Trittico vedlejší účinky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7961
20.6.20 15:35
@Mithiela píše:
@Paoloska tak doufám, že to do té doby bez spánku nějak přežiju. Dochází mi Hypnogen i neurol, ale nechci to řešit takhle.

Tvl. Neurol je největší svinstvo. Příbuzný ho bral, musel na operaci a měl po narkóze takové halušky, že ho museli přivázat k posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7961
20.6.20 15:37
@Mithiela píše:
Hezký den, trpím nespavostí a mám doma Trittico, ale bojím se vedlejších účinků. Máte prosím, někdo zkušenosti s tímto lékem? Děkuji moc.

Beru ho 3 rok a v pohodě. Je nenávykový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7961
20.6.20 15:39
@Paoloska píše:
No upřímně, ta třetina 75 mi přijde hrozně málo. Já začala na třetině 150 a už jsem pár let na celé 150.

Jo, začíná se po třetinách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7961
20.6.20 15:42
@Anonymní píše:
@Ou Beru Trittico 150 celou tabletu už 4 roky. Krásně se mi upravilo spaní i psychika. Jsem ale na prášku psychicky závislá a přestože se uvádí, že nezpůsobuje fyzickou závislost, obávám se, že u mě ano. Před týdnem jsem si zapomněla prášek vzít. Uvědomila jsem si to v noci, když jsem se budila a celý další den jsem měla absťák - hlavně třes celého těla. Vůbec z toho nemám dobrý pocit. Ráda bych se prášku zbavila, ale bojím se, že zase nebudu spát…

To nebyl absťák, ale záchvat úzkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7961
20.6.20 15:46
@autorka44 píše:
Neberte ho, ja som kvoli tomu lieku takmer umrela - po mesiaci uživania som musela isť v noci na WC a ked som sa vracala do izby, tak mi začalo bušiť srdce, že som si v kuchyni musela lahnuť na zema predychať to a až potom som mala silu si isť lahnuť…len pevná vôla mi nedovolila umrieť

To jsou vedlejší účinky. Bušení srdce a z toho uzkost. Nedoporučuje se prudké vstávání a nebo predklony. Asi ta dávka byla silnější. Když jsem najel na 150 tak jsem byl potom jak hadrový panak. Ale spánek super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
20.6.20 16:55
@autorka44 píše:
Neberte ho, ja som kvoli tomu lieku takmer umrela - po mesiaci uživania som musela isť v noci na WC a ked som sa vracala do izby, tak mi začalo bušiť srdce, že som si v kuchyni musela lahnuť na zema predychať to a až potom som mala silu si isť lahnuť…len pevná vôla mi nedovolila umrieť

Nezlob se, ale pod pojmem „takmer umrela“ si představuje, že přijede rychlá a oživujou tě. Ne, že si lehneš na zem v kuchyni..ono to snižuje tlak, moc teda v noci nestávám.. :nevim: Ale jasně, jestli ti nevyhovuje, tak to neber

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1105
20.6.20 19:09

@ropucha 02 mně kdysi dal doktor 300 mg trittica prolong. Pecka dávka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
20.6.20 20:31

Mě ho nasadil psychiatr a když jsem mu řekla, že jsem přes den jak přejetá parnim válcem, řekl mi ať ho neberu. Jdi k psychiatrovi, určitě by ti mohl nasadit různé léčby a zkoušet jak která zabere tak, abys nebyla přes den unavená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
3.8.20 16:01

Prosím měl někdo zkušenost s vyšší teplotou? Brala jsem Trittico od začátku března 2/3vecer. Po 2,5 měsících najednou pocit jako viróza, únava.. a zvýšená teplota. Obešla jsem různé doktory ohledně teploty a nic se nezjistilo. Po chvíli se přidal velmi silný reflux. Teplota přetrvává do dnes, vždy max do 37. Diky různým vyšetřenim jsme se dostala až na gynekologii ohledně hormonů kde při zjištění že beru Trittico si myslí že to na 80%zpusobilo ono a to samé reflux. Nyní jsem.ho vysadilo a čekáme měsíc zda se to projevi. Od lékařky mám vyšetření téměř vše co jde a vše je negativní…máte někdo podobnou zkušenost? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.11.20 21:32
@Lathi píše:
Prosím měl někdo zkušenost s vyšší teplotou? Brala jsem Trittico od začátku března 2/3vecer. Po 2,5 měsících najednou pocit jako viróza, únava.. a zvýšená teplota. Obešla jsem různé doktory ohledně teploty a nic se nezjistilo. Po chvíli se přidal velmi silný reflux. Teplota přetrvává do dnes, vždy max do 37. Diky různým vyšetřenim jsme se dostala až na gynekologii ohledně hormonů kde při zjištění že beru Trittico si myslí že to na 80%zpusobilo ono a to samé reflux. Nyní jsem.ho vysadilo a čekáme měsíc zda se to projevi. Od lékařky mám vyšetření téměř vše co jde a vše je negativní…máte někdo podobnou zkušenost? Dekuji

Teplotu jsem se přímo neměřila, ale měla jsem pocit jako kdybych měla virozu…žaludek mne trapil taky…musela jsem nakonec léky přestat brát…neslo to. Naštěstí mi zabrala i na spaní Elicea…což je u mne vždy po určitě době brani (beru AD po několikáté)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
636
27.11.20 10:15

@Musimbojovat fakt? A kdy vám to vymizelo? já už neberu 4 měsíce a pořád beze změny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.21 11:50

Ahooj, minulý týden jsem poprvé dostala Trittico 75mg kvůli dlouhodobé nespavosti respektive spaní ve stylu - ve 22hod. si jdu lehnout, ve 3 se vzbudím, mozek jede na plné obrátky, hodinu se válím, pak do 6 do rána spím tak nějak

celkový čas spaní teda tak 4hod. s tím, že často i živé sny nebo noční můry…

do toho úzkosti, depko pocity - únava, neschopnost se soustředit, žádná radost (ale kdo ji dneska má co…) všechno mi dlouho trvá a vyčerpá mě i když mám uklidit byt - zvládnu utřít prach, vyluxovat, ale nezvládnu uz vytřít

občas jsem měla i černé myšlenky = lepší nebýt…

takže mám ještě větší depku z toho, že jsem tak marná :zed:

byla jsem už u psychiatra - skvělý, sympaťák a normální :P

napsal mi právě TRITTICO 75mg s tím, že prvních 5 dní jsem brala jen 2/3

včera večer jsem si vzala poprvé 75mg a teda dneska jsem od rána ještě marnější - totálně unavená, malátná a mozek mám teda jak vygumovaný (špatně si pamatuju, co jsem už udělala atd.)

takže doufám, že to přejde? jelikož jsem jak po narkoze

a trochu se taky bojím toho, že tam píšou, že se můžou vlastně paradoxně zhoršit ty depko stavy?

snad teda ne…

zatím jediné s čím bojuju je teda ta otupělost

jinak na spaní mi zabírá suprově! spím už 7hod., žádné noční můry :)

k psychiatrovi jdu zase až za 14 dní, ale mám mu teda kdyžtak napsat, kdyby něco…

pevně doufám, že bude líp
:(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.21 12:08

Ahoj, já beru Trittico sezóně na nespavost a zůstávám na 2/3 ze 75. Úplně mi to stačí, po celým jsem bývala celkem sjetá ještě dopoledne. Takže jsme s dr. zase ubraly a beru ho dřív ne až těsně přes spaním, aby mi ten tlumivý účinek vyšel na noc, což je vlastně žádoucí. Jinak funguje úplně suprově a celý si vezmu jen zcela vyjjímečně, že pak vydržím spát o víkendu třeba do 10h :lol:. Přes den teda beru jiná antidepresiva, protože bez nich to nešlo, ta zbarala právě na panickou ataku a deprese z vyčerpání. třeba Tvůj dr. zkouší, jestli ty depky nejsou jen spánková deprivace, to jsem měla po prvním poradu a fakt stačilo jen se 6 dní vyspat a nahodit spánkový rytmus a tělo zregenerovalo samo. Držím palce moc :mavam: Nespavost je hrozný svinstvo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.3.21 12:26

Díky moc za zpětnou vazbu :mavam:

to je dobrý nápad! já si ho beru totiž až kolem té 22hod, tak schválně zkusím brát prostě už kolem 20hod.

jinak tomu dám teda tak 3 dny ještě šanci, ale jestli budu pořád v tomhle stavu, tak teda nevím :zed:

panč potřebuju v práci fungovat a hlavně se bojím, že už si toho začnou všímat ostatní, dneska se mi třeba stalo, že jsem šla do účtárny pro něco, co jsem si už vyzvedla včera…

tak jsem to nějak zakecala

ale dneska jsem teda totálně KO

ale máš pravdu, že ta nespavost by mě teda brzo fakt zabila, po těch 5 týdnech spaní 4hod. denně jsem byla už opravdu na sebevraždu :,(

musíme doufat, že zase bude světlo na konci tunelu

• Citovat
  • Upravit
4155
9.3.21 17:58
@Anonymní píše:
Díky moc za zpětnou vazbu :mavam:

to je dobrý nápad! já si ho beru totiž až kolem té 22hod, tak schválně zkusím brát prostě už kolem 20hod.

jinak tomu dám teda tak 3 dny ještě šanci, ale jestli budu pořád v tomhle stavu, tak teda nevím :zed:

panč potřebuju v práci fungovat a hlavně se bojím, že už si toho začnou všímat ostatní, dneska se mi třeba stalo, že jsem šla do účtárny pro něco, co jsem si už vyzvedla včera…

tak jsem to nějak zakecala

ale dneska jsem teda totálně KO

ale máš pravdu, že ta nespavost by mě teda brzo fakt zabila, po těch 5 týdnech spaní 4hod. denně jsem byla už opravdu na sebevraždu :,(

musíme doufat, že zase bude světlo na konci tunelu

Beru ho taky, ale 200mg na noc. Krásně mi pomáhá usnout a udržet spánek do rána. Podle rad mé psychiatričky vezmu prášek v osm večer, v deset jdu do postele a za pár minut jsem v limbu, ty dvě hodiny má Trittico náběh. Když se vzbudím, tak jednou kolem třetí na wc. Vstávám v šest, sice mám pomalejší rozjezd, ale nic hrozného. Trittico působí cca dvanáct hodin, ale po osmi hodinách už jeho účinek slábne. Proto je dobré si jeho užití dobře naplánovat, aby ráno člověk nevstávat ještě do plného účinku.

Zkus ještě vydržet na plné dávce, tak pět dní. A pokud to nebude dobrý, zavolej doktorovi a zkus se zeptat na snížení dávky zpět na ty dvě třetiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí