Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, stále váhám mezi trojkolkou a čtyřkolkou.Poslední dobou se přikláním k trojkolce, ale jak je to s procházkami ve sněhu a břečce?Díky moc za zkušenosti ![]()
Já už bych kupovala jen trojkolku. A to jedině s otočným kolečkem. Manipulace úžasná. Po starší dceři mám schovanou čtyřkolku u babičky a nedá se to vůbec srovnat. Pokud bych trvala na čtyřkolce, tak jedině s natáčecí nápravou, ale co jsem zkoušela v obchodě, tak se to stejně nevyrovná trojkolce s otočným kolečkem.
Toť můj názor
Andrea
Taky se priklanim k trojkolce, byt ta nase Quinny Fashion nema otocne kolecko nemuzu si ji vynachvalit. Pouzivame ji jeste ted - dceri byly dva roky do terenu nebo kdyz vim, ze bude spat. Projela jsem s ni vsude a rozhodne ji nesetrim - prazske chodniky a kostky, Krkonose a teren, Mallorca a pisek.
Ja bych nemenila, pro druhe ditko bude jako zalozni na chate a my budem jezdit jen s korbickou a na druhe poridim Quinny 3XL Comfort. Mimo jine tahle nova ma i otocne kolecko a vyhody Quinny, coz jako hlavni je otocna sedacka, odnimatelne madlo a hlavne stabilita a funkcnost na ukor dobre vahy.
Ahoj,
já jsem měla trojkolku, ale bez otočného kolečka a jezdí se s ní naprosto normálně jako se čtyřkolkou, měla jsem nafukovací kola, takže se s ní dobře jezdilo i v terénu. Fakt jsem s ní problém neměla, jen bych už taky doporučovala otočné kolo, je to něco naprosto jinýho, než se tahat s kočárem bez otočného kola.
Smokie
Ahoj,
já jsem zastánce klasického kočárku - a taky ho doma máme. Připadá mi stabilnější - zvláš´t, až dítě povyroste.
Narozdíl od mamin se tříkolkama, jsem ve sněhu projela bez problémů - ale nevím, nechci nikoho popuzovat - třeba tamty měly nějaké šunty neboco…
Taky mám při nájezdu do paneláku koleje, na sídlišti je jich taky dost, takže takhle si kočár můžu bez problémů vytáhnout (jakýnkoli směrem - to oceňuji - při sezení a spaní je těžiště jinde). V lese jezdíme taky bez problémů.........
Dál se mi nesčetněkrát vyplatil velký košík na nákup a další věci, které vůbec nemusím tahat.
Veronika
Ahojky!
Ja doporucuji trojkolku X-lander, otocne kolecko, do terenu bezva, po vsech strnkach mi vyhovuje… ![]()
pa mumik+t
Ahoj,já už bych trojkolku zase nekoupila.Sice se s ní jezdí perfektně pokud má otočné kolo.Ale v autobudse víc zavazí a štve mě že nemají přehazovací rukojeť (to nejde že:))Když svítí slunko tak jet s ní pozpátku,děkuju pěkně a se slunečníkem v zimě,to taky není ono.Prostě příště kupuju čtyřkolku a nenechám se už překecat:) ![]()
Ahojky,
taky jsme teď kupovali kočárek a dlouho zvažovali, zda-li čtyřkolku či trojkolku. Ty nové trojkolky s otočným kolem o 360st.- jsou fakt super na ovládání, ale ovšem není to vhodné do nerovného terénu(na to nás upozorňovala prodavačka, že se stejně vždy když na něco najíždíte či víte že tam budou hrboly) musí přední kolečko zaaretovat(zablokovat) aby to bylo stabilnější. Jinak co jsme nevěděli, trojkolku nikdy nesmíte pustit z ruky-kort s větším dítkem, prostě ovladatelnost je na úkor stability:-(( A co se týká kočárku do sněhu, tak mi vlastně čekáme Lukáška v druhé půlce září, takže kočárek bude převážně do zimy a to si teda fakt nedokážu moc představit jak s trojkolkou- no třeba s tím, ale máte nějaká dobré zkušenosti. Dle našeho zvážení je trojkolka super na léto a pouze na hodně rovné terény-nejlépe v supermarketech:-)
Tak abych tady nepsala sálodlouhou slohovku, tak my jsme nakonec zvolili kompromis a jsme nadšený- máme čtyřkolku Nanny od Knoru, ale přední dvě kolečka jsou blíž u sebe- je fakt super ovladatelný a stabilita je 100%:-))
Jinak ještě ohledně těch trojkolek, tak jedině od Jane, Knorr, Hoco, Quinny ostatní jsou takový trasořitkový:-)
Hodně úspěchu při výběru:-))
Pa H+L 27tt:-))
Ahoj,
tak já píšu naše zkušenosti s 3kolkou: měli jsme teda ABC Design Novus, čili bez otočného kola, ale opravdu se s ní jezdilo naprosto normálně jako se 4kolkou, tedy mohla jsem i do terénu (díky neotočnému kolu), ve sněhu naprosto normálně, v autobuse bez problémů, dokonce si myslím, že zabírá míň místa, než 4kolka, ale tam jde asi spíš o to, že některé 3kolky jsou příliš dlohé, to přední kolo je strašně vepředu (my jsme ho měli těsně před sedačkou), dokonce do metra po eskalátorech jsme s ní jezdili a v pohodě.
Co se týče stability, tak mi připadla stabilní, jednou se mi teda stalo, že když jsem jela v buse, tak ten řidič nějak moc rychle jel do zatáčky a kočár se mi naklonil, ale to taky není až tak obvyklá situace
. Jinak když pouštím kočár (kterýkoliv), tak ho automaticky zabržďuju. Opradvu si myslím, že tenhle kočár byl docela dost stabilní, zadní kola měl poměrně dost široko od sebe.
Je fakt, že nájezdy do schodů, kde jsou koleje, je trochu problém, nahoru jsem to jezdila pozadu, ale naštěstí máme v baráku celou plochu nájezdu, takže tohle bylo jen párkrát.
Když svítilo sluníčko, měli jsme odepínací stříšku a mohli jsme ji přetáhnout před synka, takže v tomhle taky nebyl problém (ale málo jsme ji využili). A případně šla přehodit sedačka proti směru jízdy, ale to už mělo jiný vlastnosti a mě se s tím jezdilo hůř, takže to jsem taky nevyužívala.
A měla super velký košík, to má málo který kočár, i 4kolky.
Toť moje zkušenosti
ahoj Smokie
My máme taky trojkolku (tedy sice čtyři kola, ale přední dvě jsou blíž u sebe a otočné. Nedám na ni dopustit. Se stabilitou problém nemáme. Na eskalátorech jezdím v pohodě. Zadní kolečka jsou dále od sebe než je běžné, takže pro výtah asi není vhodný. Máme hodně odpružený kočárek, takže ani s nájezdem na patník žádný problém. Taky otočná sedačka (zatím vozím směrem ke mě, nedovedu si představit, že bych malou zatím vozila obráceně - 7 měsíců). Velký košík (vozíme psa), polohovací madlo, větrání v boudě, polohování až do lehu. Ale myslím, že nejlepší je si oba kočárky vyzkoušet, i když v krámě a bez dítka to není ono. Já jezdím jak se čtyřkolkou (u babičky), tak s tímhle a pro mě je to absolutně nesrovnatelné. A to jsme s trojkolkou i čtyřkolkou projeli hodně terénů (les, sníh, kostky atd.).
Aaaaa Andrea
nějak mě zlobí přihlášení
Teda holky, díky moc za zkušenosti a názory.S nájezdem do domu mít problém nebudu, tam je celoplošný.Spíš musím přeměřit rozměry výtahů a vstup do bytu,skladnost do auta apod.Také jsem uvažovala o Knorr Nany nebo BW Oregon 3S.První můj favorit byl BW Manhattan, protože má největší ložnou plochu a má otočnou rukojeť,ale stále slyším poznatky o trojkolkách,tak mě zajímá srovnání. ![]()
Lenca- ** ale Knorr Nany má taky otočnou korbičku, nemusíš vozit mimčo jen směrem dopředu. Není tedy otočná rukojeť, ale prostě na:,–(íš korbičku jak budeš chtít zrovna s kočárkem jet- je to strašně jednoduché funguje to jakoby na clip-fakt super:-)) Jinak to lůžko tedy fakt není malé má 86×33cm, u kočárků s hlubokou korbičkou se dostaneš na míry max.kolem 72cm:-(
Určitě si ty kočárky musíš vyzkoušet-prostě je vzít do ruky a trošku se s nima projet a uvidíš, protože každý kočárek když ho povozíš dopředu dozadu je dobrej, ale pak když jedeš do kolečka a vidíš jak který reaguje teprve poznáš rozdíly.
Kdyby ses náhodou rozhodla pro Knorr Nanny 4- s těma dvouma kolečkama u sebe ,tak si musíš pospíšit, jelikož tento tip se už pro rok 2005 vyrábět nebude a maj už jen pár posledních kousků, já ho kupovala přímo u výhradního dovozce v Praze v depemu www.depemo.cz, maj tam kočárky o 1000,– levnější než kdekoliv v krámě- je to jasný, protže tam je oni za tu cenu dodaj a prodejna si něco přirazí a hnedka je cena jinde. Jinak se bát nemusíš, že když kočárek už nebude v nabídce, že bys k němu nic nesehnala, protože ty kolečka se vyrábějí dál na ostatní kočárky-můžeš si vybrat jestli bezúdržbové nebo nafukovací, my vzali nafukovací, protože jsou užší a vejdou se nám do auta, ty bezúdežbové bychom museli do auta 2 sundávat-což je nesmysl:-((
Zatím přeji hezký den H+L 27tt:-))**
Jenom dodám k těm přehazovacím rukojetím, lepší značky to nedělají, protože to už je zásah do konstrukce, ale netvrdím, že všechny s přehazovací rukojetí musejí být nutně šunty.
S.