Tříletá neposlechne

Napsat příspěvek
Velikost písma:
577
16.1.24 20:47
@Anonymní

Je, takovou mám doma taky. Je jí tři a (skoro) půl, odmalička má přezdívku generál nebo dirigent.
Zkouší to na děti na hřišti i ve školce, zkouší to i na dospělé.
Když si hrajeme, nemám problém ji „poslechnout“, pokud mě komanduje při běžných činnostech, jsem nerudná a dost tvrdě vysvětluji, že ne.
Z ublizeneho divadelního plakani si nic moc nedělám, nabídnu náruč, až bude chtít a odcházím po svém.
Pomáhá (někdy) směřovat ji na jinou činnost, kterou má ráda a v tu chvíli míň překáží než právě vykonavana.
Pomáhá navrhovat domluvy (pozor, aby to nebyly spíš úplatky).
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
16.1.24 20:48
@Liberalissima píše:
A přesně kvůli lidem jako jsi ty potřebujeme zákon proti fyzickým trestům u dětí. Primitivové budou sice děti řezat dál ale aspoň se tím nebudou moct veřejně chlubit a navádět k tomu ostatní.

Tak určitě :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
16.1.24 20:56
@Šmoulice píše:
Tak určitě :mrgreen: :mrgreen:

Už jen tento „argument“ typu „tak určitě“ a za tím nepostradatelné smajlíky je řekněme nechytrý, ale výraz primitivní na to sedí mnohem líp. Ale tak myslím, že to tady už nikoho nepřekvapí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
16.1.24 21:07
@Mutlice píše:
Už jen tento „argument“ typu „tak určitě“ a za tím nepostradatelné smajlíky je řekněme nechytrý, ale výraz primitivní na to sedí mnohem líp. Ale tak myslím, že to tady už nikoho nepřekvapí.

Oceňuji tvoji sebekritiku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
16.1.24 21:10
@Šmoulice píše:
Oceňuji tvoji sebekritiku. :kytka:

nemusíš to pořád opakovat, tvoje argumentace je na úrovni dětí na základce… a nic se na tom nezmění, jestli to předvedeš třeba v pěti odpovědích pod sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
16.1.24 21:16
@Mutlice píše:
nemusíš to pořád opakovat, tvoje argumentace je na úrovni dětí na základce… a nic se na tom nezmění, jestli to předvedeš třeba v pěti odpovědích pod sebou.

Tohle už docela diagnóza … Děláš s tím něco? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
17.1.24 09:06

@Liberalissima takový zákon u nás naštěstí nikdy neprojde. Je jen na rodičích, jak budou své dítě vychovávat a já budu dál se @Šmoulice a podobnými matkami, navádět ostatní, co jim ratolesti přerůstají přes hlavu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
17.1.24 09:32
@Pitřice píše:
@Liberalissima takový zákon u nás naštěstí nikdy neprojde. Je jen na rodičích, jak budou své dítě vychovávat a já budu dál se @Šmoulice a podobnými matkami, navádět ostatní, co jim ratolesti přerůstají přes hlavu. :D

Normální člověk nikoho nebije i bez zákonů. Blbým lidem zákon nepomůže, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20916
17.1.24 09:49

Dobrý den,
ráda bych Vás poprosila o slušnou diskuzi. Jedná se jistě o rozporuplné téma, ale není potřeba se navzájem urážet.

Přeji hezký den,
Kačka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
17.1.24 10:08

Takove deti stavi manipulovat tam, kam potrebuju. Vyuzivam toho, ze potrebuji byt duleziti, napomocni a samostatni a chteji ovlivnovat deni - vsechno tohle jsou ok vlastnosti, s kterymi se jen musi umet pracovat. Takze kdyz potrebuju, aby mi neprekazeli pri vareni, tak na lince pripravim fejkovou cinnost, o ktery predstiram, jak je dulezita…necham dite, aby to postrehlo a samo si vyzdalo, ze ji chce delat. V takove chvili delam, ze si to rozmýšlím a po chvilce svolím, ze teda může a ja mam mezi tim cas si delat svoje. Dite se citi dulezite, uzitecne, samostatne a ma pocit, ze nejak ovlivnilo dění kolem sebe. Konkretni priklad - ja potrebuju smazit rizky a dite nalakam na umyvani taliru ve drezu houbou a jarem. Spokojenost na obou stranach. Kdyz jede na odrazedle a vidim, ze se blizi silnice tak zavedu nejake tema k hovoru, ktere ji zajima - co budem delat o vikendu, ze pujdem nakoupit do obchodu a co by si chtela koupit za dobrutku o veceri - dite se drzi u me a spolecne bezpecne prejdeme silnici. Provazela jsem to komentarem - je, uz jsme u silnice vid, jeste ze jsme si toho vsimly, vidis nejaky auto jestli nejede? Muzeme jit?…Kazda situace se da ovlivnit tak, aby bylo po mem a dite bylo pro. Jen to nechce udelovat jen tupe rozkazy a ocekavat, ze dite bude tupe poslouchat jak psisko. Me by taky nebavilo jen plnit rozkazy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
17.1.24 10:15

A jeste me napadlo - jestli ma tendence porad dirigovat a organizovat tak se chce zamyslet, jestli te jen nekopiruje. Pokud jo, tak nejdriv zmen sebe, abys mohla pozitivne ovlivnit to dite svym prikladem jak fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
17.1.24 10:28
@Pitřice píše:
@Liberalissima takový zákon u nás naštěstí nikdy neprojde. Je jen na rodičích, jak budou své dítě vychovávat a já budu dál se @Šmoulice a podobnými matkami, navádět ostatní, co jim ratolesti přerůstají přes hlavu. :D

Já ti zkusím napsat jaké je to v dospělosti, když tě v dětství někdo bije. Mě mlátili rodiče úplně za jakoukoli blbost a psychické následky z toho mám dodnes. Ve dvanácti letech jsem si kvůli tomu začala rozrezavat ruce žiletkou, trvalo mi roky, než jsem se z toho dostala..ještě teď ve třiceti mám například problém, když někdo při konverzaci jen prudce zvedne ruku.. okamžitě si instinktivně začnu zakrývat obličej, protože zcela automaticky očekávám, že mi někdo dá ránu. To opravdu chceš..Snažím se tady těch záchvatů zbavit už roky a i psycholog mi tvrdí, že je možné, že už nikdy nezmizí. Takže fakt „děkuju“ svým rodičům za skvělou výchovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1523
17.1.24 11:44

@DaM2 Ale vy tu pořád spojujete dvě věci dohromady. Bití dětí je trestuhodné a špatné ale jedna přes zadek když dítě neposlouchá je výchovné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
17.1.24 11:47
@DaM2 píše:
Já ti zkusím napsat jaké je to v dospělosti, když tě v dětství někdo bije. Mě mlátili rodiče úplně za jakoukoli blbost a psychické následky z toho mám dodnes. Ve dvanácti letech jsem si kvůli tomu začala rozrezavat ruce žiletkou, trvalo mi roky, než jsem se z toho dostala..ještě teď ve třiceti mám například problém, když někdo při konverzaci jen prudce zvedne ruku.. okamžitě si instinktivně začnu zakrývat obličej, protože zcela automaticky očekávám, že mi někdo dá ránu. To opravdu chceš..Snažím se tady těch záchvatů zbavit už roky a i psycholog mi tvrdí, že je možné, že už nikdy nezmizí. Takže fakt „děkuju“ svým rodičům za skvělou výchovu.

Hmm, ale to jsi úplně mimo. Já dítě nebiju za jakoukoli blbost, víme?
A nechápu proč nějaké výprasky za každou blbost, spojuješ s jednou výchovnou na zadek.
Motáš hrušky s jablkama :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
17.1.24 12:36
@Pitřice píše:
@DaM2 Ale vy tu pořád spojujete dvě věci dohromady. Bití dětí je trestuhodné a špatné ale jedna přes zadek když dítě neposlouchá je výchovné.

Ne není to výchovné, je to jen neschopnost rodiče řešit situaci jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí