Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, mám 9m chlapečka, který se začíná pěkně prosazovat, pokud není po jeho řve jako kdyy mu někdo něco udělal, má úplná záchvat, a jakmile mu věc kterou chce dám, je zase jako sluníčko…Jěnže od chce vše co je velmi zajímavé a pro něj nevhodné, např. počítač, mobil apod. Vzteká se a řve klídˇo píďo i půl hoďky, dokud se mi nepodaří převést pozornost na nšco jiného.. Nerada bych mu ustupovala, protože se bojím, že mi to pak přeroste přes hlavu a bude si takto prosazovat vše co bude chtít, a rozhodně ho nechci bít, takže nevím jak na takovou tvrdou palici? Jak to děláte vy?
U nas nastesti nerve tak dlouho, bud to nenapadne schovam a nebo nabidnu jinou vec. Ted mermomoci vyzaduje tuzkove baterky a lizat opalovak. A klice ![]()
Vítej v realitě
to jsi fakt čekala, že bude dítě panenka? Je to samozřejmě normální, jak si s tím poradíš je na gustu každého soudruha, těch pohledů a přístupů k výchově je spousta.
To není tvrdou palicí, je to dítě.. plus minus se takhle prostě chovají ![]()
Jak kdy. Když nemám já náladu se „dohadova“, tak mu tu věc dám, pokud to není něco, čím by si ublížil, jindy se snažím ho zaujmout něčím jiným (tak těžký to zase není) a kdž má fest vztekavou, tak ho přenesu k hračkám, ať se tam vzteká na hračky a buď si začne hrát nebo většinou vyfasuje postýlku. @pikola Klíče mu dávám v autě, aby byl aspoň chvilku klid. Jsou dny, kdy bychom bez klíčů snad ani nevyjeli z baráku
![]()