybere lízátko, nebo i to kinder vejce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
@Anonymní píše:
@kontramatka Jako alternativy si můžu strčit za klobouk, když ona si přišla přece pro kinder vajíčko! To jí můžu nabídnout dvoumetrového plyšového medvěda jako alternativu, ale ona chce to blbé vajco. A to je u všeho. Prostě si vybere jednu věc a za tou jde, ostatní ignoruje - takový beran (i když je to rak) ;)

Prostě bych se v tom obchodě otočila a šla pryč. Řekla bych ji, že kdyz se neumí chovat tak tam ani chodit nebudeme. Totéž s botami nechceš boty, ok, tak nikam nepůjdeme. A protože že jsi byla zlá jdi do pokoje. Až se uklidníš tak se vrať. Možná je problém i tom, že jste s manželem oba flegmosi a to jí štve. Nebo zkus zrcadlení. Začni se chovat jako ona hod botama do kouta začni řvát a zavři se do pokoje. Musíš se začít asi chovat jinak protože to co teď děláte nepomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
@Andrea.Tom píše:
Na výprask jako takový být malá může, ale můj nejmladší syn dostal po ruce už v roce, když schválně shazoval jídlo ze židličky a opravdu si to už nedovolil.. Dostal jen malý plácanec po ruce a hned věděl, že to nesmí.. Oni si rodiče furt myslí, jak to to dítě ještě nechápe. ale chápe to velmi dobře. Jen přesně neví, co přesně udělalo špatně.. Kdybych mu po té ruce nedala, dělal by to pořád.. Chce to zkusit a budeš vědět, co na ní platí..

no, to moje mala je na nejake placnuti rezistentni. Jako ja ji uz par krat placla a nebylo to jen tak pro nic za nic. Obcas se snazi neco stahnout ze stolu, co by mohlo byt i nebezpecne. Dobre vi, ze na nektere veci sahat nema, bylo ji to recenu uz 1000× a furt to dela. Tak jsem ji uz par krat mlaskla jednu pres plinu i pres rucicku, ale nikdy tak silne, abych ji udelala modrinu. Snad jednou jsem to krapet prehnala mela ji pak trochu cervenou, jsem se stydela jako pes. V kazdem pripade, jako bych ji neplacla, jede si stale dal svoji lajnu a leze kam nema, otvira skrinky a saha na veci, na ktere sahat nesmi. A dela mi to klidne primo pod nosem, reknu ji durazne „nesahej na to! RIKAM NESAHEJ NA TO!!“ a ona si jeste pospisi, aby to stihla, nez zasahnu. A to jsou pak ty momenty, kdy mi ujizdi nervy, protoze me cilene ignoruje a hlavne, techto situaci mame za den asi milion. Obcas si pripadam, jako zasekla gramofonova deska: Leonko NE, rikam ti NE, nechod tam, nedelej to, nedelej to, nedelej to. Slysis co ti rikam? Leonko! No a pak mi ujedou nervy no a muze se stat, ze dostane jednu pres plinu, protoze nervy mam fakt jenom jedny.

Co se tyka amoku, zatim me poskrabala 1× a kousla asi 3× a za to ji bit nechci. Nevim no, stejne me v ten moment moc nevnima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24856
28.6.18 14:37
@Martha03 píše:
No tak když mu neomlatis hlavu o stůl (myšleno s nadsázkou) samozřejmě nebit do hlavy ale na zadek. Nicméně ne každé dítě je tolik náchylné. Myslím že zakladatelčin ďábel to zvládne. Ale zase rychlá facka v takovém záchvatu pomůže více než na zadek. Pokud ale zjistíš že ji po tom teče z nosu tak se zase přesunes na zadek.

Beru to jako hodně spatnej vtip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
28.6.18 14:38
@Anonymní píše:
Ve výsledku je to spíš takový úžasný dialog:
Já chci sandály.
Dneska je zima, musíme si vzít tenisky.
Já chci ale sandály! (brek)
Je tam zima a mokro po dešti. V sandálech by ti promokly ponožky a byla by ti zima.
Já je ale chci! (řev) Já si mezi tím obouvám své boty.
Podívej, co mám na nohách já? Taky tenisky. Protože je zima.
Ale já chci sandály, tenisky jsou hnusné! Vezme botu a mrskne s ní.
Vezmu tenisky, narvu jí je násilím na nohy (na několik pokusů, protože jednu obuju, druhou si vyzuje), popadám vzteklé dítě do náručí a jdeme. :D
Taková modelová situace z dnešního rána.

Tak toto přesně znám. Takto to vypadá u nás. Moje nervy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
28.6.18 14:40

Taky bych pořídila nového psího kamaráda, jak už tady někdo psal. Třeba jí opravdu moc chybí. Ale jinak je to teda síla. Všechno co bych použila i já sama už tady bylo napsáno, vařečka, plácanec na prdel, nechat jí vyvztekat, ta vana a ledová sprcha taky někdy pomáhá, viděla jsem u kamrádky a zabralo to :D Určitě bych jí zakázala ty písničky na youtube typu leží bába na kolejích přejetá a spoutaná nebo co to tam zpívají. Ještě mě napadlo jestli se nenudí, co nějakej kroužek? Karate? Aby se vyblbla( ale tam hrozí, že by pak chvaty mohla použít na vás :D ) Myslím, že když se na ní podívá psycholog tak tím taky nic nezkazíte. Přeju hodně štěstí a snad to tu vaší dračici brzy přejde nebo přijdete na to co se jí honí v hlavě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
28.6.18 14:41
@stock píše:
Beru to jako hodně spatnej vtip!

Nechápu proč. Facka ještě nikdy nikomu neublížila. Mě teda určitě ne a přesto vím že mě mají rodiče rádi a nijak mě to nepoznamelo. Naopak mít fracka co mě mlátí a nadává mi do čarodějnic a ať chcipnu to je spatnej vtip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
28.6.18 14:43
@Anonymní píše:
@Petistaaa Tak ignorace je podle mě hodně silné slovo. S dcerou mluvíme (hlavně teda já, manžel už trošku méně, ale ne že vůbec) hodně a pořád něco vysvětlujeme. Co nejde, proč to nejde, jak to jde, co může dělat, proč to může dělat a proč co nemůže dělat. Nikdy to není: tohle nedostaneš a basta. Ale spíš:„kinder vajíčko teď kupovat nebudeme, protože jsme měli jedno před pár dny a je to docela drahé. Víš, že teď šetříme na to, abychom se mohli přestěhovat do toho domečku s pěknou zahradou, kde si pořídíme štěně. A proto nemůžeme tolik utrácet.“ Nebo: Sandály si dneska vzít nemůžeš, protože tam prší a měla bys mokré nohy. Já mám taky tenisky a ne sandály, vidíš? Až bude zase hezky, sandály si vezmeš.
Výchova typu bude po mém, protože jsem to řekla a já tady poroučím, to taky není můj šálek čaje. Leč teda musím uznat, že tam, kde ji vidím, děti většinou poslouchají. :-/
Magda

no ale bít by ses od ní neměla to už je moc ..a dokonce aj bije babičky a dědy to teda né… je to těžko no.. scéna se sandálama- dej jí ty sandály ať ty nohy má mokré- schválně ať pozná, že bude mít mokré nohy a bude ji ozýbat… no proč ne… a když ti poví mami já mám mokré nohy a je mi zima.. tak teď přijde reakce- áá aha- a já sem ti říkala vem si tenisky, že budeš mít mokré nožky a ty si neposlechla atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6639
28.6.18 14:44
@Anonymní píše:
Magda

NO já si teda myslím, že je to i tím přístupem.. Malý by mě přestal vnímat už v půlce věty :mrgreen: Já jsem asi přísná, řekla bych mu, prostě si dáš tyto boty a hotovo, pokud se Ti nelíbí, jdeš bez bot a šla bych klidně s ním bez bot..
Myslím, že na takové jakože hodně debatování, jsou ještě malí. Může být samozřejmě vyspělejší dítě, která na tohle dá, ale Tvoje dítě potřebuje evidentě tvrdý a nekompromisní postoj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.18 14:50

Hlavně, kdo nezažil, neuvěří. Jak jsem psala, první dítě je hodné, tvárné poslušné. Na druhé hodně věcí neplatí. Ono se napíše, na moje dítě to zabralo, ale ono to někdy nepomůže.
Po prvním dítěti jsem měla taky jiné představy. No a realita mě dohnala. Přitom to je skvělý a milý kluk, dokud nedojde na lámání chleba.

Zakladatelko, za sebe doporučuju méně diskutovat. U nás pomohlo nedávat vybrat. Já jsem diktátor a ty máš smůlu. Jdeme ven, podám boty a neptám se. Když jsem dávala vybrat a vysvětlovala a diskutovala, tak to bylo o hodně horší. Hlavně pochopil, že se se mnou nediskutuje a celkově je méně v opozici, protože chápe, že to nikam nevede.
U nás pomáhají zákazy a dovolenky. Např. když není celý den žádný významný problém, tak má samolepku, za 10 samolepek jdeme na zmrzku, nebo něco podobného. A naopak, když je problém, tak ztrácí výhodu - pohádky, večeře u pohádek, výběr knížky.
No a pak psycholožku. Třeba neporadí, ale je dobré se vykecat. My byli už 2× a letos jdeme opět a už se na ní těším. Přiznávám, že mi to moc nepomáhá (výchovně), ale to sdílení je osvobozující. Dozvím se, že to je normální a jsou na tom i hůř :mrgreen:

AX2

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí