Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kacaba379 Jako nemysli si, že to nezkusili
A amok bych dostala větší než on, oni to věděli, že na tohle nemám kapacitu, tak to pak už nezkoušeli. Ale zkusili to jako fakt malí, do školky chodili v pohodě a ten poslední je vyloženě sluníčko, na toho není třeba dodneška ani třeba moc zvednout hlas ![]()
@stock píše:
Cely prispevek scestny,chybny,zavadejici,nesmyslny nediskutovatelny.
Jinak děkuju za přání,Tobě taky.
Jistě madam máte pravdu ![]()
Mám právo na svůj názor a vy také. Ale psát tyhle řeči typu všechno vím všechno znám a tvůj názor je zcestný, chybný, nediskutovatelný mě moc nepřesvědčil o tom, že jste skutečně člověk jak píšete „se kterým se dá diskutovat“, evidentně nelze. Soustředíte se pouze na svůj názor. A to je v pořádku pokud to tak sama cítíte a chcete. Jak sama píšete nikdy jste se s žádným generálem či policajtem v rodině nesetkala… Neměla jste nikdy vzpurné dítě jako zakladatelka a musela řešit to co ona. Pp válce je každý generál.
@Monchichik píše:
@stock Ale já jsem taky ochotná diskutovat, ale ne o tom, o čem prostě nemá cenu diskutovat. Když jde třeba o jejich zdraví nebo tak něco. A zbít je můžu i dneska, pořád jsou to moje děti, tak si holt povyskočím. A já jsem vnučka vzteklouna a dcera lampasáka, tak já za to ani nemůžu, geny jsou geny
No vidíš a jsme u toho
jablko nepadne..... ![]()
A az budeš vyskakovat dej pozor, at si při dopadu nezvrtnes/nezlomis kotnik
![]()
Ale ,myslis si opravdu,ze je můžeš zbit, protoze jsou to Tvoje děti? Smarjanko,už vidím ty reakce ![]()
@stock Ty hele, jako kdyby třeba sáhli na svojí ženu nebo něco podobnýho, tak ho asi zmlátím já
jsou věci, který bych jim netrpěla ani jako dospělým
Tak já nevyskočím, vezmu si židli
A jasně, že jablko nepadne …však taky říkám, že za to nemůžu
naštěstí jsou moje děti všechny po svém tatínkovi, který je hodný až běda
, teda ten první je dost já, akorát není vzteklej, ale jen po mně ještě tvrdohlavej, to jo, taky se umíme krásně pohádat ![]()
@Petistaaa píše:
no ale bít by ses od ní neměla to už je moc ..a dokonce aj bije babičky a dědy to teda né… je to těžko no.. scéna se sandálama- dej jí ty sandály ať ty nohy má mokré- schválně ať pozná, že bude mít mokré nohy a bude ji ozýbat… no proč ne… a když ti poví mami já mám mokré nohy a je mi zima.. tak teď přijde reakce- áá aha- a já sem ti říkala vem si tenisky, že budeš mít mokré nožky a ty si neposlechla atd…
Tak to mi přijde teda trest spíše pro maminku- nechat dítě s mokrýma nohama,pak onemocni a chudak matka si bude muset brat paragraf…
@Martha03 píše:
Jistě madam máte pravdu
Mám právo na svůj názor a vy také. Ale psát tyhle řeči typu všechno vím všechno znám a tvůj názor je zcestný, chybný, nediskutovatelný mě moc nepřesvědčil o tom, že jste skutečně člověk jak píšete „se kterým se dá diskutovat“, evidentně nelze. Soustředíte se pouze na svůj názor. A to je v pořádku pokud to tak sama cítíte a chcete. Jak sama píšete nikdy jste se s žádným generálem či policajtem v rodině nesetkala… Neměla jste nikdy vzpurné dítě jako zakladatelka a musela řešit to co ona. Pp válce je každý generál.
Ok,já ráda diskutuju s lidma,kteří mají názor nějaký. Ale tohle je zase mimo diskuzi,pokousis se diskutovat mne a to ještě neúspěšne. A mezi Tebou a mnou,vis přesně lejnicko,co jsem musela řešit. Ale ať to bylo,co to bylo,nikdy jsem to neresila zmalovanim domodra,lupnutim facky přes obličej,modrinama nebo modrou rukou.
Děti se nebijou!!!
@Monchichik píše:
@stock Ty hele, jako kdyby třeba sáhli na svojí ženu nebo něco podobnýho, tak ho asi zmlátím jájsou věci, který bych jim netrpěla ani jako dospělým
Tak já nevyskočím, vezmu si židli
A jasně, že jablko nepadne …však taky říkám, že za to nemůžu
naštěstí jsou moje děti všechny po svém tatínkovi, který je hodný až běda
, teda ten první je dost já, akorát není vzteklej, ale jen po mně ještě tvrdohlavej, to jo, taky se umíme krásně pohádat
No počkej,snad vis,jak jsi děti vychovala. V takových drahach já vůbec neuvažuju,to vůbec nepřichází v úvahu.
Tak dej pozor,až budeš skákat z ty zidle.
A neusnadnuj a neomlouvej si to tim,ze jsi dcerou lampasaka. Já vím,ted si protirecim
Ale byt lampasakem není dědičný. ![]()
@stock píše:
Ok,já ráda diskutuju s lidma,kteří mají názor nějaký. Ale tohle je zase mimo diskuzi,pokousis se diskutovat mne a to ještě neúspěšne. A mezi Tebou a mnou,vis přesně lejnicko,co jsem musela řešit. Ale ať to bylo,co to bylo,nikdy jsem to neresila zmalovanim domodra,lupnutim facky přes obličej,modrinama nebo modrou rukou.
Děti se nebijou!!!
Nevím co znamená ta „lejnicka“ nicméně začínáte se uchylovat k urážkám, můj názor nikdy nezněl tak, že se má dítě zmalovat do modra, aby mělo modřiny nebo modrou ruku přečtěte si co jsem psala, než mne začnete odsuzovat. Rozhodně ale nevidím nic špatného na tom když se dite plácne přes zadek. Vaše vidina je ale zřejmě, že ho sešleham řetězem a nechám pripoutane k posteli. Tak jako jsem psala odsuzujete okamžitě druhé, neumíte se chovat a ještě mi bezdůvodně tykate. Mějte trošku respektu. Navíc vyjádřila jsem svůj názor a to určitě „nějaký“ ale vy ho neberete a to je v pořádku. Krásný večer přeji.
@Martha03 píše:
Nevím co znamená ta „lejnicka“ nicméně začínáte se uchylovat k urážkám, můj názor nikdy nezněl tak, že se má dítě zmalovat do modra, aby mělo modřiny nebo modrou ruku přečtěte si co jsem psala, než mne začnete odsuzovat. Rozhodně ale nevidím nic špatného na tom když se dite plácne přes zadek. Vaše vidina je ale zřejmě, že ho sešleham řetězem a nechám pripoutane k posteli. Tak jako jsem psala odsuzujete okamžitě druhé, neumíte se chovat a ještě mi bezdůvodně tykate. Mějte trošku respektu. Navíc vyjádřila jsem svůj názor a to určitě „nějaký“ ale vy ho neberete a to je v pořádku. Krásný večer přeji.
Vis co,přečti co píšeš. A potom si přečti,co píšu já. A už je to zase mimo. Vubec Te neodsuzuju,říkám jenom,ze děti se nikdy nebijou. A říkám to od zacatku. Tak nevím,proc tu chrastis řetězy. Tu fantazii,co se me, Tebou zmíněné, vidiny tyce ,dal opravdu komentovat nebudu. Nestojí to za písmenka. I Tobě hezky večer.
Jestli by ses nechala mlátit vlastním dítětem, tak prosím. Já jsem neměla 2 semestry ohledně soudnictví ve věcech mládeže jen tak. Z těch sladkých 3letých tyranů rostou velmi často 15letý sadisti a to nemluvím o dospělých. Musí se to vymýtit hned z počátku. že tobě je to jedno, tak prosím. Já si myslím, že zakladatelka dělá vše pro to, aby situaci vyřešila. Pokud máš tak hodné děti (jestli nějaké vůbec máš, vyznívá to spíš jako teorie bezdětných), že jsi na ně nikdy nevztáhla ruku, vyřešila jsi vše jen domluvou, tak gratuluju. Já se teda bít nenechám. A to nebyl zrovna malý šutr a letěl mi kolem hlavy. Dostat do oka, tak to oko asi nemám.
@Andrea.Tom píše:
Na výprask jako takový být malá může, ale můj nejmladší syn dostal po ruce už v roce, když schválně shazoval jídlo ze židličky a opravdu si to už nedovolil.. Dostal jen malý plácanec po ruce a hned věděl, že to nesmí.. Oni si rodiče furt myslí, jak to to dítě ještě nechápe. ale chápe to velmi dobře. Jen přesně neví, co přesně udělalo špatně.. Kdybych mu po té ruce nedala, dělal by to pořád.. Chce to zkusit a budeš vědět, co na ní platí..
No já nevim, ale roční dítě bych neuhodila. Dokážu pochopit, že někdo dá na zadek, nebo plácne přes ruku dítě, jak popisuje zakladatelka, nebo staršímu, kde už si fakt neví rady a ten přestupek je závažný, ale ročák je ještě takový bezmozeček.
Já vim, bylo to jen plácnutí přes ruku, ale i tak. vždyť je to ještě mimino a nedělá to ze zlého úmyslu. V 8 nebo v 15-ti už jídlo pohazovat nebude, i když ho plácat v tom roce nebudeš.
Tohle jsou takové vývojové fáze, trochu otravné pro rodiče, to jo, oni zkoušejí, co udělá jídlo hozené na zem. je to hra, ne snaha ti zničit jídlo a zašpinit podlahu.
Jako pokud toho hned nechal, tak je třeba poddajnej a lehce ovlivitelnej, co já vím, ale do budoucna mu to asi moc pozitivního pole mýho názoru nedá. Vždyť takový dítě vůbec nemůže chápat co dělá špatně a proč mu najednou máma způsobuje bolest.
Je to jednoduchý pro matku, plácne a má po problému, ale mě spíš zajímá, co to tomu dítěti dá a přemejšlím, jak to udělat jinak a třeba i s víc práce aby to jídlo neházeli, já nemsuela uklízet a ani nezačala plácat ![]()
@ospalámyš píše:
No já nevim, ale roční dítě bych neuhodila. Dokážu pochopit, že někdo dá na zadek , nebo plácne přes ruku dítě, jak popisuje zakladatelka, nebo staršímu, kde už si fakt neví rady a ten přestupek je závažný, ale ročák je ještě takový bezmozeček.
Já vim, byl bylo to jen plácnutí přes ruku, ale i tak. vždyť je to ještě mimino a nedělá to ze zlého úmyslu. V 8 nebo v 15-ti už jídlo pohazovat nebude, i když ho plácat v tom roce nebudeš.
Tohle jsou takové vývojové fáze, trochu otravné pro rodiče, to jo, oni zkoušejí, co udělá jídlo hozené na zem. je to hra, ne snaha ti zničit jídlo a zašpinit podlahu.Jako pokud toho hned nechal, tak je třeba poddajnej a lehce ovlivitelnej, co já vím, ale do budoucna mu to asi moc pozitivního pole mýho názoru nedá. Vždyť takový dítě vůbec nemůže chápat co dělá špatně a proč mu najednou máma způsobuje bolest.
Je to jednoduchý pro matku, plácne a má po problému, ale mě spíš zajímá, co to tomu dítěti dá a přemejšlím, jak to udělat jinak a třeba i s víc práce aby to jídlo neházeli , já nemsuela uklízet a ani nezačala plácat
To moje nejsladší vzteklé spráťátko už v roce přesně vědělo, co a proč na mě zkouší. Žádnej bezmozeček, ale pořádně vyčůranej hajzlíček.
přibít ke stolu
to jídlo
aby se zase toho někdo nechytl. Všechny moje děti to dělaly - vyhazování jídla z talíře a braly to jako zábavu. Já už méně. Do určitého věku jsem to tolerovala, no tak se utře stůl…Pak jsem ukázala, že jídlu se líbí uvnitř mističky, že v mističce jsou vlastně i obrázky a už byl zájem zase někde jinde. Ono je to hodně i o zkušenostech.
Autorka dostala hodně podnětů, zkušeností, rad, věřím, že už s tím naloží po dobrém. Já nejsem extrém v žádném směru - ani mlátit jak žito, ani benevolence. Měla jsem hodně tvrdou výchovu, matka mě až bych řekla týrala psychicky, hodně mě to poznamenalo, radši jsem měla od ní facku a pak klid doma. To dusno mi nedělalo dobře.
A víš, co je super? že, ikdyž syn dostává na frak víc ode mě než od muže, ikdyž já ho víc napomínám než můj muž, když jde syn spát, tak chce pohádku jen ode mě, tulit jen u mě, vařit jen se mnou
to mi dává ten pocit, že to nedělám tak špatně.
hezký večer všem. Já už diskuzi končím ![]()
@SAJ píše:
To moje nejsladší vzteklé spráťátko už v roce přesně vědělo, co a proč na mě zkouší. Žádnej bezmozeček, ale pořádně vyčůranej hajzlíček.
Tak každý dítě zkouší, moje taky zkoušely,. Jen bych neřekla, že byly v roce tak sofistikovaný, že přesně věděly, co a proč dělají a jak by tu matku vytočily…
@ASAndrea je to o přístupu, a taky trochu fantazii, kreativitě, empatii a nejvíc o jediném - člověk musí chtít ! Chtít neplácat a pak to už to tak nějak jde. Protože když se chce, všechno jde - skoro ![]()
A kdo nechce a má jinej názor, tak ať to tak dělá, jeho věc. jen nesouhalsím s tím, že jinak to nejde.
já taky nejsem extrém, jen děti nikdy nebiju, nemám to ráda. Teda nevim, jestli v pubertě neztratim nerva ![]()