Tříletý mi přerůstá přes hlavu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.9.19 00:06
@tini píše:
Nepomohlo by ze byste si to jidlo uvarili spolecne?
Nebo ho vzit nekam obcas na poledni menu, at si vybere. Aby se aspon rozjedl.Nase holka si takhle scvrkla zaludek a nema moc ani potrebu jist. Pomaha par dni ze ma jidlo a ziska sama chut. Ve skolce je uplne jina, sni vsechno, protoze jedi vsichni.Toho se neboj.Zkus jestli trena u znamychu bude chutnat. Kazdopadne to chce aby tata drzel basu a zadne sladkosti a nezdravosti, kdo neji zaklad nedostane dobrutky.
Zbytek mi prijde jako normalka :-) Povalovat ho nenech tak jak to nedelas, proste se chodi ven a basta.

Vaříme společné skoro všechno, jinak to ani nejde. :nevim: Na menu by si samozřejmě vybral řízek. :palec: U známých se na nás choděj všichni dívat jak do zoo, fakt nevezme do pusy nic, ani oblíbené „nezdravosti“- párek, hranolky atd. Jen řízek, případně sladké. Už proběhlo milion scének, jak mu to kamarád sní a jak všichni papají, papej taky… Vůbec ho to nebere! proto se obávám i té školky. To ne, že bych si chtěla na všechno stěžovat, to už spíš píšu jenom pro dokreslení té absurdní situace. 😀 No nezbývá než doufat, že z toho vyroste a nebude vážit dva metráky. 😀 @blumen Tak dík no, kdo by nebyl zpruzelej z neustálého odmítání. :roll: samozřejmě, že komunikuju i jinak než rozkazy, ale fakt mě nebaví dělat pořád kolem všeho šašky a žádný výsledek. Ono by se taky mnohem líp s ním bavilo, kdybych viděla nějakou spolupráci a ne jen samé vzdory. :roll: Už to chvíli vypadalo lépe, tak snad toho stádia zase brzo dojde a bude se nám spolu lépe vycházet.

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
7.9.19 08:20

Jestli te nebavi delat sasky a navic to nema ani ucinek, tak to nedelej! Jezis, si predstavuju, jak se cela rodina shromáždí u toho kluka, ktery je ochoten se poblit z jednoho sousta a jeden pres druhyho melou, jak mu to nekdo sní. Moje babi na tohle byla expert :roll:

Udelali jste z jidla hrozny problem a nedokazu poznat, jestli mu dela dobre, ze se kolem nej rotuje a on je vyjimecny nebo ho vsechno a vsichni tema kecama prudi.

Zkusila bych napsat do poradny Katerine Novotne na idnesu, ta ma neotrela řešení

• Citovat
  • Upravit
85425
7.9.19 08:46
@Anonymní píše:
Vaříme společné skoro všechno, jinak to ani nejde. :nevim: Na menu by si samozřejmě vybral řízek. :palec: U známých se na nás choděj všichni dívat jak do zoo, fakt nevezme do pusy nic, ani oblíbené „nezdravosti“- párek, hranolky atd. Jen řízek, případně sladké. Už proběhlo milion scének, jak mu to kamarád sní a jak všichni papají, papej taky… Vůbec ho to nebere! proto se obávám i té školky. To ne, že bych si chtěla na všechno stěžovat, to už spíš píšu jenom pro dokreslení té absurdní situace. 😀 No nezbývá než doufat, že z toho vyroste a nebude vážit dva metráky. 😀 @blumen Tak dík no, kdo by nebyl zpruzelej z neustálého odmítání. :roll: samozřejmě, že komunikuju i jinak než rozkazy, ale fakt mě nebaví dělat pořád kolem všeho šašky a žádný výsledek. Ono by se taky mnohem líp s ním bavilo, kdybych viděla nějakou spolupráci a ne jen samé vzdory. :roll: Už to chvíli vypadalo lépe, tak snad toho stádia zase brzo dojde a bude se nám spolu lépe vycházet.

A kolik vazi/meri, ze mas z toho porad strach. Je to treba obdobi/faze. Ja bych o tom fakt porad dokola nemluvila, prijde mk to kontraproduktivni. Polozit na stul, kdyz rve, tak rve, bud se naji nebo ne, v mezicase dat neco, co ji. Nebo proste k tomu, co ji, polozit zeleninu a bud si vezme nebo ne. Je z toho zbytecne drama.
A chapu, ze jsi z toho podrazdena a nabrousena, ale situaci to dle me celou zhorsuje, ve vsem, i pri oblikani napriklad. Dej ho na den o vikendu tatinkovi a jdi se projit, vyvetrat hlavu. :think:
Jinak ve skolce moje dite ji, treba mene, ale ji, s kamarady. Kdo vi, jak to bude u vas. A nektere deti ji teeba jen suche testoviny, spagety, s omackou obycejnou a podobne, zestoviny taky nesni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1583
7.9.19 21:31

Ahoj, něco podobného jsem měla doma. Chronický nejedlík, kolektiv ani školka mu s jídlem nepomohli. Snaha ho zlomit vedla k tomu, že prostě 3 dny nejedl, pak jsem vyměkla já. Doporučila bych jídlo opravdu přestat řešit, vlastně je fajn že jí řízek aspon si dá nějaké bílkoviny. U nás jednu dobu frčeli ikea kuličky a bylo to jediné maso co si aspon jednou za čas dal. Zárověn bych nabízela to co jíte vy, ideálně dala doprostřed stolu at si kazdý nabere podle chuti. Můj syn se rozjedl kolem 8 roku, také pak skokově vyrostl, bylo vidět že mu jídlo chybělo. Svého času jedl vlastně jen suché přilohy a pečivo, ovoce a zeleninu, občas vypil mléko. jednou za čas dostal řízek nebo ty kuličky. Postupně jsme do jídelníčku zařazovali potraviny, ale šlo to opravdu velmi pomalu, s jeho vlastním zájmem. Sladké nedostával, ale ani o něj moc nestál. A k váze vždy byl velmi drobný a štíhlý, poté co vyrostl je opravdu hubený. Takže já bych radila neřešit, ale ani nějak významně neustupovat (a řízek bych mu třeba 1 tydně dopřála :-) on hlady neumře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.9.19 17:49

Dobrý den. Co má ten váš mrňous rád k jídlu a jí sám nebo jíte s ním? Někdy děti dají hodně zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.21 19:11

Anonymní zakladatelko této diskuze, mohla bych se zeptat, jak se vám daří nyní po 2 letech? Mám doma něco podobného, jako píšeš ty. Děkuju za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.21 19:48
@Anonymní píše:
Anonymní zakladatelko této diskuze, mohla bych se zeptat, jak se vám daří nyní po 2 letech? Mám doma něco podobného, jako píšeš ty. Děkuju za odpověď

Ahoj, kdyz to po sobě čtu, plno těch věcí řeším dodnes. Syn (nyní předškolák) je sice velmi chytrý, řekla bych, že mentálně je tak na úrovni 3. třídy, ale bohužel, v těch věcech, co tady popisuji je zaseklý, umanutý a radši by se nechal odvézt na kapačky než aby snědl něco z běžného jídelníčku. Školka to ještě zhoršila. Vaří tam samozřejmě zase trochu jinak a on jak tomu nedůvěřuje, tak nesní ani to, co by doma pozřel. Učitelky se mě na to stále dokola ptají a nějak to nemá řešení. Taky v chování, pokud já nevedu činnost, on prostě nedělá nic nebo jen naschvály. Beru to tak, že prostě není úplně standardní dítě, které by si spontánně hrálo, ale na druhou stranu, není agresivní, má kamarády, v kolektivu není hvězda, ale nemá problém poslechnout učitelku nebo se bavit s vrstevníky. Sebeobsluha v pořádku, když mu o něco jde, vyřídí si to (zaplatit u pokladny apod.), takže prostě je velmi chytrý a velmi, velmi tvrdohlavý a to vyžaduje naši nekonečnou trpělivost pro stanovování hranic. :nevim: Jestli čekáš jak na něj, tak to bych taky ráda věděla. :mrgreen: Jak se projevuje tvoje dítě?

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
24.9.21 20:08
@PaníKadrnožková píše:
Jeste me napadlo, jestli jste si z toho revu a presvedcovani neudelali pekny ritualek. Ja to mela s mrnousem s cistenim zubů. Dostali jsme se do stadia, kdy on se valel v hysteraku po podlaze a ja na nem klecela s kartackem :mrgreen: a jednou mi bylo blbe a rekla jsem mu o zubech, ale lezela a on nastartovany a ze ne. A ja, ze teda ne, at si je necisti a jde spat. A on uplne otocil, ze prece musi. A ja, ze vubec nemusi, ze to zalezi na nem. A on mi zopakoval vsechny moje argumenty, co jsem do nej tlacila a sel a od te doby asi 2 zkousky, ale dobrovolne cisti. Ale ja byla autenticky vycerpana a rikala jsem si, at mu ty zuby treba shnijou :lol:

Přesně!!! Dcera je tak " vycepovana" že když jsem ji chtěla dát spinkat nepepvlecenou v domácím oblečení na odpolední spánek tak mi řekla ale já nemám pyžamo mami já chci pyžamo. A to bylo bojů aby se převlékla do pyžama

Dneska mě dojala ráno že má špinavej polštářek od ouška ( má zánět středního ucha a trochu jí to pořád špiní)že to dá vyprat a fakt šla a hodila ho do pračky.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
24.9.21 20:09

A koukám že reaguji na starej příspěvek a paní Kadrnožková už tu neni

• Citovat
  • Upravit
1203
24.9.21 20:32

@ludmilaadamkova Koukam, ze u koho neni tenhle tejden zanet středního ucha, jako by nebyl :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
24.9.21 20:33

@Angie87 To je od těch rymicek jak se pořádně nevysmrkaj :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.21 21:17

Můj syn taky nechce jist!
Každý mě uklidnoval, však bude jist ve školce. Ne, neji!! Sedí a ničeho se nedotkne, možná 2 těstoviny, lžičku polévky. To je celý jeho oběd! :( Doma obědy nechce od 2 let, max vývar a suché přílohy krom brambor. Maso neměl rok a půl :roll: ani zdibek! :cert: učitelky prej toto ještě nezažily. Taky by jedl jen pečivo. Bílkoviny naháním na tvarohových dezertech co má k snídani, vajíčkach, tuňáku, sýry a šunky. Pije i dost mleka, ovoce zeleninu neji. Bozee, zesílím z něho :?
Učitelka si pořád stěžuje, ale sakra, pro mě je to taky těžké!! Denně nervy a stres, já sama nevím, proč nechce jist! Ostatní děti jsou mu sumak. :?
Ještě chodí po obědě, ale za chvíli bude už spavat, jdu do práce. Celý den bude asi o hladu. Starší syn je opak, ji vše, s chutí, není snad nic, co by neochutnal.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.21 21:21

Aspoň naštěstí je hodný, nenáročný (až na jídlo), nekonfliktní, klidný. Mateřskou jsem si s ním užívala, naštěstí aspon díky bohu za toto. To jídlo mě ale už rok a půl dohání k šílenství. :zed:

• Citovat
  • Upravit
77042
24.9.21 21:31
@Anonymní píše:
Můj syn taky nechce jist!
Každý mě uklidnoval, však bude jist ve školce. Ne, neji!! Sedí a ničeho se nedotkne, možná 2 těstoviny, lžičku polévky. To je celý jeho oběd! :( Doma obědy nechce od 2 let, max vývar a suché přílohy krom brambor. Maso neměl rok a půl :roll: ani zdibek! :cert: učitelky prej toto ještě nezažily. Taky by jedl jen pečivo. Bílkoviny naháním na tvarohových dezertech co má k snídani, vajíčkach, tuňáku, sýry a šunky. Pije i dost mleka, ovoce zeleninu neji. Bozee, zesílím z něho :?
Učitelka si pořád stěžuje, ale sakra, pro mě je to taky těžké!! Denně nervy a stres, já sama nevím, proč nechce jist! Ostatní děti jsou mu sumak. :?
Ještě chodí po obědě, ale za chvíli bude už spavat, jdu do práce. Celý den bude asi o hladu. Starší syn je opak, ji vše, s chutí, není snad nic, co by neochutnal.

moje dcera také nejí, v mš to nijak neřeší - naštěstí, dcera jí také velmi omezený sortiment jídel - mléko, jogurty, vývar s nudlemi, bramborovou kaši, těstoviny, suchý knedlík a rýži, někdy rohlík se šunkou, donuty, samotnou šunku- maso, vejce, tvaroh ryby a sýr nejí vůbec, ovoce jen ovocné kapsičky
já jsem to měla podobně, ale jedla jsem maso, jsem masožrout - mně mamka ve školce vyjednala, že budu dostávat pouze suché pečivo bez pomazánky a ať mně ani jinak nenutí do jídla,
já jsem to nechala na dceři a učitelkách, jak se domluví, prostě to neřeším, protože je to zbytečné řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77042
24.9.21 21:34
@Anonymní píše:
Aspoň naštěstí je hodný, nenáročný (až na jídlo), nekonfliktní, klidný. Mateřskou jsem si s ním užívala, naštěstí aspon díky bohu za toto. To jídlo mě ale už rok a půl dohání k šílenství. :zed:

dcera není ani hodná, je hyperaktivní, umíněná a pořád musí ve všem vyhrávat - ale je hrozně komunikativní, miluje děti i dospělé, tak ji většinou má každý rád,
a pořád je nadšená - jede autobusem - nadšení, jede autem - nadšení, vaříme - hurá, jdeme na hřiště - super - takže tímto to všechno vynahrazuje,
jídlo neřeším, protože je velká a zdravá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect