Trvalá redukce hmotnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35438
9.1.18 07:43

Trvale udržet znamená trvale se chovat tak, abys nenabrala. Neexistuje žádný způsob, kterým bys během nějaké doby zhubla a pak jsi najela na tloustnoucí způsob života a zůstala hubená. Obecně jídlo obezitu nezpůsobí, způsobí ho jen jeho nevhodná skladba, množství a nepoměr mezi příjmem a výdajem energie.
Pokud se chceš trvale udržet, musíš opravdu svůj životní styl změnit. Nemusíš se zcela zříct jídel, která máš ráda, jen je konzumovat s mírou. A možná přijít na to, že i ta neoblíbená jídla se po vhodné úpravě stávají chuťově vynikajícími. Dávám namátkou inspiraci - třeba polévka z dýní, cuket, tykví - má málo kalorií a hodně vlákniny, navíc je hustá a zasytí. Losos sice patří mezi tučnější ryby, ale malý kousek s kopou zeleniny a pár plátky brambor je skvělý oběd nebo večeře.

https://www.emimino.cz/…-s-vanilkou/
https://www.emimino.cz/…s-ananasemm/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116210
9.1.18 08:32
@Tiger-lily píše:
Trvale udržet znamená trvale se chovat tak, abys nenabrala. Neexistuje žádný způsob, kterým bys během nějaké doby zhubla a pak jsi najela na tloustnoucí způsob života a zůstala hubená. Obecně jídlo obezitu nezpůsobí, způsobí ho jen jeho nevhodná skladba, množství a nepoměr mezi příjmem a výdajem energie.
Pokud se chceš trvale udržet, musíš opravdu svůj životní styl změnit. Nemusíš se zcela zříct jídel, která máš ráda, jen je konzumovat s mírou. A možná přijít na to, že i ta neoblíbená jídla se po vhodné úpravě stávají chuťově vynikajícími. Dávám namátkou inspiraci - třeba polévka z dýní, cuket, tykví - má málo kalorií a hodně vlákniny, navíc je hustá a zasytí. Losos sice patří mezi tučnější ryby, ale malý kousek s kopou zeleniny a pár plátky brambor je skvělý oběd nebo večeře.https://www.emimino.cz/…-s-vanilkou/
https://www.emimino.cz/…s-ananasemm/

tyjo, super recepty, taky se svezu. :kytka:

A ty jsi patronka? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.18 09:12
@Simushka163 píše:
Co se těch tabulek týče tak když jsem si tam zapisovala nějaký měsíc skoro vždy jsem měla moc tuku a málo vlákniny i když jsem se cpala zeleninou a jídlo vařila na lžičce oliváče. Sladký nápoje nebo kafe nepiju vůbec takže tam je to jasný většinou vodu a nebo neslazený ovocný či bylinný čaje. Odborníka jsem už taky zkoušela ale nedozvěděla jsem se nic novýho, v jídelníčku věci který prostě nesnáším a nejsem schopna je pozřít hned už při jídle se mi to celý vracelo zpět a radši ani nepočítám těch peněz co mě to stálo 800 každá další návštěva a jako prd z toho… Napadlo mě ještě navštívit nějakýho obezitologa.. Nevím prostě čím to je že vždy po tom měsíci dvouch se znova zprasím mě i ta zdravá strava baví, chystat si ty krabičky, vařit, nakupovat atd… ale pak mě vždy něco srazí že si řeknu proč to vlastně dělám když to stejnak nikdo neocení např jsem se dostala posledne do nemocnice první co se dozvím Vy se divíte že vám něco je když máte obezitu? a už mi to v hlavě šrotuje proč teda tady jím zdravě když stejnak mě doktor řekne že jsem furt obézní nebo jdu někam do nákupáku už jen jak se na vás ty vyzáblý modelky blbě koukají a pomlouvají tak si řeknu že stejnak nikdy nebudu hubená jako ony nebo prostě nějakej rodinej problém vždy prostě něco co mě položí a začnu se zase cpát jakoby mi najednou někdo bodl nůž do zad a prostě se na to vyprdnu…

Proč máš v jídelníčku věci, které nesnášíš? Co mi nechutná, to nedám do pusy, kdybych měla padnout hlady :P. Jsem hodně vybíravá, ale i tak jsem zhubla.
Asi nejíš zdravě dost dlouho. Měsíc nebo dva jsou málo. Zvlášť, když chceš zhubnout 1/3 váhy. To ale musíš cítit i sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116210
9.1.18 09:28
@Makepeaceová píše:
Proč máš v jídelníčku věci, které nesnášíš? Co mi nechutná, to nedám do pusy, kdybych měla padnout hlady :P. Jsem hodně vybíravá, ale i tak jsem zhubla.
Asi nejíš zdravě dost dlouho. Měsíc nebo dva jsou málo. Zvlášť, když chceš zhubnout 1/3 váhy. To ale musíš cítit i sama.

přesně tak. Proč se týrat. Kamarádka básnila o vajíčkové dietě, pak zas držela mléčnou dietu a nebo jen polévky a vždycky se pak vrátila zas původní stravě a kila zpět a navrch další bonusové. :nevim:

Chce to změnit stravu a celkově životní styl trvale. Já jím jen to, co mi chutná a pokud mám chuť na něco kalorickýho a nezdravýho, tak si to klidně dám, jednou za čas a jen trochu. Jakmile se člověk omezuje a má pocit, že až zhubne, tak se konečně nají, nemá to smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
9.1.18 09:55

Diety se držet nemají, mají se jíst skutečné potraviny, které si nejlépe připravíš doma. Nemají se jíst odtučněné a light věci. A každý den jdi alespoň na hodinovou procházku rychlejší chůzí. Ale pokud jíš průmyslově zpracované potraviny, tak nezhubneš nikdy a ještě to ani není dobré pro tvé zdraví. Doporučuji všechny články od Slimákové (https://www.margit.cz/), konečně někdo, kdo píše o tom tak, jak to je a že všechny diety jsou nesmyslné a téměř všechny končí jojo efektem. Stačí použít selský rozum a nehledat v tom žádnou vědu.
Prostě se nepřežírat, jíst až když je hlad, jíst jídla z kvalitních potravin, pít kohoutkovou vodu a hejbat se, to je celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
9.1.18 09:57

A vlastně co bys měla jíst je krásně popsáno tady: https://www.dietdoctor.com/low-carb/foods#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116210
9.1.18 10:07
@Martina1991 píše:
Diety se držet nemají, mají se jíst skutečné potraviny, které si nejlépe připravíš doma. Nemají se jíst odtučněné a light věci. A každý den jdi alespoň na hodinovou procházku rychlejší chůzí. Ale pokud jíš průmyslově zpracované potraviny, tak nezhubneš nikdy a ještě to ani není dobré pro tvé zdraví. Doporučuji všechny články od Slimákové (https://www.margit.cz/), konečně někdo, kdo píše o tom tak, jak to je a že všechny diety jsou nesmyslné a téměř všechny končí jojo efektem. Stačí použít selský rozum a nehledat v tom žádnou vědu.
Prostě se nepřežírat, jíst až když je hlad, jíst jídla z kvalitních potravin, pít kohoutkovou vodu a hejbat se, to je celé.
:potlesk: :potlesk: :potlesk:

Jojo to jsi napsala moc hezky a s těmi polotovary, to je velká pravda. Moje babička celý život vařila ze základních potravin. Vše dělala na másle a na sádle a byla celý život štíhlá a celá její rodina taky. Měla malé hospodářství, slepice, prase, pěstovala zeleninu, pohybu měla ažaž, musela dokonce chodit pro vodu než si jí nechali zavést, topilo se jen v kuchyni, měli suchý záchod.
:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.18 12:08
@aiwwa píše:
přesně tak. Proč se týrat. Kamarádka básnila o vajíčkové dietě, pak zas držela mléčnou dietu a nebo jen polévky a vždycky se pak vrátila zas původní stravě a kila zpět a navrch další bonusové. :nevim:Chce to změnit stravu a celkově životní styl trvale. Já jím jen to, co mi chutná a pokud mám chuť na něco kalorickýho a nezdravýho, tak si to klidně dám, jednou za čas a jen trochu. Jakmile se člověk omezuje a má pocit, že až zhubne, tak se konečně nají, nemá to smysl.

Problém je v tom trvale. To se nikomu nechce. Moje kamarádka to považuje za týrání sama sebe. Můj argument je: nepotřebuju sníst za týden dvě čokolády. Ne, že bych to nezvládla, ale nemusím je mít. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
9.1.18 12:16
@Makepeaceová píše:

No, možná se ukáže, že nemá ráda většinu zeleniny např. Pak bych to chápala, proč to tam má.
Zrovna tak znám lidi, kteří milujou omáčky, a neradi minutky. Nebo jsou tací, kteří si baží na jídlech plném sacharidů, a bílkoviny nemusí. To se pak hubne o poznání hůř.
Na druhou stranu pokud je zakladatelka celý den na nohou v restauraci, má dostatek pohybu na řádné spalování/akorát bych pro jistotu pořídila krokoměr.
Podle mě by mohla být řešením i dělenka/dělená strava. Akorát to taky není dieta, ale životní styl napořád, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
9.1.18 18:39

Holky já žádnou dietu nechci!!! Je mi jasný že to musí být změna celého stravovacího návyku, myslím že to dokážu jen se to prostě vždy otočí zase k těm špatným stravovacím návykům… Jím v podstatě všechno každý má nějaké neoblíbené věci co se zeleniny týče sním jakoukoliv kromě okurků (mám k nim od mala odpor a nesedí mi na žaludek je mi vždy po nich zle) a pak nemusím lilek, jinak zeleninu v pohodě, ovoce také. A pak celkem bojuju s masem hovězí ani vepřový moc nemusím hovězí teda vůbec, jedu hodně na drůbeži a rybách. Jinak jsem si i vymyslela spoustu receptů na různý pomazánky a „dezerty“ pokud jedu tu zdravou variantu tak střídám slaný a sladký jídla:
Snídaně: vícezrnné pečivo s domácí mrkvovou, tuňákovou či vajíčkovou, tvarůžkovou pomazánkou, toasty z žitného tousťáku nasucho dělaný kousek 93% šunky a 20% sýra k tomu vždy kus papriky nebo rajče
Svačina: Smoothie ze všeho možného ovoce nejčastěji půlka banánu borůvky jahoda, nebo banán s trochou mlíka a chia semínkama
Oběd: To co je v restauraci uvařeno ale vyberu to co se mi zdá nejvíce vhodné, často nějaké kuřecí maso s bramborem (ale když je třeba svíčková neodolám) k tomu teda vždy kopec oblohy ať už zeleninový mix nebo míváme jen nastrouhané zelí s mrkví
Svačina: puding vařený z nízkotučnýho mlíka, ovesný vločky s chia semínkama a trochou mlíka odstátý přes noc a k tomu kousek ovoce, tvaroh s jogurtem a ovoce
Večeře: Tu si vždy vařím doma kopec dušené zeleniny nejradši mám fazolky k tomu nějaké maso a brambor či rýže, nebo losos či treska s pečeným bramborem, různý masový směsi se zeleninou, těstovinový saláty s kuřecím masem, kuskus se zeleninovou čalamádou a občas jsem si dělala i tortilu teda :D ale byla to jen pšenično žitná placka kopec zeleniny masa jogurtový dresing takže jednou za čas myslím že v pohode…
Takhle vydržím třeba dva měsíce a potom najedu na režim že jako celej den nic nejím a večer se naláduju nebo se přejídám k prasknutí a hlavně se furt cpu sladkým a nejhorší je že prostě do sebe nacpu všechno jakoby za tu dobu co jsem jedla zdravě… Jinak mám teda po operaci štítné žlázy a v rodine jsme všichni obézní takže taky neustálé oslavy a jako vezmi si a když člověk odmítne tak se cítí uraženě a ještě maj blbý kecy že jsem na dietě a snaží se mi to vymluvit atd :D no znáte to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
9.1.18 19:07

@Simushka163 jako pečivo doporučuji pouze kváskový žitný chléb, místo odtučněného mléka si dej plnotučný bílý jogurt a místo 20% sýra si kup goudu, mozzarelu nebo parmezán. A bez sportu to také nepůjde, choď se denně procházet na čerstvém vzduchu a změň myšlení. Pokud už teď víš, že to nevydržíš a stejně začneš jíst jako prase, je to chyba. Na tvém místě bych ani neřešila, abych vypadala jako laňka, ale hlavně kvůli tvému zdraví, bála bych se, aby tě díky obezitě brzy nekleplo a neměla jsi spoustu jiných nemocí. Takže v první řadě bys to měla dělat kvůli zdraví. A co si ostatní myslí, by mi bylo šumák, ať si jedí nezdravě, když chtějí, ale měli by tě podpořit v tom, že ty chceš začít žít zdravěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
9.1.18 19:51

@Simushka163

No je potřeba se zamyslet nad tím co děláš špatně, proč se zase vrátíš k původnímu. Rozhodně je tam něco co je špatně, co se stane proč to nezvládneš. Jinak jíš krásně ty dietní jídla. Možná je to na tebe moc složité? hodně domácího a zabere moc času?
Mrkni třeba na tohle video https://www.youtube.com/watch?…

Jinak mám to tedy podobně, akorát vloni jsem vydržela 8 měsíců, pak jsem to flákala a listopad prosinec jsem jedla jak prase, ale od prvního jsem se do toho zase pustila, ale mám stále chutě, ne hlad, ale chutě jíst.. Já to mám psychický, je mi to jasný :poblion: Já jsem udělala chybu že jsem se začala moc soustředit na váhu když se zastavila a ne na původní cíl - zdravě jíst a žít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116210
9.1.18 20:11

@Simushka163 tenhle jídelníček je v poho, možná bych odpoledne a večer jedla míň sacharidů a víc bilkovin. třeba odpoledne si dát ke svačině salát s vajíčkem a tuňákem nebo zeleninovou hustou polévku. a jak psaly holky místo nízkotučného mléka jogurty nebo kefíry.
Já si kupuju chocensky smetanový jogurt a ten je tak dobrý, že si ho neochucuju ničím nebo si do něj dám bylinky a česnek a namáčím si do něj zeleninu.
Zkus ty kalorické tabulky, zadej si tam výchozí váhu a kolik chceš zhubnout a uvidíš, že to půjde. Nebo se domluvit s kamarádkou ať jde do toho s tebou a vzájemně se podporovat.
Ta štítná žláza ti to taky neusnadnuje. Mam sníženou funkci a než mi správně nasadili léky, také to šlo hůř.
A co pitný režim? Pijes dost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.18 17:02

ahoj chci se zeptat objednala jsem si konopný protein myslite ze po nem priberu aspon par kil nahoru? Nebo je to zbytecný?? diky za odpvedi :think: :* :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.18 17:28

ahoj chci se zeptat objednala jsem si konopny protein myslite ze po nm priberu aspon pár kil?diky moc :think: :* :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková