Jak odradit kolemjdoucí, kteří mi chtějí odvést dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16986
22.8.14 18:13

@mika22 me osobne strasne vadi, kdyz na malyho sahaji cizi lidi. Casto z toho citim takovou „upiřinu“. Jakoze vcera ve fronte u pokladen stary pan se na nej porad dival, nic mu nerekl, ani maly jemu, ani maly mu nic nepodal nebo tak, za co by se dalo podekovat a najednou ho stary pan pohladil po hlavicce. Nemela bych proti tomu nic, kdyby to bylo jako zminene podekovani nebo pochvala, kdyby se spolu bavili, ale tohle mi prislo vylozene jako potreba nacerpat mladistve energie. Nevim, jak to presneji popsat. Nereknu nikdy nic, protoze ja jsem strasne litostiva, co se stari tyka, hned vidim nevdecne deti, co se o starika nestaraji, vnoucata mu neukazou, jen ho cely zivot zdimali apod… Ale vadi mi to, no :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
22.8.14 18:14

Me uz se to taky parkrat stalo, ze se holka sekla a kolemjdouci ji toto rikal. Reagovala jsem tak, ze jsem male rekla, jestli teda jde semnou nebo s panem-pani a ona sla zamnou.Ale taky me uz napadlo jak ji tohle vysvetlit, ze ji rikama, ze se s cizimi nesmi bavit a pak bych ji nechala odejit s kymkoli. No nevymyslela jsem nic jak to vysvetlit.Ale zase to funguje ze se zamnou rozbehne.Ale nikdoji nebral za ruku jao tak teda pojd nebo ja te k mamince odvedu. To nevimjak bych reagovala.

Ale co me desne rozciluje je sousedka 70let. jsme pred barakem a ja reknu dceri, ze uz musime domu.Ona samozrejme nechce. A sousedka hnedka.ty neposlouchas maminku a bla bla bla.Nebo v obchode holka hysterak, ze chce neco co vim ze neji, ale libi se ji obal. Sousedka tam byla taky.Ona sla a koupila to.Tak me vytocila, zejsem ji predevsema servala, at si nemysli, ze to holce da. No, pozdeji me mrzelo, ze jsemji fakt servala nerekla to slusne, ale byla jsem fakt vytocena jak tam mala hulakala a ona se do toho zase zapletla. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
22.8.14 18:16
@Janha píše:
V dnesni dobe? Jaka je jina oproti letum minulym? :roll: jo je, jaksi jsou vsichni vice paranoidni, jak je videt. Asi jsem chabruz na hlavu, kdyz jsem dneska prodavacku v obchode pozadala, jestli by mi nepohlidala kocarek se spicicm ditetem i se psem, ze si potrebuju o dve parta vyse vyzvednout balicek (nemaji vytah)…

Nemyslim, z e bych byla paranodini, taky jsem nekolikrat nechala kocarek na hlidani cizimu (ale sympatickemu) cloveku, nebo jsem ho chvili nechala pred obchodem. Taky si nemyslim, ze by mi clovek unesl se slovama „kdyz nachce za maminou, tak ja si te vemu.“

Jen je mi ta situace proti srsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
22.8.14 18:19

@alexxa chudina stará paní, jak ji asi muselo být, jak se musela cítit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
22.8.14 18:26
@mojmira píše:
@alexxa chudina stará paní, jak ji asi muselo být, jak se musela cítit :(

jsem strasne empaticka ke starsim lidem, ale ty zrejme nemas zadnou osamelou starsi sousedku :-) Nic ve zlem, ja jsem si stihla tu svoji trochu „vychovat“ jeste pred narozenim malyho :P Vychovu mi nepodryva, ale uz hodne premysli, co muze rict a na co se zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
22.8.14 18:35

Mně by to teda vadilo taky, protože já takovýma věcma, že ji někde nechám, nechám ji odejít s někým cizím apod. zásadně nevyhrožuju, protože to prostě není pravda. A já nevyhrožuju ničím, co nejsem ochotná splnit, aby věděla, že co říkám, myslím vážně… Naštěstí se mi to stalo fakt jen párkrát a reagovala jsem tím, že bych ji odvést nenechala… a ti lidi mi lezli na nervy, nevím, proč se míchají do cizích dětí… to že by jí chtěli pomoct ze schodů nebo tak mi nevadí, i když sama umí, chodí ráda za ruku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5854
22.8.14 18:54

To mi připomnělo jednu příhodu. Dceři byly dva a byli jsme na procházce. Malá zůstala stát a nechtěla jít. Tak jsme čekali asi 5metru od ní. Šla kolem starší paní, asi 65let se stejně starou holčičkou. Paní se zastavila a usmívala. Malé se holčička líbila a dala ji ruku. Tak se drželi a šli spolu. Jenže opačným směrem než jsme byli my! Paní se jen smála a říkala, jee ty jdeš s nama? No krve by se ve mě nedořezalo. Volám na malou, at se vrátí. Nic. No utíkala jsem hned za ní a odvedla. Malá začala brečet. Bylajsem tak v šoku, že jsem se nezmohla ani na slovo. Muj chlap cucel jak puk a jen poznamenal, ze ta ženská byla teda hodně divná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1073
22.8.14 18:55

Taky to nemám ráda a odpovídala jsem - tak nějak k oboum účastníkům - neboj, nikdo Tě nikam brát nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
22.8.14 18:58

@andrea.sb A co mela delat, abys byla spokojena? Menit smer sve chuze, hulakat na vas, at si dite odvedete, stat a cekat, az se proberete nebo ji mela ruku odtrhnout sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5854
22.8.14 19:05

Byli na procházce tak mohla chvíli počkat. Celou dobu co šli tak se zastavovali co chvíli a najednou jak se jich malá chytla tak hned kráčela pryč a docela rychle. Ja jsem samozřejmě hned vyběhla. To přijde jen me divné jit s cizím dítětem pryč? Stát se to mě tak bud počkám nebo decka odtrhnu a jdu dál. Určitě bych s ním nekráčela pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
22.8.14 19:07

@andrea.sb a co na ni bylo divne? To, ze nejspis neni hystericka a po par metrech by se urcite zastavila a rekla vasi male, at maze za vama :zed: zrovna predevcirem se k nam v obchode pripojila holcicka a chodila s nama po obchode, libila se ji mala v kocarku, matka teda nic nerikala, mne to nevadilo a kdyz jsme odchazely, tak jsem ji u vychodu poslala zpatky k mamince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5854
22.8.14 19:10

Ještě upřesním, že já proti důchodcům a cizím lidem nic nemám. Nevadí mi když se někdo na malou směje a ptá se jak se má a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
22.8.14 19:12

@andrea.sb Hm a nekdo by tu pak o tobe zalozil tema, jak cizi zenska hrube odtrhovala jejich dite od sveho… Pripadne ze se s nim davala divne do reci, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
22.8.14 19:13

@St. Estephe
a co bys delala ty, kdyby s tebou slo cizi dite..?
ja bych ditku rekla, at jde za maminkou, ze bude smutna..nebo neco v tom smyslu…

me tohle lidi taky delali, ja jsem jen usmala a rekla, ze by je stejne vratili..bonbóny mym detem tez cpali, deti si nevzaly, ac chtely..vysvelila jsem jim, ze od cizich lidi si nic brat nesmi…
V mhd taky občas pomahali dceri se schodku, ac je umela sejit sama..neni nic jednoduššího, nez podekovat..obcas jsem rekla, že to umi sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
22.8.14 19:14

@BoDaViDoVe To je uplne jedno, co bych delala, stejne by to bylo spatne. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí