Učíme se italsky
- Fotoalbum (22)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
já slyším velký kulový!!! ta moje kamarádka Slovena tu žije už od 18let, takže mluví italsky lepší než slovensky a ta to taky nechápe, že to neslyším
tak jí říkám"slyšíš, že ve slově BYL je tvrdé y??? ona, že ne, tak ji říkám, no vidíš, já to slyším
to aby si nemyslela, že má navrch
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
magdicka píše:
a jestli myslis teda vseobecne tak vetsinou to slysim, kdyz jsou dve souhlasky tak se jakoby malinko pozastavi na tech dvou pismenech rozumis mi?allora, adesso, tranquillo.. slysis to?
ale teda zajima me ucebnicovy nazor
Já jsem tady za učebnicový názor, jo
![]()
Souhlas s výše uvedeným. Přesto je to někdy hodně těžké. A pak samozřejmě záleží na tom, jestli se to člověk naučí vyslovovat dobře. Protože pokud ne, tak když to pak píše, tak si to řekne a neslyší to a napíšu jednu. Vznikají nemilé situace například anno a ano.
Jednoduché je to u toho s mezi dvěma samohláskama, jak jsem psala výše.
Taky při spojování slov, se to často zdvojuje. Jestli vaše děti budou chodit do italské školy, tak se to budou učit, mají to v učebnicích, co je dobré, v těch pro cizince to tak vysvětlené není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
derida píše:
já slyším velký kulový!!! ta moje kamarádka Slovena tu žije už od 18let, takže mluví italsky lepší než slovensky a ta to taky nechápe, že to neslyšímtak jí říkám"slyšíš, že ve slově BYL je tvrdé y??? ona, že ne, tak ji říkám, no vidíš, já to slyším
![]()
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ok, adesso di nuovo in´italiano. Tra pocco vado a negozio con mobili. Abiamo ordinato nuova camera per bimbi allora vado vedere il progetto. Klaudi sta dormendo a David a scuola che vita!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám tady italštinu pro samouky a tam toho teda moc není, ale mohla bych si ji znovu projet, už jsem i uvažovala, že si zase zaplatím nějaké privátní lekce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
derida píše:
Ok, adesso di nuovo in´italiano. Tra pocco vado a negozio con mobili. Abiamo ordinato nuova camera per bimbi allora vado vedere il progetto. Klaudi sta dormendo a David a scuola che vita!!!
Jen pár opravek ![]()
in italiano
Abbiamo
per i bimbi
obchod s nábytkem (konzultováno s italkou po skypu)- mobilificio nebo negozio di mobili o negozio d'arredamento
Anchio avrei bisogno di un progetto, abbiamo una camera atipica.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
derida píše:
Já mám tady italštinu pro samouky a tam toho teda moc není, ale mohla bych si ji znovu projet, už jsem i uvažovala, že si zase zaplatím nějaké privátní lekce.
Le lezioni private sono decisamente la possibilitá migliore:) Io vorrei qualche corso online, ma non ho trovato niente.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
derida píše:
já slyším velký kulový!!! ta moje kamarádka Slovena tu žije už od 18let, takže mluví italsky lepší než slovensky a ta to taky nechápe, že to neslyšímtak jí říkám"slyšíš, že ve slově BYL je tvrdé y??? ona, že ne, tak ji říkám, no vidíš, já to slyším
![]()
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jenny.fields píše:magdicka píše:Já jsem tady za učebnicový názor, jo
a jestli myslis teda vseobecne tak vetsinou to slysim, kdyz jsou dve souhlasky tak se jakoby malinko pozastavi na tech dvou pismenech rozumis mi?allora, adesso, tranquillo.. slysis to?
ale teda zajima me ucebnicovy nazor
![]()
Souhlas s výše uvedeným. Přesto je to někdy hodně těžké. A pak samozřejmě záleží na tom, jestli se to člověk naučí vyslovovat dobře. Protože pokud ne, tak když to pak píše, tak si to řekne a neslyší to a napíšu jednu. Vznikají nemilé situace například anno a ano.
Jednoduché je to u toho s mezi dvěma samohláskama, jak jsem psala výše.
Taky při spojování slov, se to často zdvojuje. Jestli vaše děti budou chodit do italské školy, tak se to budou učit, mají to v učebnicích, co je dobré, v těch pro cizince to tak vysvětlené není.
jenny ja tusila ze se ozves
ale vubec jsem to tak nemyslela, ja se totiz neumim vymacknout
myslela jsem jako odborny no.. odbornik uz se ti libi vic?
a jojo je to tezke, ted spis premyslim ze to tam slysim protoze vim jak se to pise, chapete.. no nima to sranda.. prej lehky jazyk pche!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jenny ja tusila ze se ozvesale vubec jsem to tak nemyslela, ja se totiz neumim vymacknout
a jojo je to tezke, ted spis premyslim ze to tam slysim protoze vim jak se to pise, chapete.. no nima to sranda.. prej lehky jazyk pche!
Jo, jo odborník se mi líbí víc, protože to já nejsem a tak to není na mě
![]()
Tak je asi lehčí než FJ, ale hold jak do toho člověk zabředává, tak zjišťuje, že toho moooc neví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
noi abbiamo appena trasloccato a un palazzo nuovo (appartamento bellissimo, molto moderno) allora arrediamo un pocchino anche noi.. ma non ci piace troppa roba in giro, quindi e molto semplice.
derida come si chiama il negozio di mobili?? a me piace il fly,e pfister (un po' caruccio) ma non so se e anche in italia.. buoni aquisti allora!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
magdicka píše:
noi abbiamo appena trasloccato a un palazzo nuovo (appartamento bellissimo, molto moderno) allora arrediamo un pocchino anche noi.. ma non ci piace troppa roba in giro, quindi e molto semplice.derida come si chiama il negozio di mobili?? a me piace il fly,e pfister (un po' caruccio) ma non so se e anche in italia.. buoni aquisti allora!
Beate voi due. Che bello arredare. Da noi abbiamo solo Ikea o ancora peggio ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jenny.fields píše:jenny ja tusila ze se ozvesJo, jo odborník se mi líbí víc, protože to já nejsem a tak to není na měale vubec jsem to tak nemyslela, ja se totiz neumim vymacknout
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Tak je asi lehčí než FJ, ale hold jak do toho člověk zabředává, tak zjišťuje, že toho moooc neví
presne!
tak jeden kvikos uz vstal tak ja jdu chystat svacinu.. jenny ovladas nake dialekty?? nebo derida??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jenny
prima per me essisteva solo ikea, poi pero, ho scoperto altri negozi e l'ikea non mi piace piu. ma ho preso libreria EXPEDIT e mi piace molto in camera della Giulia. ci metto tutto e di piu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit