Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nam Honzik primo blil, jen jsem ho prevlikala. Doktorka nas poslala i na ultrazvuk briska, vse vporadku. Podle doktoru se prejidal-ja jsem ho teda do pul roku kojila. S prikrmama se to vymizelo.
Ahojda. Nebudu zbytečně zakládat novou diskuzi, tak píšu tady. To, že mládě si jen tak odblinkává po celý den a ještě se tomu nesmírně směje, to jsem si zvykla. Ale v posledních dnech ublinkává takovou čirou tekutinu, občas s minimální příměsí natráveného mlíčka (takové ty bílé šupinky „tvarohu“). Začátkem února bude mít 4 měsíce. Mám jít k doktorce? Jindy ublinkával ten natrávený „tvaroh“, ale to už bylo třeba po 2 hodinkách po krmení, předtím ublinkával přímo mlíčko. Nekojím, používáme Hipp, čaj nedávám. Je mi divné, že ublinkává tekutinu. Děkuji předem za reakce. ![]()
@Maculinka moc ti neporadím, naše malá začala taky ublinkávat, skoro v půl roce před tím nic, normálně jí nakojím a brkne si chvílí jí mám ve vzpřímené poloze pak jí dám na záda sama se přetočí a šup trocha mlíčka někdy si ublinkne i dvě hod po kojení, do té doby to nědělala i když si po kojení nebrkla bylo to ok, ale poslední týden to máme skoro po každém kojení, ale jen přes den, v noci nakojím a někdy si ani nebrkne a spí hezky 3 hod. přes den taky kojím po 3 hod., je dost aktivní pořád na bříšku, no příští týden jdu na kontrolu tak se na to zeptám doktorky a písnu její radu, taky začnem s příkrmy tak doufám, že se to zlepší ![]()
@Maculinka Konzistence, průhlednost a vzhled synova blinkání se občas taky liší
nijak to neřeším… Pokud vypadá mimčo jinak spokojeně, tak bych se o tom maximálně zmínila doktorce na pravidelné prohlídce, pokud máš pochybnosti.