Trvalý pobyt nezletilého dítěte

1794
23.12.23 13:34

Trvalý pobyt nezletilého dítěte

Četla jsem článek, kde se psalo, že otec zrušil TB synovi, který u něho nebydlel.

A mně tak napadlo, jak je to vůbec s pobyty dětí?

Co když se třeba rodina stěhuje a nový pronajímatel nepovoluje přihlášení TB, přičemž si v původním bydlišti musí TB podle nájemní smlouvy zrušit?

Vím, že se ta rodina sama nemůže odhlásit, pokud se zároveň nepřihlašuje k novému. To musí pronajímatel. Může však odhlásit nezletilé dítě, když není jeho zákonný zástupce ani poručník?

Někde psali, že se TB mění automatický podle TB rodičů. Ale prý nemůže být nezletilé dítě hlášeno na úřadě, kam samozřejmě budou přihlášeni rodiče po zrušení stávajícího TB.

Docela si říkám, jak se vlastně tahle problématika řeší.

Asi budete říkat, že nemusí mít nikdo souhlas pronajímatele k přihlášení TB. Nicméně víme, že pokud si přihlásíte TB bez či proti souhlasu, nedostanete už další smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3185
23.12.23 13:54

Majitel tebe ani tvé nezletilé děti neodhlásí, musí zažádat o zrušení trvalého pobytu a povede se správní řízení, nezletilé dítě zastupuje jeho zákonný zástupce.
Ale běžně si lidé přehlásí TP sami do nového nájmu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69018
23.12.23 14:22

TB dítěte se nemusí shodovat s TB rodičů. Sama mám děti hlášené jinam, než „papírově“ bydlím já. Jediné, kdo s tím měl kdy problém, byli policajti za covidu, kterým vadilo, že nemáme v autě všichni roušky, když máme v občance jiná bydliště :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
23.12.23 14:34
@Alexandria Nixia píše: Četla jsem článek, kde se psalo, že otec zrušil TB synovi, který u něho nebydlel.

Neexistuje žádné TB.
Neexistuje žádné TB.
Neexistuje žádné TB.

Zakladatelko, to TB je tuberkulóza?

Příspěvek upraven 23.12.23 v 14:37

• Citovat
  • Upravit
1794
23.12.23 14:36
@ugluk píše:
TB dítěte se nemusí shodovat s TB rodičů. Sama mám děti hlášené jinam, než „papírově“ bydlím já. Jediné, kdo s tím měl kdy problém, byli policajti za covidu, kterým vadilo, že nemáme v autě všichni roušky, když máme v občance jiná bydliště :mrgreen:

Jasně, ale nemáš je hlášené na městském úřadě. Jsou třeba u otce, u rodičů.

V jedné staré zdejší diskuzi se psalo, že pokud by bylo dítě přihlášené na městském úřadě, tak by bylo potencionálně bezdomovec a ospod by vyváděl. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
23.12.23 15:01

@Alexandria Nixia Ale houby, i OSPOD u je jasné, jak dite adresu na úřadě získá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
23.12.23 15:15
@Tala20 píše:
Neexistuje žádné TB.
Neexistuje žádné TB. Neexistuje žádné TB.

No jo, nevšimla jsem si, že jsem zaměnila B a P. To víš, my co máme oční vadu to kolikrát zaměníme. :mrgreen:

Btw. Ostatní se zdá, že pochopili, co jsem myslela. ;)

@j.a.n.i1 Takže ospod běžně eviduje děti na městském úřadě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
23.12.23 15:58
@Tala20 píše:
Neexistuje žádné TB.

Aby ses nepo.sral prudiči.
Všichni chápeme o co jde, ale jedině Ty zase musíš trapákovat a dělat důležitýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
23.12.23 16:00

TP deti a rodicu se nemusi shodovat. Ja, manzel a 2 z nasich 4 deti jsme meli TP v miste A. A 2 nase deti mely TP v miste B vzdalenem od mista A vice nez 100 km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42240
23.12.23 17:03
@Tala20 píše:
Neexistuje žádné TB.

:mrgreen:
Ta takovou zkratku rozhodně nemá. Když už hodláš prudit, alespoň nepiš nesmysl sám.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
23.12.23 20:04

@Alexandria Nixia Proc by je mel evidovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
24.12.23 17:16
@j.a.n.i1 píše:
@Alexandria Nixia Proc by je mel evidovat?

Tak četla jsem v souvislosti se ztrátou bydlení a odebírání dětí, že prý vadí, když mají děti hlášené trvalé na úřadě. Že je pak berou jako bezdomovce a odebírají je.

Docela mě to zaujalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
24.12.23 19:27

@Alexandria Nixia TP je pouze evidenční udaj nemající s bydlením zrovna moc společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová