Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nedala bych to jméno ani kdybych žila v Řecku. Zní to jak něco afrického, nejdřív jsme si pod tím představila nějakou masajku. Dát mi rodiče tohle jméno, tak si snad ještě v prenatálním stádiu nastavím na miminu odpočet, za jak dlouho si ho budu moct sama změnit…
rosslyn píše:
Nedala bych to jméno ani kdybych žila v Řecku. Zní to jak něco afrického, nejdřív jsme si pod tím představila nějakou masajku. Dát mi rodiče tohle jméno, tak si snad ještě v prenatálním stádiu nastavím na miminu odpočet, za jak dlouho si ho budu moct sama změnit…
Loll, jj vyslovuje se to stejne. Me se Kristyna libi, ale nedovedu si predstavit, ze mame stejne jmeno
Me se to docela libi:) rikalo by se ji Tsami:) ale musi. Tomu byt i trosku prijmeni, tsambika Svobodova by se mi teda nelibila ![]()
Teena21 píše:
Sifa : to je dobry
at das co das, tak je to tvoje vec,ale jak rikaji ostatni, tak bych se rozhodla podle zeme kde budete zit.. a ta Kristina je fakt pekna
![]()
Pokud budete žít v Řecku, tak proč ne. Pokud budete žít víc v Čechách, tak bych volila něco víc mezinárodního.
Na druhou stranu, pokud bude mít holčička řecké příjmení, tak proč ne. To je rozhodně lepší volba než naopak něco typicky českého
Znám dost holčiček, co mají hodně zvláštní jména, ale v kombinaci s příjmením se nad tím nikdo nepozastavuje.
Jen tak pro zajímavost, jak ji budeš oslovovat. Mám celkem fantazii, ale na toto jméno mě toho moc nenapadá ![]()
Mně se to jméno docela líbí, ale jestli budete žít v Čechách, tak bych ho spíš nedávala. Já zas docela uvažovala o řecké Eleni. ![]()
rosslyn píše:
je zajímavé, že nás je víc, koho napadlo, že přítel je řek. To je totiž dost podstatné, jestli bude mít řecké příjmení ![]()
Já bych teda volila raději tu Kristýnu, dětem ve škole a školce by to rozhodně nedalo a udělali by z toho něco jiného a potom chudák holka.
Dala bych něco mezinárodního, co budou umět vyslovit všechny babičky a tetičky…Helena, Daniela, Sofie…jinak záleží na příjmení, jak už tu padlo, jestli bude mít jméno po otci, tak i křestní jméno může být čistě řecké, jenom teda nevím, jestli by se jí říkalo Tsambi, nebo Bika - to mi evokuje jedlou sodu ![]()
Ahoj tak mě to jméno přijde docela tvrdé a ani nevím jak by se dalo říkat malé holčičce, ale jde o vkus a hlavně o to jaké zvolíte příjmení jestli bude české či řecké a hlavně jde o to, kde budete bydlet. Jestli budete bydlet v ČR tak bych ho za mě nedávala, když jsem chodila do školy tak tam bylo pár zajímavých jmen a každý si ty lidi pamatoval už je kvůli jménu a hlavně když se např. učitel ptal jak se kdo jmenuje tak ty děti chudáci museli hláskovat písmenko po písmenku a bylo na nich vidět, že je to zrovna dvakrát netěší, ale to je jen můj názor