Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Chtěla sem se zeptat, jak se pozná že mi tvrdne bříško. Doktor mi řekl, že mi trochu tvrdne děloha, ale já nevím, jak to poznat. Miminko se mi v bříšku už hodně dlouho tlačí dopředu, takže břicho mám takové tvrdé, nebo to je to tvrdnutí? Bolí nebo jak to mám poznat.
Ahojky,
já tvrdnutí bříška zažila, opravdu je břicho na omak tvdé a celkově jsem cítila takový tlak uvnitř. Nevím, jestli je to stejné u všech
ahojky tvrdnutí bříška poznáš, je to takový náhlý tlak a bříško máš najednou jako kámen,po chvíli to přejde, jinak normalne ho máš měkčí, mě to občas i bolí, ale je to u každé jiné
tak se opatrujte, a ten tvůj dr ti nepředepsal magnesium když ti řekl že ti tvrdne děloha?
jo předepsal, jen sem chtěla vědět jak se to pozná, protože kdyby mi to neřekl, tak bych o tom asi nevěděla
Pokud tvrdnuti neni bolestive, nepresahne 10× za den a nevede ke zkracovani a otvirani cipku, tak je to naprosto fyziologicky jev a magnezium netreba. Magnezium totiz muze zpusobit, ze deloha nebude pri porodu dostatecne silna, tvrdnutim nacvicuje, dalsi komplikaci muze byt hypotonicke dite, magnezko jde samo i do nej.
Jinak ztvrdnuti se pozna, ze deloha je najednou tvrda, bricho je jakoby necitlive, me to pripominalo, jako kdyz si presedim nohu a nemam v ni cit.