Tvrdnutí bříška v 25. týdnu těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17675
3.6.15 18:08

@lusy1985 merili mi ho denně při hospitalizaci, v tom 28.tt, pak doktorka ve 30.tt, ve 32.tt mi dělala kontrolu pohmatem a držel. Ted v úterý jdu zase na kontrolu, bude to 34.tt , tak tipuju pohmat, a pak už mi to bude celkem jedno :lol: (dite je podle utz o dva týdny větší)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
3.6.15 18:37
@lusy1985 píše:
@blumen @Zuzaa @PetiteFillette @looraa @mmch @barique @IvčaL holky děkuji za zkušenosti, jak často vám pak lékař kontroloval ultrazvukem čípek? Mně posledně v pátek a nevím, kdy znova jít..

Nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
3.6.15 20:12

Mě můj doktor čípek neměřil nikdy, ale protože jsem porodila dřív už v prvním těhotenství a byla jsem navíc hospitalizovaná s hrozícím předčasným porodem ve 25 týdnu, tak jsem v tom druhém těhotenství trochu trnula, zvlášť když to tvrdnutí břicha bylo o dost intenzivnější. Porodnici mám vedle, takže kdykoli se mi něco nezdálo (břicho mi třeba tvrdlo hodinu bolestivě nebo pravidelně, tak jsem raději vyrazila na pohotovost). Byla jsem tam v 19 tt, pak ve 24 tt, ve 28 a 29 tt. Ještě v tom 28 tt bylo vše OK a v tom 29 jsem byla otevřená na jeden až dva prsty a druhý den jsem porodila.
Můj doktor to docela podceňoval, takže jsem to raději řešila takto a teď už chodím k jinému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
4.6.15 14:25

Ďekuji holky, snad to co nejdýl vydržíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.15 16:37

@lusy1985 taky mi trvdlo bříško, měkký čípek, hrozba předčasného porodu, nemocnice a dostávala jsem tractocile. Měla jsem pak přísný klidový režim a a nakonec jsme rodili skoro v termínu. :) Takže žádný stresy a držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
4.6.15 17:53

@Martinamala37 dííík. A jak často ti tvrdlo a od kdy? Tak jste to hezky zvládli, to je supr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.15 16:19

@lusy1985 tvrdlo mi skoro denně nějak od 26 tt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
8.6.15 16:46

Ahoj holky, tak byla jsem na kontrole, tvrdnutí mám hodně často, raději ani nejdu psát.. zatím čípek s CS 0 a 37 mm uzavřený. Na 25 tt by to snad i mohlo být, co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85397
8.6.15 19:33

@lusy1985 uplne v pohode ;) ja mela od 20. tt 36 mm az do 39.tt ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.6.15 11:37

@lusy1985 hlavně se nestresuj i když chápu že to zní jako klišé a že to nejde. Je to ale jedna z mála věci ktera fakt pomaha. Nebo tedy já po tom co jsem dostala v nemocnici tractocile jsem se snazila fakt uklidnit a po zbytek tehotenství se nestresovat a dopadlo to nakonec dobře… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
viky.beckham
10.6.15 15:09

Pomáhá na to hořčík najdeš ho taky pod názvem magnesia lactici medicamenta :)

• Citovat
  • Upravit
19
16.6.15 13:58

Ono totiž to magnézium na tvrdnutí u mne nezabírá, takže nevím, jak by se to dalo ješe zmírnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
viky.beckham
23.6.15 09:28

Ajooo, tak to nevim co jineho by mohlo pomoct. :-/

• Citovat
  • Upravit
24.6.15 16:43

@lusy1985 hlavně odpočívej a kdyby jsi si nebyla jistá tak vyraž do nemocnice. lepší tam jet několikrát než jednou ne a pak něco zanedbat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
26.4.18 14:24

Ahojky, obnovuji téma. Jak vám to nakonec dopadlo při tom tvrdnuti? Jsem ve 25tt a dost často mi tvrdne bříško asi tak do 20× za den přesně to nepočítám ale je to dost. Mám s tím problémy asi tak od 18tt možná i dřív ale čípek stále drží mám ho mezi 3-4cm. Už jsem byla i 2× v nemocnici na kapackach pokaždé mi to jen sklidnili a pustili domu ale dobre mi není dělá mi to pořád, už jsem z toho zoufalá beru jak tablety hořčíku tak i magnosolv střídám to. Malý se ale opravdu hodně hýbe tak si myslím že to je i tím. bojim se ať nerodim předčasně u prvního tehu jsem ve 29tt lezela přes měsíc v nemocnici s 1cm cipkem nakonec jsme rodili v termínu ale nerada bych prostě něco zanedbala strašně se bojím. jakekoliv zkušenosti uvitam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí