Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, chtěla jsem se zaptat, zda nevíte o nějaké brožurce či knížce, kde by bylo v kostce probrané podvojné účetnictví. Já na střední měla učetnictví ale 15 let jsem na to ani nekoukla a potřebovala bych si to oživit. nyní chci dělat podvojné účetnictví ve firmě mého přítele. Nemělo by to byt nic složitého, nemá žádné zaměstnance pouze nákup prodej. Společnost je nová takže tam bude vše od nuly. děkuji za případné typy. také jestli je nějaký dobrý program, který by to zvládal. Koukala jsem na pohodu, ale možná by stačilo něco jednoduššího a třeba i levnějšího. dekuji
Ahoj, zkus Money S3, jinak já když jsem nastoupila jako finanční účetní, tak mi hodně pomohly Základy účetnictví od Štohla, pokud máš nějaký základy a víš o co jde, tak myslim, že tě tohle rozpomene ![]()
Knížku nevím, to zkušenost nemám. Ale program taky doporučuju Money S3. Dělám na něm už 10 let spokojenost maximální. A že jsem pár jiných programů taky viděla. Ale je fakt, že je raději program ovládaný myší, než takový ten „DOSový“. A Money se dá stáhnout zdarma, nevím jestli účetnictví nebo jen DE, ale alespoň abys viděla jak se s ním pracuje.
Stereo - zdarma pro 350ucetnich pripadu, jinak stoji plna verze 2tis maximalne, ted nevim. Nic mi nevyhovovalo vic
Já mám Pohodu a dělá se v ní dobře.
Odkaz na knihu Ti pošlu do SZ, připadá mi velmi dobře udělaná. Ale není zrovna levná.
Já mám taky Pohodu a jsem spokojená. Spoustu info najdeš na portále a v nápovědě. Ale to, jak a kam co zaúčtovat hledám na účetních fórech. Spoustu zkušeností mám z diskuzního fóra www.bussines.center.cz Schází se zde spousta účetních, které poradí správný postup. Je to mnohem poučnější než knížky. A hlavně ukazuje praxi!
Tak odkaz mi nefunguje, tak zkouším znovu
http://business.center.cz/…ess/diskuze/
Taky jsem se do toho musela znova dostat, abych mohla manželovi pomáhat a on nemusel řešit aspoň to papírování, když jsem doma. A musím říct, že už několikrát mi pomohla stránka jakpodnikat.cz.
Dobře děkuji snad se stim nejak prolouskam:-) a myslíte lepší program na učetnictví Money S3 nebo pohoda. Ročně máme asi 300 faktur vydaných. myslím že bezplatné verze mají omezení. Klidně bych nějaký program zakoupila ale zase 7000kč za plnou verzi je nyní pro nás velký výdaj. dekuji
Byl by tady někdo kdo by mě stím pomohl se do toho dostat? třeba pár hodin kurzu.Jsem z Prahy 9-Běchovice. Samozřejmě za odměnu. děkuji
@Peta1981 píše:
Dobře děkuji snad se stim nejak prolouskam:-) a myslíte lepší program na učetnictví Money S3 nebo pohoda. Ročně máme asi 300 faktur vydaných. myslím že bezplatné verze mají omezení. Klidně bych nějaký program zakoupila ale zase 7000kč za plnou verzi je nyní pro nás velký výdaj. dekuji
Já to nemůžu srovnat, protože znám jen Pohodu, ale program za pár tisíc bude umět málo
. Potřebuješ mzdy nebo sklady?
Já jsem si nyní stahla DEMO verzi Pohody a přijde mě to dobré a přehledné, tak asi do toho budeme muset ty penízky investovat. Jinak mzdy nepotřebuji, žádné zaměstnance nemáme. Co se týče skladu, co tím máš přesně na mysli?
Není tady někdo, kdo by byl ochotný mě v začátcích poradit po emailu? potřebuji se do toho jen dostat jak to v programu Pohoda mám zaúčtovávat aktiva pasiva, zahájení rozvahy kam zaučovat základní kapitál, zboží které je již objednané na společnost, ale hrazeno není z kapitálu společnosti atd…samozřejmě na odměně by jsme se domluvili. ![]()
@Peta1981 píše:
Já jsem si nyní stahla DEMO verzi Pohody a přijde mě to dobré a přehledné, tak asi do toho budeme muset ty penízky investovat. Jinak mzdy nepotřebuji, žádné zaměstnance nemáme. Co se týče skladu, co tím máš přesně na mysli?
Ptala jsem se proto, že verze se sklady a mzdami je dražší, druhá verze je bez toho.
Hledala jsem program pro jednu firmu, je to skoro 8 tisíc.
Ale pohoda je fakt dobrá.
@Peta1981 Potřebuješ pomoct jen s tím programem? Účetnictví samotné umíš?