Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj anonymní,
na začátek napíšu, že i FO může být plátce DPH. Pokud vystavíš fakturu na 24 000 + DPH, tak to DPH musíš zaplatit státu. takže těch plus mínus 6000 není tvůj zisk. POZOR na to. Asi by bylo nejlepší, si sehnat účetní, která ti bude účetnictví zpracovávat, zvlášť pokud jsi plátce DPH a musím podávat přiznání k DPH.
Ano zaplatim to fu ale proto je dobre taky nakoupit za 24bez dane kterou mi pak vrati ne?
No když nakoupíš za 24tis + DPH a prodáš za 24tis + DPH, tak zisk je nula (24-24) a DPH se taky vyrovná na nulu (záleží v jakém odbobí budeš mít faktury). Takže abys vydělala musíš nakoupit za míň a proda za víc - v ceně BEZ DPH!
Pokud jste se domluvili na částce vč. DPH, tak těch 30tis je 121 %, abys to počítala dobře. 30 tis /121 *100 = základ daně 24.793,–, DPH 21% 5.207,–.
Potrebuji poradit a anonymne at nevypadam jak uplny blbec…
Mam firmu kde jsem fo tudiz nejsem platce dph. K teto firme mam jeste jednu s. r.o. kde jsem platce dph a k otazce
mam partnera ktery si u me chce pronajmout rekl. plochu on je taky platce dph pronajmu mu za 30tis vc dane na fa mu napisu 24tis plus 21%dph takze jsem vydelala 6tis? A pak musim nakoupit taky za 24tis bez dph abych to nejak vyrovnala? Nejak se v tom ztracim. Dekuji za odppvedi a moc se mi nesmejte