Učíme se italsky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26574
21.9.10 21:31
derida píše:
Noi siamo stati a Cannes e puoi a Cattolica in Italia.

Cattolica é famosa, no? Ma non mi ricordo perché…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
21.9.10 21:45

Non so se e famosa, ma il mare e schifo!!!

Příspěvek upraven 21.09.10 v 21:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
21.9.10 21:46

Kurnajs, takže skoro celej text špatně :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
21.9.10 21:47

Proč všude cpou to ci nebo ce?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
21.9.10 21:52
derida píše:
Non so se e famosa, ma il mare e schifo!!!Příspěvek upraven 21.09.10 v 21:48

Klíííííd :mrgreen: Jsou to detaily.
fa schifo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ci má různou funkci no. Třeba tam nebo takzvaná particella, která nahrazuje celá slova nebo u zvratných zájmen, což je případ slovesa spostarsi :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
21.9.10 21:54

Až napíšu jednu větu bez chyby, tak mi prosím zatleskejte :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
22.9.10 05:43

4:40 sta mattina :pocitac: l'ho fatta piangere un po' ma ha svegliato anche i vicini, li sentivo bestemiare :roll:

derida :think: ho fatto bere una mia amica, fino ad ubbriaccarsi.. :nevim: nevim jak jinak bych to mohla rict.. jenny(brava che correggi tutto :palec: )?? aproposito del negozio, quando mi sveglio di piu guardo sul internet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
22.9.10 05:46

derida :lol: CI je vsude, to mas pravdu :think: e come va il David con italiano?? i bimbi non hanno problemi vero??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
22.9.10 07:50
jenny.fields píše:
magdicka píše: :-D bello.. ragazze per colpa vostra non faccio altro che stare davanti al PC !! :mrgreen: adesso vado pero! :mavam:
Da noi si dorme, io ci posso stare :mrgreen: Ok, ho dimenticato che deve fare le valigie…ma piú tardi :pankac:
Jenny.fields 8-o ,
Ty umíš italsky, babo 8-) :lol: ?

Holky, nerozumím ani slovo, ale žeru spojení jako " Praga vicino a Mostecká věž" :pankac: !Ten nádech italštiny a potom Mostecká věž.Luxus :mrgreen: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
22.9.10 07:56

Magdicka ho fatto bere una mia amica, fino ad ubbriaccarsi- moc hezký, mnohem lepší než moje

• S těma opravama se cejtím jak nějaká protivná učitelka :think: :-? , když tak mne zastavte!

come va il David con italiano?? i bimbi non hanno problemi vero - Já bych nedávala členy před vlastní zájmena, ale možná je to regionální záležitost, už jsem to slyšela. A co hanno dei problemi? :think:

4.40 poverina! Come fai a soppravivere tutto il giorno 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
22.9.10 07:57

alice jojo ale ponte di carlo jsem zamaskovala dobre :mrgreen:

derida cannes doveva essere fantastico. siete stati al festival del film?? hai incontrato qualcuno di famoso??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
22.9.10 08:00

jenny ano ano je to presne jak pises ty cleny tady davaji pred jmena (ne pred vsecko jak jsem predtim plantala :mrgreen: ) a je to jen tady v regionu, nevim jak v it. Derida co??? a ty myslis ani pred bimbi nemam davat zajmeno?? tady to pouzivaji vsichni, ale rekni mi co je spravne. jenny hanno dei problemi je spatne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
22.9.10 08:01

Ahoj Ali :mavam:
Alice ha una bravissima ragazza dalla nostra discussione delle mamme di ottobre 2009. Ha quattro bimbi e un incredibile senso di humore :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
22.9.10 08:05
magdicka píše:
jenny ano ano je to presne jak pises ty cleny tady davaji pred jmena (ne pred vsecko jak jsem predtim plantala :mrgreen: ) a je to jen tady v regionu, nevim jak v it. Derida co??? a ty myslis ani pred bimbi nemam davat zajmeno?? tady to pouzivaji vsichni, ale rekni mi co je spravne. jenny hanno dei problemi je spatne?

I bimbi je určitě dobře, jen ty vlastní jména normálně nemají členy, ale regionálně se to určitě hodně používá.
Já bych právě řekla, že hanno dei problemi je dobře :-) , hanno i problemi by bylo, kdyby jsme nevěděli jaké, ale tady je z kontextu jasné, že s jazykem, tak bych dala dei (původně jsi to měla bez členu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11574
22.9.10 08:06

jenny sopravivvo,devo! vado a pulire i bagni :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie