Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@TopSecret píše:
Todle si v žádným případě nemůže dovolit. Když jo, dostal by facku. Co udělá příště? Zmlati tě v 10 letech?
Dat facku triletemu diteti? ![]()
To je zase diskuze na úrovni. Slyšely jste někdy, hlavně vy fackovačky, o poruše opozičního vzdoru? Má to asi 40 procent dětí s ADHD.
@amylon píše:
To je zase diskuze na úrovni. Slyšely jste někdy, hlavně vy fackovačky, o poruše opozičního vzdoru? Má to asi 40 procent dětí s ADHD.
Jezusmaria, to je zase příspěvek. Drzé a nevychované deti jsou postižené a vrazi mají prožili v dětství trauma.
![]()
@TopSecret píše:
Todle si v žádným případě nemůže dovolit. Když jo, dostal by facku. Co udělá příště? Zmlati tě v 10 letech?
Jestli ho budou fackovat, tak klidne. Akorat uvdi, ze mlaceni jinych je reseni.
@_.Emilyyy píše:
Dat facku triletemu diteti?
@amylon píše:
@Baba píše:
Jestli ho budou fackovat, tak klidne. Akorat uvdi, ze mlaceni jinych je reseni.
Tak měla jsem bývalého přítele, který byl hyperaktivni. Jenže dřív se to neřešilo. Maminka pro fyzické testy nebyla, protože prostě nee. Vychovávala ho s láskou a porozuměním.
Milé dámy. Dnes je mu 35 let. Ano umí se chovat láskyplně, ale vzapeti, jak není po jeho, své přítelkyně fackuje, chytne za vlasy a dusi je v bahne. Okrádal mámu, babičku, zdědil byt, který prochlastal. Svého skoro 65 letého tátu, chytl pod krkem a praštil s ním o zeď. Když potkám maminku, vidím jen zoufalou ženu,, která se ptá, co udelala spatne, že ho nikdy nebila. Okrikla ho to jo, ale kde se v nem bere za zlost.
Směle do prace:
![]()
Topíš se v tom pěkně,mj.si pleteš vývojové poruchy a dissociální poruchu osobnosti. Přístup k řešení je hodně odlišný. A hranice se nastavují jinak než fackami. Ale chápu, že je snadnější nemyslet a sdělovat ostatním co se mi právě v hlavě(nebo kde, mozek nemáš) urodilo.Good luck!
@amylon píše:
Topíš se v tom pěkně,mj.si pleteš vývojové poruchy a dissociální poruchu osobnosti. Přístup k řešení je hodně odlišný. A hranice se nastavují jinak než fackami. Ale chápu, že je snadnější nemyslet a sdělovat ostatním co se mi právě v hlavě(nebo kde, mozek nemáš) urodilo.Good luck!
Ty pracujes s temito detmi?
Ci uz mas svoje velky, vychovany, dospely?
@boska90 píše:
Tak měla jsem bývalého přítele, který byl hyperaktivni. Jenže dřív se to neřešilo. Maminka pro fyzické testy nebyla, protože prostě nee. Vychovávala ho s láskou a porozuměním.
Milé dámy. Dnes je mu 35 let. Ano umí se chovat láskyplně, ale vzapeti, jak není po jeho, své přítelkyně fackuje, chytne za vlasy a dusi je v bahne. Okrádal mámu, babičku, zdědil byt, který prochlastal. Svého skoro 65 letého tátu, chytl pod krkem a praštil s ním o zeď. Když potkám maminku, vidím jen zoufalou ženu,, která se ptá, co udelala spatne, že ho nikdy nebila. Okrikla ho to jo, ale kde se v nem bere za zlost.
Směle do prace:![]()
Tak je proste s prominutím psychopat…
@_.Emilyyy psychopat nevím. Chodil i k psychologovi pro antidepresiva. Vždy, když se podařilo nějaké holce od něj odejít. Nebylo to moc jednoduchý. Sliby premlouvani, vyhrožování sebevraždou atd. Mně se to podařilo až po dvou letech. Bylo mi tenkrát 16, když jsem s ním začala chodit. Doktor by to snad poznal ne? ![]()
Každopádně doteď hledá samé šestnáctky, ty tak nevzdoruji, že jo. Já jsem ráda, že jsem se ho zbavila. Jediný, co mě štve, že jsem s ním zahodila nejlepší roky a víceméně dost kašlala na školu. Ale každá zkušenost, dobrá zkušenost
@TopSecret píše:? Snad zbytečná otázka.
Ty pracujes s temito detmi?
Ci uz mas svoje velky, vychovany, dospely?
osobní zkušenost je taková ošemetná, ale v naší škole jsou ti největší zmetci ti mlácení tatínkem. Jak řeší konflikty? Mlátí ostatní děti.
A facka nebo plácnutí přes zadek je to samé. Akt fyzického násilí.
@Baba píše: ? Snad zbytečná otázka.
Slabší se prostě nebijou.osobní zkušenost je taková ošemetná, ale v naší škole jsou ti největší zmetci ti mlácení tatínkem. Jak řeší konflikty? Mlátí ostatní děti.
A facka nebo plácnutí přes zadek je to samé. Akt fyzického násilí.
Můj syn občas přes zadek dostane. Třikrát a dost. Všechny děti ve vesnici, vychovávané domluvou, jsou zlí spratci, naposled ten spratek kopl mého syna do hlavy, protože si dovolil lozit na prulezce, po které lezl můj syn. Zvláštní, že si to moje dítě nedovolí a nechápe, co se děje, zatímco dítě, kterému maminka vysvětluje, že do chlapečka nesmí kopat je zle na všechny okolo a je to nevychovaný zlý spratek. Který zhazuje a mlátí ostatní deti ![]()
@boska90 píše:
Můj syn občas přes zadek dostane. Třikrát a dost. Všechny děti ve vesnici, vychovávané domluvou, jsou zlí spratci, naposled ten spratek kopl mého syna do hlavy, protože si dovolil lozit na prulezce, po které lezl můj syn. Zvláštní, že si to moje dítě nedovolí a nechápe, co se děje, zatímco dítě, kterému maminka vysvětluje, že do chlapečka nesmí kopat je zle na všechny okolo a je to nevychovaný zlý spratek. Který zhazuje a mlátí ostatní deti
Slabší se nebijou. Předpokládám, že manžela nepraštíš, když zapomene něco koupit. Fakt strašný, jak se toleruje násilí na dětech.
To prostě okecat nejde. Když holt neumíš vychovávat bez mlácení, je to tvůj problém. Už aby i v ČR byly fyzické tresty zajázané. Pak se i takoví jako ty naučí vychovávat děti bez toho, aby je museli mlátit.
A předem k námitce - já je nemlátím, já je jen plácnu přes zadek - kde je hranice, kolik joulů?
Děti nebiju a spratci nejsou.
@Baba píše:
Slabší se nebijou. Předpokládám, že manžela nepraštíš, když zapomene něco koupit. Fakt strašný, jak se toleruje násilí na dětech.
To prostě okecat nejde. Když holt neumíš vychovávat bez mlácení, je to tvůj problém. Už aby i v ČR byly fyzické tresty zajázané. Pak se i takoví jako ty naučí vychovávat děti bez toho, aby je museli mlátit.
A předem k námitce - já je nemlátím, já je jen plácnu přes zadek - kde je hranice, kolik joulů?Děti nebiju a spratci nejsou.
Pokud manžel něco zapomene koupit, okamžitě ho mlasknu pánvičkou. Pokud něco neudělá. Mám tu nachystaný váleček na těsto
. Hele každý vychovává dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Já jsem pár výchovných taky dostala. V okolí také. Nemyslím si, že by to na mě zanechalo traumatické zážitky. Samozřejmě moje dítě nemělo nikdy ani otisk na zadku natož jelito. Ale aby si dítě dovolilo říct mámě pi. o, nebo bylo zlé a mlátilo by mě. To si prostě nesmí dovolit. A šestileté dítě bych už sakra řekla, že ví co to slovo znamená. Když mi řekne tříleté dite sprostým slovem. pořádně ani neví, co to znamená. tady je důležité to vysvětlit. Ale kdyby mě nebo jine mlátilo, jako to dítě na hřišti, které koplo mého syna do hlavy. Nebo do něj strčil tak, že se praskl o prolézačky. To jako nee.
A pokud 4lete dítě od zakladatelky na domluvy vyloženě prdí a dělá na schvaly a chová se, jak se chová. Očividně domluva uspena nebyla. Tak bych mu trest dala. Nějak si to zapamatovat musí. Nebo ho má nechat, aby říkal babičce v klidu sorry vole, zdar p.co? Každé dítě je jiné a na každé platí něco jiného. Někdo poslechne hned, někdo potřebuje důraznější domluvu. Já doufám v to, že stále vládne zdravý selský rozum. Tahle výchova, kdy se dětem nechává volne ruce a nechávat vyvíjet osobnost dohnala už nejednoho učitele do blázince. A co vím. Je to čím dál horší. Já své děti chci a budu vychovávat, tak aby měli úctu a slušné vychování. Budu se snažit, abych byla taková máma jak ta moje. Protože si myslím, že své děti vychovala slušně a vime co je respekt. Ale také umíme dávat lásku. A máma mě pár výchovných dala a že jsem si je zasloužila a jestli to pomohlo. Určitě to pomohlo ![]()
@boska90 píše:
Můj syn občas přes zadek dostane. Třikrát a dost. Všechny děti ve vesnici, vychovávané domluvou, jsou zlí spratci, naposled ten spratek kopl mého syna do hlavy, protože si dovolil lozit na prulezce, po které lezl můj syn. Zvláštní, že si to moje dítě nedovolí a nechápe, co se děje, zatímco dítě, kterému maminka vysvětluje, že do chlapečka nesmí kopat je zle na všechny okolo a je to nevychovaný zlý spratek. Který zhazuje a mlátí ostatní deti
to u nás na vsi jsou nevětší spratci ti co dostávali a dostávají na zadek. nemluvím o tříletých, tam je ještě co napravit, ale první a druhý stupeň. Šikana, problémové chování ve škole a výchova standartně česká, na zadek a je vychováno, no ale tady to evidentně nějak nezabírá.
Takže pokazit výchovu můžeš i když to dítě bít budeš, nebo ho necháš růst volně abudeš jen domlouvat ![]()
Na druhou stranu jsem poznala v Anglii nikdy nebité děti (bylo jich v rodině 7, takže se nedá říct, že rodiče měli štěstí an jednoho hodného bobánka) a byli vychovanější slušnější, méně agresivnější, než půlka naší vesnice, takže o tom dání na zadek to až tak není, spíš někdo umí vychovat děti aniž je fackuje, to mě tam v té rodině dost zaujalo ![]()
@boska90
Vest dite k ucte, respektu a slusnemu chovani nemusim bitim.