Tvoření s tříletým dítětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6993
26.9.18 13:09

@Limi123 nekde tady jsem ziskala recpet na testo z jedle sody. Delali jsme s tim ozdoby na adventni venec. Imho by to slo pouzit misto sadry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
26.9.18 15:14
@Limi123 píše:
Sadrove odlitky jsou super, kde se kupuje sadra?

Manžel jí má vždy doma :lol: Jinak kupujeme v Obi, Bauhausu a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2979
26.9.18 15:20

U nás dost frčel kinetický písek a bábovičky - i když u toho našeho mi přišlo, že se v písku spíš rád šťoural, než že by tvořil :-). Ideální jsou pak prstové barvy - na jednom kurzu s nimi děti vybarvovaly přes šablony geometrické tvary (zalaminované papíry, v nichž byl vystřižený čtverec, trojúhelník apod. - položilo se to přes papír, přichytilo kancelářskou sponkou, a dítě vybarvilo jen ten vystřižený tvar, šablona se pak umyla), ale jde malovat i rukama (třeba v Levných knihách je mraky knížek na téma, jak to pak domalovat - nejen otisky rukou, ale třeba prstu, který se domaluje na motýla apod.) nebo teď na podzim obtiskávat spadané listy. Pak by mohlo být vděčné navlékání korálků nebo knoflíků na tkaničky, jde z toho vytvořit i nějaké dárky pro babičky :-). A napadají mne ještě foukací fixy, ale z těch může být pěkný borčus :-).

Jinak pokud ho baví i jen tak si hrát, bez toho, že by z toho byl výsledek, tak u nás byly jeden čas hrozně populární fazole. Měli jsme je ve velké míse a dalo se s nimi dělat mraky věcí - třídit podle velikostí či barev do plastových lahviček, schovávat do nich hračky, které dítě lovilo (v tomhle je vjemově ještě příjemnější rýže, ale ta je potom fakt všude :-)), či jen tak přesýpat.

A když jsem u těch fazolí - napadlo mne využít roličky od toaleťáku. Buď do nich dát právě ty fazole a konce zalepit, takže si člověk vyrobí chrastítko, nebo z nich udělat nějakou dráhu na kuličky, nebo z nich vyrábět panáčky… tady je možností hrozně moc. V papírnictví prodávají i různá mrkací očička či bambulky, kterými to jde dotvořit.

Hezké tipy na tvůrčí věci bývaly na icreative nebo jsem se registrovala na stránkách pro znakování a chodí mi každý měsíc jejich magazín, kde jsou tipy pro dané roční období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí