Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lucie_Sx já taky teda nesrážím a syn moc na horečky netrpí (navíc už je velký) - častokrát měl třeba tři dny teplotu a pak už mu nic nebylo. Ale u zakladatelky jsou to přecijen vysoké teploty a dítě se necítí dobře, tam už bych srážela taky.
Syn měl jednou taky horečku, probudil se a měl úplné halucinace, bál se, jakoby se mu něco zdálo. To už jsme pak taky sráželi a další den jsme dali právě nurofen už před spaním, aby to zase nevylezlo už moc.
Nez vypisovat na emimino a cekat rady, neni lepsi zavolat do detske nemocnice???
tohle fakt nepochopim. v dobe neinternetu by jste taky sla na namesti a ptala se kolemjdoucich, co mate se synem delat? asi ne, ze.
tady se akorat kazda vytasi, jak to ma ona se svym ditetem, ale to vas asi nezajima a urcite se tim nebudete ridit .. fakt, laik se divi, odbornik zasne …
@markytka3 nejsem uživatel internetových diskuzi a tohle je vůbec můj první dotaz na tohle téma. Protože jsem fakt v koncích. Neřeknu, kdybych to neřešila vůbec a vypisovala se na netu, ale já s nim u doktora byla a dokonce i jednou na pohotovosti. Tohle beru jako poslední možnost. Kdyby mu horečky srazit nesly vůbec, tak jedem hned. Já mu je srazit dokážu, jde mi jen o to, ze už tím trpí celkem dlouho. Prosím, příště míň hysterie. Fakt nejsem ten případ mamin, která letí na net s každým prdem
@Camino píše:
@markytka3 nejsem uživatel internetových diskuzi a tohle je vůbec můj první dotaz na tohle téma. Protože jsem fakt v koncích. Neřeknu, kdybych to neřešila vůbec a vypisovala se na netu, ale já s nim u doktora byla a dokonce i jednou na pohotovosti. Tohle beru jako poslední možnost. Kdyby mu horečky srazit nesly vůbec, tak jedem hned. Já mu je srazit dokážu, jde mi jen o to, ze už tím trpí celkem dlouho. Prosím, příště míň hysterie. Fakt nejsem ten případ mamin, která letí na net s každým prdem
jako myslite hysterie z vasi strany, ze. me proste prijde hodne s prominutim stupidni chtit takto nemocne dite lecit pomoci rad anonymnich radkyn na internetu.
ale kazdy mame pristup jiny, ja bych oslovila diskusni fora, kde odpovidaji samotni doktori ( a vsadte, ze by vas vesmes hnali opet k doktorovi bo ani oni neumi vestit z kristalove koule) ale urcite bych se neridila, co mi zde kdo povi.
Já nechci být plašan , ale náš kluk měl taky horečky, pořád unevený, ale jenom odpoeldna , večer, po pár dnech- byly dny kdy se to ustálo a sem tam řekl, že ho bolí v krku, ale nic vážného, žívé , veselé dítě.teploty se vrátili za tři dny, tak to jsme muž teda šli. a výsledek nás šokoval..
Mononukleoza.. nebo jak se to píše.. takže budem doma pár dní, týnů, nevím. Kluk má chytlé uši a krk- přtiom opravdu na něm nic vidět, neni skotačí, je ižvý, ale uderm odpolední hodiny je jak hadřík, a teplota,
@markytka3 no, já taky na netu rady odborníků hledala. Včera, když měl malý ve čtyři odpoledne opět horečku, jsem doktorovi samozřejmě volala. Tak se tedy moc omlouvam, ze jsem si dovolila zeptat na par babskych rad na internetu. Promiň.
@Camino píše:
@markytka3 no, já taky na netu rady odborníků hledala. Včera, když měl malý ve čtyři odpoledne opět horečku, jsem doktorovi samozřejmě volala. Tak se tedy moc omlouvam, ze jsem si dovolila zeptat na par babskych rad na internetu. Promiň.
hele, me je uplne jedno jak si lecite vase dite, jen mi to prijde hodne absurdni. ale jak jsem psala, kazdeho vec.
![]()
@Camino píše:
No, asi bych se vyhnula bioradám typu: horečku nesrážet, léky jsou zátěž na tělo, atd., ale podle mě je vysoká horečka mnohem větší zátěží. Léky proti horečce se mají používat podle celkem přísných pravidel, a pokud je někdo dodržovat neumí, pak to samozřejmě může skončit poškozením jater, kolapsem. Já myslím, že v případě horeček okolo 40 st. se má dát lék na snížení teploty, zvlášť, pokud se neosvědčily zábaly. Moje zkušenost u 3 mých dětí je taková, že pokaždé, když byla horečka (ne zvýšená teplota) a dala jsem čtvrtku Paralenu, horečka klesala velice pomalu.
@Demi u nás funguje hlavně sprcha. Ta mu to srazí. Ale je to drasťácký. A dobra zprava. Dnes šel po obědě spat a horečku neměl. Konečně. Tak snad už to bude OK ![]()
@Camino píše:
@Demi u nás funguje hlavně sprcha. Ta mu to srazí. Ale je to drasťácký. A dobra zprava. Dnes šel po obědě spat a horečku neměl. Konečně. Tak snad už to bude OK
To víš, že to bude o.k.
![]()
@markytka3 píše:
hele, me je uplne jedno jak si lecite vase dite, jen mi to prijde hodne absurdni. ale jak jsem psala, kazdeho vec.![]()
Jsi naprosto zbytečně jedovatá. Kdyby ti to bylo jedno, tak tady nenecháváš tyhle svoje výlevy
Tak si vyřeš svůj problém a neleč si ho tady.
@Camino nenech se rozhodit. A super, určitě to už bude dobré
![]()