Děti přinesly dárky každý za sebe, proč ne jeden společný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5893
28.6.25 22:02
@AnastazieB píše: Více

pravda, a takový základ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23543
28.6.25 22:03
@renduli píše: Více

Tak ty kytky taky neco stoji. Secti to od 30 deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
28.6.25 22:05
@Salome123 píše: Více

Odhaduji, že dárek mohl být za 10-15 tisíc, za to jde pořídit třeba brýle, když nebudou moc drahé, takový cenový střed. Jenže takhle drahé dary je dost riskantní přijmout, tady nad učitelkou visí kriminál. U kytky ne, to je pozornost, navíc finančně v limitu pod 300 kč (někdy ne, což ale ona nemusí vědět).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5763
28.6.25 22:08
@Menton píše: Více

Pokud chce někdo ocenit učitele, napište mu, že je skvělý učitel, pošlete poděkování řediteli, ze má v týmu super pedagoga, ten má ruku na odměnách…Podle mě v této stěžovací době toto potěší víc než dary, ale beru to podle sebe. Už několikrát jsem takto poděkovala, vím, že člověka nakopne, že jeho práce má smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
28.6.25 22:18
@Veveří píše: Více
Ředitel má na odměny daný balík peněz, pochvala od rodičů ho nezvětší, někdo jiný dostane méně. Dárky se dávají třídním učitelkám, takže dát kytku mi trošku dává smysl na prvním stupni. Na druhém mnohdy učí víc hodin třeba matikářka než třídní, která učí méně frekventované předměty. Já na zš v 6-8. tř. třídní moc rád neměl, dosti mi škodila. Pak v devítce byla výborná, ale učila nás přírodopis, což bylo hodinově málo, třeba proti češtině nebo matice.
Malé děti mají mnohdy učitelku rády, ostatně platí i u větších dětí. Jenže to nevypovídá vše o tom, jak ona dokáže učit. Pokud je milá, příjemná k dětem, tak bude „dobrá učitelka“, ale fakticky je nemusí zas tak moc naučit. Jiná může být docela ras, ale naučí hodně. Pamatuji na učitelku na fyziku na zš, vlastně učila i matematiku, tu jsme měli až v devítce. Ředitel by měl hodnotit učitelky dle kvality, příjemné chování určitě má být něčím, za co je ředitel hodnotí, ale nemělo by to být jen o tom, obliba u žáků není vše. Třeba u matematiky nebo češtiny by měl sledovat, jak žáci uspějí u přijímaček na sš, jaké mají výsledky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5763
28.6.25 22:29

@Náhodný host vždycky jsem učiteli dala přes děti drobnost, kytku při vysvědčení a víc se to neřešilo. Nikdy jsem ale neměla problém poděkovat jim za dobrou práci, poslat mail, popřát pěkné léto. Vezmi, co ředitel většinou řeší, samé stížnosti a hysterické výlevy některých rodičů. Kolik čte nebo slyší pochval a poděkování? Každý dobrý šéf si cení dobrých zaměstnanců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
28.6.25 23:07
@AnastazieB píše: Více

Ještěže se zakladatelka smazala, jinak by vypadala jak blbka, co neumí česky. :lol: Admini by občas mohli být míň aktivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30409
28.6.25 23:48
@Happy Hippo píše: Více

Prošla sis tím jako rodič? Ona to není žádná sranda se spojit a něco vymyslet. Před dvěma lety syn, tam to celkem šlo, maminek co do toho šly bylo víc, děti měly příležitost něco společně vytvořit, aniž je učitelka viděla a povedlo se. Letos u dcery se rodiče nezapojili, takže jsme pomáhali shánět jen my a bylo to o dost těžší. Měla to taky méně propracované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
28.6.25 23:55

Ta diskuze se jmenovala jinak, ne? Proč měníte název diskuze a ještě k tomu s hrubkou? Pak tady bude zakladatelka-učitelka za blbce.
 @admin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80319
29.6.25 00:31
@Šmoulice píše: Více

no asi tak, já učitelku dcery beru jako učitelku dcery, nic víc nic míň, velmi těžko jsem snášela ten přechod ze školky, kdy přijdeš a každý den se dozvíš, co dítě dělalo, jedlo, zlobilo, bylo v pohodě, nebylo,
do školy dáš dítě a žádná odezva, vůbec nevíš, co se tam děje - jen známky, a pak nám učitelka celou první třídu psala na Bakaláře, že děti brebentí a furt a dokola, že v hodině brebentí - sakra snad si tam má učitelka sjednat pořádek a když to nedokáže u prvňáků, co bude dělat dál?
už jsem jí opravdu chtěla napsat, že Pepíček doma nejí špenát a nechce utírat nádobí, co já s tím, že třída brebentí,
a tím se mi učitelka hrozně zprotivila, přitom je mladá, milá, sportovní, ale já ji už nemusím, ale zas kdyby nějaký rodič zpunktoval společný dárek, tak se klidně zúčastním, ale já ty rodiče vůbec neznám - dětí je ve třídě 21, na 3 matky mám mobil a znám je ze školky, pak tam znám jednoho tatínka a jednu matku od vidění, protože vyzvedávají své děti ve stejnou dobu jako já, a ty ostatní vůbec - no vidím je teda na té třídní schůzce 2× za rok, ale kromě černošky a těchto pěti vůbec nevím, ke kterému dítěti patří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80319
29.6.25 00:32
@Pučálkovic.Amina píše: Více

taky na to zase hledím, nedávno se o tom psalo v diskusi o adminech a už je to tu zas, emimino fakt jde do pr., do kytek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80319
29.6.25 00:38
@vokishka píše: Více

jo, psali, nejlepší z nich Diana tvrdila, že se názvy měnily vždycky, o čemž nevím - někdy někdo napsal hodně hloupý nebo gramaticky špatný název, tak tam to měnili, no dobře- to se dá chápat, ale teď mění snad každý druhý název diskuse :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
29.6.25 00:46
@stinga píše: Více

Děti brebentí - proč to asi učitelka rodičům říká? Dřív bývalo, že si učitel srovnal děti ve škole sám, byla tam rákoska nebo pravítko, žák natáhl ruce, přes dlaně dostal, pak ještě učiteli poděkoval a podal ruku. Dnes není akceptovatelné, což je dobře. Dle mého názoru by děti neměla vychovávat škola nebo učitelka, ale rodina. Škola to může leda doplnit, ale jejím cílem není výchova dětí, ale jejich vzdělávání. I za totality, kdy tu škola měla na žáka silný postih, dnes není prakticky nic, tak škola své námitky říkala rodičům, očekávala, že děti nějak usměrní. Dost rodičů má problém s jedním dítětem, ta učitelka jich tam mívá 20-30, někdy i víc. Že si to „schopná učitelka“ nějak má zařídit neberu. Když by někdo super schopný šel učit do nějaké vyloučené lokality, kde rodiny podporují záškoláctví, doma děti uvidí špatný příklad v řadě věcí, např. rodiče nepracují, berou dávky, sprostě se mluví, rodiče pijí atd., tak s takovými dětmi nikdo jen tak nic neudělá. Ani geniální trenér neudělá špičkového sportovce z někoho, kdo je buď antitalent a nebo nemá absolutně zájem a disciplínu. On prostě neřeší, nebaví tě trénovat, tak nemusíš a bude se věnovat těm, co mají zájem a disciplínu. Učitelé tuto možnost nemají, musí učit, co tam je, děti nesmí propadnout atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80319
29.6.25 00:53
@Náhodný host píše: Více

a? dcera doma nebrebentí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin