Jak odradit kolemjdoucí, kteří mi chtějí odvést dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6327
22.8.14 19:46

@mothersaboard děláš si pr? teď nevím zda se smát či zuřit :nevim: promiň, moje dítko jde ven s dědou, tam si krmí králíky a tak podobně, někdy je venku sama a já ji po očku hlídám pokud je na písku a potřebuju něco udělat, upozorňuju že máme rodinej barák, a opravdu malá není kytička co bych jí nic nedovolila a nikam nepouštěla. když byla malinká, už od té doby se hodně bála chlapů :nevim: nevím proč, přitom má tatínka vše je v pohodě. jestli jí to vyděsilo, když byla malinká a teď má v sobě prostě jen strach, těžko říct. dokonce sem to řešila i s doktorkou, občas měla i v noci a to má vlastně doteď skoro strach, že jí opustím :nevim: to bych nikdy neudělala a vždy když někam jdem všechno jí říkám. nevím proč má o mě takový strach :nevim: dokonce když jí byly 3 roky byly sme v krámu a paní u salámu, (malá zlobila, ale okřikla sem si jí ) jí hned řekla že když mě takhle zlobí že si jí tu nechá. no to bys měla vidět, malá najednou hysterický pláč, musela sem jí pochovat a když sem jí zklidnila tak sem se ptala co je a ona maminko, že mi tu sní nenecháš :,( v tu chvíli sem byla hodně na prodavačku naštvaná(nemohla to vědět, ale sem matka a budu svoje dítka bránit zuby nechty :mrgreen: ) ale ona se najednou omluvila, že to tak nemyslela, že to říká normálně. asi mám zvláštní dítko :mrgreen: teď mi přijde že už je to trošku lepší, že třebas venku se sní paní zakecá a ona se kupodivu občas rozmluví, za což sem ráda, že až tak se nebojí, ale někdy jsou dny… nebo jestli jí nesednou nějací lidi, těžko říci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
22.8.14 19:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.14 19:51

A jinak si myslim, ze pokud chcete byt vychovne, prece nemusite rikat - tak si jdi s cizi pani, ale naopak nechat dite vyhodnotit situaci. Takze bych to jeste naopak vnimala jako nacvik toho, co jim vtloukame do hlavicek. Pak si preci muzete popovidat, ze je dobre, ze slo dite s vami, protoze k vam patri a s cizimi se nechodi. Nestrasit zadnou krutosti, ale treba rict, ze pani urcote doma nema takove hezke hracky/dobroty/jako mate doma vy nebo babicka apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.14 19:57

@Zlobísek:)) no kdyz vidim, jak jsi vybusna, tak se ani nedivim, ze je dite labilni. :roll:

Vzdyt jsem psala, ze to nemyslim zle, ale mam leta zkusenosti s mnoha detmi a rozhodne nocni desy z toho, ze jim nekdo neco rekne, nejsou normalni a rozhodne bych na to nekoukala jako „proste takova je“, minimalne je dobre se s ni hodne bavit o pocitech, rict ji - ja vim, ze te to vystrasilo, ale nic hrozneho to nebylo… Cim bude starsi, tim to muze byt horsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
22.8.14 20:02
@mothersaboard píše:
@Zlobísek:)) no kdyz vidim, jak jsi vybusna, tak se ani nedivim, ze je dite labilni. :roll:Vzdyt jsem psala, ze to nemyslim zle, ale mam leta zkusenosti s mnoha detmi a rozhodne nocni desy z toho, ze jim nekdo neco rekne, nejsou normalni a rozhodne bych na to nekoukala jako „proste takova je“, minimalne je dobre se s ni hodne bavit o pocitech, rict ji - ja vim, ze te to vystrasilo, ale nic hrozneho to nebylo… Cim bude starsi, tim to muze byt horsi.

prosim te, jak muzes o diteti, ktery znas z par vet rict, ze je labilni???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
22.8.14 20:09

No to by mi asi nevadilo… sice si už nepamatuju, jak to bylo, když byl ten starší malinký, ale to jsou opravdu dobré situace pro nácvik jak se chovat, jak vyhodnotit situaci.

To co se mi stalo dneska, to mi vadilo. Zastavila jsem s kočárkem v parku, sedla si na lavičku u dětského hřiště, vzala malého a začala jsem ho kojit. Najednou mi za zády úplně cizí chlap říká - good morning, mamino! Kojíš? - Malý s sebou tak škubnul, jak se leknul, že mi málem urval bradavku. Když jsem se vzpamatovala, požádala jsem ho - Mohl byste nás prosím nechat být?! - řekla jsem to sice slušně, ale tak, aby mu bylo jasné, že si s ním povídat nechci. Dřepl si před nás, čuměl mi na prso a - Chutná, co? - Já znechucená, napůl v šoku a on mě ještě uklidňuje, že je starý chlap, že se nemusím bát, že bych měla něco, co ještě neviděl. Tak jsem ztuhla a vylítlo ze mě - Nečumte mi na prsa a vypadněte! - Spíš jsem to výhružně zasyčela, nechtěla jsem vyšokovat malého ještě víc. Odešel, ale cestou si pořád brumlal něco o nesoucitnách mladých, zlých lidech… 8o

:?: Co si myslíte vy? Jak byste se zachovaly, co byste dělaly? (Kolem procházeli lidé, nebyli jsme úplně sami.) :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
22.8.14 20:16

@Abilka asi bych venku nekojila, abych předešla takovým situacím. Lidé jsou různí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.8.14 20:18

@Abilka kojila bych na víc klidném místě a prso měla zakryté.

• Citovat
  • Upravit
22.8.14 20:19

@alexxa labilní je jiným slovem nejisté, nevím, co jiného si pod tím slovem představuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
22.8.14 20:21
@mojmira píše:
@Abilka asi bych venku nekojila, abych předešla takovým situacím. Lidé jsou různí.

Neměla jsem jinou možnost, kromě toho, že ho nechám hlady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
22.8.14 20:22
@lucenka píše:
@Abilka kojila bych na víc klidném místě a prso měla zakryté.

Bylo zakryté šátkem, nebylo tam moc lidí, pár maminek s malými dětmi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
22.8.14 20:24

@Abilka pokud jsi kojila a prso měla nepřikryté, tak se nediv. Já kojila venku často, ale vždy jsem přes rameno a hlavu mimča měla hozenou hadrovou plenu, takže nikdy nebylo nic vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
22.8.14 20:26
@lucenka píše:
proč to není vhodné chování? Na mýho kluka to docela dost účinkuje.

Na mýho taky, zlatý, vstřícní kolemjdoucí, jinak bysme diskutovali ještě ted večer :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco
22.8.14 20:27

@Abilka Vzhledem k tomu, ze existuji ruzne kojici prikryvky, prijde mi zbytecne delat z kojeni verejnou show.Cimz samozrejme netvrdim, ze to je zrovna tvuj pripad.

Příspěvek upraven 22.08.14 v 20:29

• Citovat
  • Upravit
9414
22.8.14 20:29

@Abilka Mě to přijde adekvátní :mrgreen:. Plena přes sebe je dobrý nápad, ale já jsem zmatkář, ale vždycky, když jsem se chtěla pořádně spakovat, co všechno si s sebou na procházku vezmu, tak jsem toho půlku doma zapomněla, plena se podařila vzít málokdy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí