Trvalá redukce hmotnosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
108
8.1.18 20:46

Trvalá redukce hmotnosti

Máte za sebou někdo trvalou redukci hmotnosti bez jojo-efektu? Nemyslím těď nějaká povánoční 3 kilečka ale třeba 1/3 z celkové hmotnosti? Nějaké rady? Neustále dokola hubnu a znova přibírám, na zdravé a pravidelné stravě vydržím měsíc či dva shodím deset kilo a pak se vrátím ke svým starým zvykům protože prostě nevydržím nejíst věci které tak miluju a zase to naberu a takhle pořád dokola nahoru a dolů měsíc hubnu a pět měsíců se cpu a znova, už si připadám jak na kolotoči, mám opravdu velkou obezitu a už nevím co dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25110
8.1.18 20:55

@Simushka163 Podle mě si to člověk musí srovnat v hlavě. Já nejím sice kdovíjak zdravě, ale smažák s hranolkama bych si už nedala. Když už, tak jednou ročně doma dělaný. A další jídla. Mám v hlavě to, že jsou to prázdné kalorie, nic mi to nedá a ono mi to přestalo i tolik chutnat.
Mě asi dalo nejvíc to, když se narodila první dcera, já ji začala dávat po tom roce naše jídlo a začala mnohem víc řešit čím ji (a všechny děti budu a chci krmit).
Trvalo to delší dobu, ale poslední roky beru jídlo jinak.
Asi by to chtělo začít hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
8.1.18 20:56

Napiš nám svůj jídelníček ve zdravém období. Často bývá problém v tom, že si nastavíš dlouhodobě nesplnitelný nízký příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
8.1.18 21:03

Samo o sobě je blbý už to, že pracuji v restauraci, kde vaří moje maminka :d takže oběd si tam opravdu vždy dám než abych si vařila něco zdravého, vždy si ale dám to co se mi zdá nejméně kalorické a dám si menší porci… A vždy jsem měla příjem 8-10 000 Kj co se pohybu týče tak k tomu se nedokopu vůbec a ono to i s obezitou jakou mám já moc nejde max chůze nachodím se i celkem v práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
8.1.18 21:03

@Simushka163 mám to podobně, tady je nutné změnit návyk jinak nemá smysl sebelepší dieta. Já vloni zhubla 25 kg ale v listopad prosinec kvůli tomu že nezvládám vánoce jsem nabrala 4 kg zpět. Teď jsem od první zase začala se zdravou etravou, potřebuji dat dolů ještě jednou tolik alespoň. Chci si udělat zdravý návyk odbourat to spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
8.1.18 21:07

@Simushka163 taky furt hubnu a tloustnu ale né nijak drasticky…57-62kg furt no a je to v hlavě no… přijit na to, co spouští ten momentkdy si řekneš „kašlu na to a jdu si sníst nákou prasárnu“ u mě jeto stres. zajídám ho sladkým…zjisti to a pak se snažit najít si jiný ventil než to žrádlo..u mě je to třeba horká vana :-) neznamená to, že by jsi si už nikdy nemohla dát co máš ráda! ale že to nebude třeba 3× týdně ale jednou za týden..a to se dá sportem a pohybem kompenzovat takový občasný ulet..pokud jsi obezní začla bych dlouhýma procházkama…vždy když mas cas nandej mp3 a svižně aspon hodku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.18 21:11
@Simushka163 píše:
Máte za sebou někdo trvalou redukci hmotnosti bez jojo-efektu? Nemyslím těď nějaká povánoční 3 kilečka ale třeba 1/3 z celkové hmotnosti? Nějaké rady? Neustále dokola hubnu a znova přibírám, na zdravé a pravidelné stravě vydržím měsíc či dva shodím deset kilo a pak se vrátím ke svým starým zvykům protože prostě nevydržím nejíst věci které tak miluju a zase to naberu a takhle pořád dokola nahoru a dolů měsíc hubnu a pět měsíců se cpu a znova, už si připadám jak na kolotoči, mám opravdu velkou obezitu a už nevím co dál…

Co v tvém jídelníčku je ten problém, který Ti působí obezitu? Já jsem měla problém se sladkým. Hubla jsem půl roku, sundala jsem 11 kg. Ale bylo to proto, že jsem omezila sladké a změnila aspoň částečně jídelníček. Nemusím se úplně omezovat, ale prostě si dávám bacha.
Definitivně zhubneš až v okamžiku, kdy se rozhodneš, že zhubneš naposled a udržíš si svou novou váhu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
8.1.18 21:14

Ta česká kuchyně hospodská to je mor… kalorický bomby bez živin většinou. Moje máma taky vyvařovala a je fakt že se mi podařilo trvale zhubnout až když jsem se odstěhovala a začla si dělat a kupovat jídlo sama… neodolám čokoládě ale třeba chleba omáčky knedlíky skoro nejím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2110
8.1.18 21:19

Pokud máš velkou obezitu, zašla bych za odborníkem, aby ti pomohl nastavit dlouhodobě udržitelný stravovací plán. Tj. zdravý, ale zároveň takový, aby sis mohla dopřát natolik, abys to vydržela dlouhodobě.

Pokud odborníka nechceš, tak dělej postupné změny. Například začni tím, že budeš každý den zdravě a dostatečně snídat, potom můžeš vynechat třeba sladké nápoje a pít jen vodu a neslazený čaj. Další týden třeba k tomu ještě omezíš sacharidy k večeři. Pokud pak po nějaké době nezvládneš dál pokračovat v jídelníčku, bude se ti snáz dodržovat alespoň něco z toho, na co jsi si už zvykla a neskončíš úplně u svých starých návyků.

Taky se určitě zamysli nad tím, čím to je, že zvládneš zdravou a pravidelnou stravu držet měsíc, zhubnout 10 kilo a pak nabrat naprosto všechno. Co se po tom měsíci, po dvou, stane, že začneš jíst špatně a nevzpamatuješ se, dokud nenabereš vše zpátky? Jako chápu, že si po dvou měsících dáš oddech, začneš jíst hůř, ale natolik, že dáš úplně všechno zpátky? Prostě se musíš zarazit dřív a jsi jediná, kdo to může udělat.

Pak taky doporučuju sportovat. A to nejen kvůli procesu samotného hubnutí. Mám tu zkušenost, že pokud sportuju, mohu na nějakou dobu polevit ve stravě, aniž by to mělo velké následky. Takže pokud sportuju a jím zdravě, hubnu. Pokud sportuju a nejím zdravě, váha nestoupá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
8.1.18 21:21

@Simushka163 vždy když se vrátíš ke svému životnímu stylu tak pribereš. u každé diety je jojo efekt.
Buď si to hlavě srovnas a budeš se stravovat dietně..nebo budeš nabírat dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18576
8.1.18 21:51

@Simushka163 já dala dolů ze 115,5 Asi 20 kilo 5 měsíců pod dozorem nutriční terapeutky. Začala jsem v listopadu 14. Rozebrala se mnou jídelníček a změřila bazální metabolismus, řekla co ano a co ne. Jídelníček jsem prakticky nepoužila. Kontrolovala jsem se na kalorické tabulky.cz abych měla včetně svacin 7500kj na den a dost bílkovin, tuku i sacharidů. Když jsem cvičila tak jsem ještě přihodila třeba banán nebo proteinak. Na vánoce 15 jsem měla zas 100 a zarekla jsem se, že víc ani náhodou. Za 3 měsíce jsem měla 91-93. Pak stačil měsíc v Nepálu a vrátila jsem se 86 a držela to skoro rok než jsem otěhotněla. Aktuálně mám 96 a 22tt. Stále si kontroluju tabulky. Jim tak 7500 jako při redukci, protože mám méně svaloviny mnohem nižší váhu, už nebeham a moc neposiluju. Jim zdrave a vyvazene.
Za mě doporučuju právě ty kalorické tabulky. Je to otrava neustále vážit a zapisovat každý mlicko do kávy, ale mám přehled kolik dá kalorií i taková nevinnost. Občas třeba na měsíc až dva vynecham zapisování a pak zas na týden až dva kontroluju jestli si držím velikost porcí. Klidně si dám svíčkovou s knedlíkem, ale když vidím ty kalorie, tak nesnim 4, ale jen 2. Nedám do ní smetanu. Když smažák, tak s bramborem a ne hranolky. Samozřejmě výjimečně. K večeři pak třeba jen salát s tuňákem a trochou olivového oleje. Ono když pak uvidíš kolik má jaké jídlo kalorií, tak si sama radši připravíš velkou misku s tvarohem a ovocem na svačinu než tatranku. Nemáš hlad a furt se ladujes.
Sice v těhotenství pribiram víc než bych chtěla, ale vím, že se neprejidam a jim zdravě. Mám klidně svedomi. Klidně napiš do zprávy a můžeme se zkusit pobavit co a jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
8.1.18 22:10

Co se těch tabulek týče tak když jsem si tam zapisovala nějaký měsíc skoro vždy jsem měla moc tuku a málo vlákniny i když jsem se cpala zeleninou a jídlo vařila na lžičce oliváče. Sladký nápoje nebo kafe nepiju vůbec takže tam je to jasný většinou vodu a nebo neslazený ovocný či bylinný čaje. Odborníka jsem už taky zkoušela ale nedozvěděla jsem se nic novýho, v jídelníčku věci který prostě nesnáším a nejsem schopna je pozřít hned už při jídle se mi to celý vracelo zpět a radši ani nepočítám těch peněz co mě to stálo 800 každá další návštěva a jako prd z toho… Napadlo mě ještě navštívit nějakýho obezitologa.. Nevím prostě čím to je že vždy po tom měsíci dvouch se znova zprasím mě i ta zdravá strava baví, chystat si ty krabičky, vařit, nakupovat atd… ale pak mě vždy něco srazí že si řeknu proč to vlastně dělám když to stejnak nikdo neocení např jsem se dostala posledne do nemocnice první co se dozvím Vy se divíte že vám něco je když máte obezitu? a už mi to v hlavě šrotuje proč teda tady jím zdravě když stejnak mě doktor řekne že jsem furt obézní nebo jdu někam do nákupáku už jen jak se na vás ty vyzáblý modelky blbě koukají a pomlouvají tak si řeknu že stejnak nikdy nebudu hubená jako ony nebo prostě nějakej rodinej problém vždy prostě něco co mě položí a začnu se zase cpát jakoby mi najednou někdo bodl nůž do zad a prostě se na to vyprdnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
9.1.18 05:50

@Simushka163 pokud ti tohle nefunguje..jdi na nizkosacharidovou dietu.
Já zhubla s ní 25 kg a teď navazují vánoční přerušení a pokračuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115728
9.1.18 06:29

Já myslím, že bys to neměla brát jako dietu, ale trvalou změnu stravovacích návyků. Jinak u toho nevydržíš. A chce to hubnout pomalu, klidně jen 2-4 kg měsíčně, když zhubneš moc rychle, tak právě hrozí jojo efekt.
Zkus si napsat všechna jídla a suroviny, které jíš a máš ráda a pak se zamýšlí, které z tech jídel omezit a naopak, které můžeš jíst neomezeně. Jídlo si rozdělí na 5 až 6 menších porcí a ke všemu hromadu zeleniny. Snídaně pořádnou, dopoledne svačinu třeba ovoce. K obědu zeleninovou polévku a třeba rýži s masem, odpoledne jogurt a večer maso nebo vajíčko, zeleninu a poloviční přílohu. A jednou za týden sprasit něco co máš ráda s tím, že to vykompenzujes pohybem. Taky je dobrý přestat jezdit výtahem a chodit pěšky, svižně.
Mě nejvíc pomohly dvě aplikace - kalorické tabulky a krokoměr. Uvědomila jsem si, že jím málo bílkovin. Teď už zadavam jen občas pro kontrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115728
9.1.18 06:30

@Simushka163
Klidně napiš co zhruba přes den sníš, třeba tam máš nějaký problém, který nevidíš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková