Jak odradit kolemjdoucí, kteří mi chtějí odvést dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22.8.14 21:14

@Abilka a pak vznikají zbytečná nedorozumění. Ono takový de.il, id.ot a imbecil byly dříve také odborné termíny pro stupně mentální retardace, než se začaly využívat jako nadávky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2715
22.8.14 21:17

@mothersaboard tak tehle chlap byl zřejmě směsicí všech výše uvedených :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.14 21:20
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
22.8.14 21:53

@mothersaboard Pokud vím, tak v odborné literatuře se na ně ještě dá natrefit… Akorát je trochu poupravili - debilita, imbecilie, idiocie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
22.8.14 22:26
@mothersaboard píše:
A jinak si myslim, ze pokud chcete byt vychovne, prece nemusite rikat - tak si jdi s cizi pani, ale naopak nechat dite vyhodnotit situaci. Takze bych to jeste naopak vnimala jako nacvik toho, co jim vtloukame do hlavicek. Pak si preci muzete popovidat, ze je dobre, ze slo dite s vami, protoze k vam patri a s cizimi se nechodi. Nestrasit zadnou krutosti, ale treba rict, ze pani urcote doma nema takove hezke hracky/dobroty/jako mate doma vy nebo babicka apod.

ja uplne normalne od 2,5 let rikam, ze cizi lidi nemusi byt vzdy hodni a muzou mu ublizit. Ze verit muze jen mne, tatinkovi, babicce, dedeckovi, tete A a tete B. Zbytek jsou cizi nebo sousedi. S temi se zdravime, ale nikam s nimi nechodime, protoze nevime, jestli jsou hodni nebo zli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
22.8.14 22:40

Tak to já jsem asi hrozná matka. Využívám toho, že malá se „bojí“ chlapů od malička. Když zlobí třeba v obchodě tak jí pohrozim, že jí pán vynadá. A hned je jak andílek.
Když jí někdo řekne, že si jí odvede tak taky odpovídám, že by mi jí rádi rychle vrátili.
Jsem ráda, že chlapi nemusí-jen by jí to mohlo držet až do dospělosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
23.8.14 17:43

Nečetla jsem diskuzi, ale jak reagujete, když na vaše dítě hučí nějakej bezďák?
Tady v Praze jich je požehnaně, a syn (3r), ještě nechápe co jsou ti lidi zač, a já mu to vysvětluji zatím neúspěšně. :nevim:
V tramvaji, venku, v metru, kdekoliv, prostě oni se na malýho culí a něco mu říkají, no a synátora nenapadne nic jiného, než si s ním normálně začít povídat! :zed: Já dělám, že toho dotyčného nevidím, ale o to víc malej huláká „máááámoooo, kdo to je?“ :roll:

Nějaké rady? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
24.8.14 01:23

@Monny A jaký je rozdíl mezi bezdomovcem a důchodcem? Prostě na otázku „kdo to je?“ bych odpověděla, " nevím, já toho pána neznám", a je mi jedno, jestli to řeknu o důchodci, nebo „bezďákovi“. :nevim: Prostě nevím, a s cizími se nebavím. Tečka. Buď dítě začne časem napodobňovat tvůj vzor, nebo se s nimi bude bavit, ale co na tom? Když je mu důchodce/ bezdomovec sympatický, ať se s ním baví. Taky jsem kdysi znala sympatického bezdomovce, občas jsem si od něj koupila časák. :nevim: (Kdo ví, kde je mu konec?) Snažím se být slušná k lidem, a když má mé dítě chuť se s někým bavit, tak mu to nekazím, když mi někdo vadí, tak se s ním nebavím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
24.8.14 01:34

Snažím se být slušná, ale tyto reakce okolí mě sejří. Syn je zaprdlej (nechápu po kom) a tyhle reakce okolí ho jen utvrzují v tom, že se má držet máminy sukně (až moc). Prostě už tak má s cizích strach a tyhle rádoby pomocné reakce na danou situaci mu ani mě moc nepomáhají.

Na jednu stranu je pěkné, že nemá tendence odcházet s každým ( pro mě u něj absolutně abnormální představa), na druhou mám strach aby to v něm nevypěstovalo nějaký chorobný strach z cizích lidí.

Nemám problém se jen tak s cizím člověkem zakecat na ulici a i syn sám od sebe někdy vypráví cizím, kteří ho zaujmou, svoje chytrosti, ale není mi příjemné - když náš osobní komunikační problém vezmou do rukou cizí lidé - ač mají pocit, že nám pomáhají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
24.8.14 13:03
@RyBANA píše:Nemám problém se jen tak s cizím člověkem zakecat na ulici a i syn sám od sebe někdy vypráví cizím, kteří ho zaujmou, svoje chytrosti, ale není mi příjemné - když náš osobní komunikační problém vezmou do rukou cizí lidé - ač mají pocit, že nám pomáhají.

Tohle je presne to, co jsem chtela rict, dekuji, zes to tak hezky vystihla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2099
2.2.16 23:34

Take nemam rada, kdyz mi lidi rikaji na dceru, at jde s nima. Casto se to nestalo ani v pripade, ze by nechtela.jit, ale normalne jdeme a nejama starsi pani rekne „je ty jsi hezka holcicka,.pujdes se mnou?“. To me teda vytac. Samozrejme, ze vim, ze mi malou nechcou odvest ani vzit, ale vadi mi to. Nidky jsem nevyhrozovala, ze malou nekomu dam apod,.spis naopak. Vetsinou na tocloveku noc nereknu, bud se usmeju anebo vubec nereaguju a dcerce reknu, at jde mamince, ze ji nikomu nedam, ze by me bylo moc smutno. Take me napadlo, ze zacnu rikat, ze s cizima lidma se nikam nechodi, ale zas bych se toho cloveka nerada nejak dotkla… :nevim:
A kdyby to bylo v ramci vztekanim, tak by mi to mozna vadilo jak kdy. nekdy by mi to treba pomohlo. Kdyby mi ale treba nejaka pani pomahala dcerce ze schodu, prislo by mi to na jednu stranu divne. Kdyz by tam stala sama, tam treba z duvodu, ze nechtela se mnou za ruku a cekam. a nejaka babca by mi ji vedla dolu, jak bych byla krkavci matka, co ani neda ruku diteti ze schodu. As by se me to dotklo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí