Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lucie_Sx Zrovna dnes mame super den, usnul pred sedmou a jeste spi
Takhle vyjimecne se mu povede dospat.
Jeste jsem nezkousela dat ho spat v osm vecer…driv jsme to delavali, aby pak nevstaval tak brzy rano a nebyl brzy unaveny…
@Dobrej_tym píše:
@mihla No, tohle právě zabíralo na pár dní, jenže najednou je to tak, že když dám syna spát v šest, vstane v pět ráno. Když ho dám spát v sedm, vstane v šest ráno. Já už jsem ale opravdu zoufalá
Mívali jsme dny, kdy syn vstal už ve 4:30… Ale s věkem to bylo lepší a lepší. Teď je mu 6 a usíná cca 20:30 - 21h a vstává kolem 6:30 - 7:30
A vypadá, že je vyspalý ![]()
@mihla Představte si, že jsem vysolila i vysokou částku za spánkového poradce a v podstatě mi jen sdělil, že syn je unavený, protože se v noci moc budí (i 6×). Ale jak to udělat, aby se vyspal, to mi neřekl.
@Dobrej_tym píše:
@Lucie_Sx Zrovna dnes mame super den, usnul pred sedmou a jeste spiTakhle vyjimecne se mu povede dospat.Jeste jsem nezkousela dat ho spat v osm vecer…driv jsme to delavali, aby pak nevstaval tak brzy rano a nebyl brzy unaveny…
Dcera ted mela obdobi, kdy cely den nevydrzela, takze spala kazdy den jinak, podle toho, v kolik vstala. Hlavni je vypozorovat, ze by spal, a umoznit mu usnout, jedno v kolik. Ono se to da, i kdyz to vypada jako chaos.
@Dobrej_tym píše:
@mihla Představte si, že jsem vysolila i vysokou částku za spánkového poradce a v podstatě mi jen sdělil, že syn je unavený, protože se v noci moc budí (i 6×). Ale jak to udělat, aby se vyspal, to mi neřekl.
Syn se taky pořád budil, každé 2-3 hodiny, fakt jak miminko. Nic ho v noci nerušilo, nevím, proč nespal v klidu
Poprvé spal v kuse celou noc až po pátem roce. Jak byl starší, tak to bylo lepší a lepší.
@Dobrej_tym píše:
@mihla No, tohle právě zabíralo na pár dní, jenže najednou je to tak, že když dám syna spát v šest, vstane v pět ráno. Když ho dám spát v sedm, vstane v šest ráno. Já už jsem ale opravdu zoufalá
a když jde spát v 19hodin, vstane ráno v 6? Tak ten den je pak v pohodě? Zvládá to?
@Veru1987 Prave ze nezvlada. Dnes ale vzacne dospal od sedmi do sedmi a je ok.
@Dobrej_tym píše:
@Veru1987 Prave ze nezvlada. Dnes ale vzacne dospal od sedmi do sedmi a je ok.
tak nám to trvalo asi 2-3 týdny než si zvykla. Taky byla už od 16-17 protivná, unavená…
@Dobrej_tym
Ale to je prece normální spanek triletaku, jit spat mezi 19-20 a rano vstavaji kolem 6-7. Tak to ma i moje dcera, stejne stara jak tvuj syn. Takovy skolkovy rezim. To ze je kolem 17-18 hod unaveny, to je i dcera, proste to mame tak, ze kolem 18 mame veceri, pak koupani a mezi 19-20 spat. Kdyby mi spala po obede (nesmi vic jak pul roku) tak take jde spat v 23hod a vstane v 6 a bude unavena. Dávej spat kolem 19 hod
Malá má taky ty tendence je to ranní práce od 6 vzhůru ale max do 12 vydrží pak spánek ( spala by i 4 hoďky ale po 2 hodinách budím) a pak jde spát v 8 až v 9. Když nevzbudim neusne do 11
Věk 2.5
@Anonymní píše:
@Dobrej_tym
Ale to je prece normální spanek triletaku, jit spat mezi 19-20 a rano vstavaji kolem 6-7. Tak to ma i moje dcera, stejne stara jak tvuj syn. Takovy skolkovy rezim. To ze je kolem 17-18 hod unaveny, to je i dcera, proste to mame tak, ze kolem 18 mame veceri, pak koupani a mezi 19-20 spat. Kdyby mi spala po obede (nesmi vic jak pul roku) tak take jde spat v 23hod a vstane v 6 a bude unavena. Dávej spat kolem 19 hod
A taky ti pres den ziva?
@Dobrej_tym píše:
A taky ti pres den ziva?
Ano, ziva, ale ja take zivam pres den, prece. Po obede hodinu lezime, cteme si, poustime pohadku, odpocivame. Neusne, nehrotim to.
@Anonymní píše:
Ano, ziva, ale ja take zivam pres den, prece. Po obede hodinu lezime, cteme si, poustime pohadku, odpocivame. Neusne, nehrotim to.
Ted se budi trochu min a rano se ho snazim udrzet…kdyz se podari, tak je celkem v pohode. Obcas uz mi v sedm neodpada do minuty. Tak snad se to uz opravdu bude zlepsovat.