Děti přinesly dárky každý za sebe, proč ne jeden společný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65175
28.6.25 17:15
@Fazulina píše: Více

ale ta skupina už jednou prostě vytvořená byla, takže s tím všichni souhlasili a nevadilo jim, že tam ty kontakty jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.25 17:22

Tak to u nas taky. Ale třeba když je divadlo, tak napíšou do skupiny, nekdy do bakalářů, ale whatsapp je jistější.. Pripomename divadlo dnes, odjezd v 17:00..
By byli i sami proti sobě, kdyby takový věci nechali jen na dětech.
Pak napíšou vyjíždíme od divadla a aspoň orientačně víme, kdy přijedou. Ale samozřejmě domácí úkoly atd. Nám nepíšou. Jo ale píšou tam třeba úkoly pro Nemocný, to je fajn.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.25 17:24
@vokishka píše: Více

Ja u lidi, co nemam v telefonním seznamu vidím jen číslo, netuším, komu patří :nevim:
Někteří teda maj asi někde nastavený nějaký jména protože u některých je napsáno třeba Jana, ale to si tam museli zadst sami

• Citovat
  • Upravit
8994
28.6.25 17:25
@Šmoulice píše: Více

Poslušně hlásím, že jsem vždy spokojená, dojatá. Jelikož jsem plačka. Tak někdy umí opravdu hodně rozsekat 8).
Včera třeba deváťáci přišli (u nich jsem začínala), přišli podat ruku, že děkuji za prvních pět let. Tak to jsem hned :,( :,(. Byli všichni fajn. Bezvadná skupina se sešla. Pravidelně chodili na pokec, přestože přešli na jiný stupeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
28.6.25 17:37
@vokishka píše: Více

U prvotního vytvoření paní učitelkou jim všem psala a ptala se jich, zda je můze přidat do skupiny?? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65175
28.6.25 17:38

předpokládám, že jsou všichni svéprávní a byli domluvení. Přidali se dobrovolně, zůstávají tam také dobrovolně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
28.6.25 17:48

Teda já čumím, jak to někdo hrotí. Už od školky máme skupinku. Pochybuju, že někdo z rodičů řešil gdpr :nevim: My jsme rádi, učitelky posílají informace, fotky, jednoduše a rychle se můžeme spojit s rodiči mezi sebou. Co je skvělý, jedou z výletu, máme zprávu, kudy zrovna projíždí a víme, kdy dorazí :palec:
Třídní už o prázdninách rozeslala emaily, založila skupinku, mobil mám i na ředitelku, družinářku a jsem ráda, že takhle otevřeně komunikují. Taky dávám svým stálým klientům osobní číslo. Jednoduše proto, že můžeme komunikovat rychleji.
Když jsme se skládali na dárek, jedna maminka založila WA skupinu - bez učitelky. Opět, nikdo neodešel, nezlobil se. Byli jsme za to rádi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.6.25 17:51

Skupinu jsem vytvořila, poslala rodičům pozvánky. kdo chtěl, tak se připojil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.25 18:15

Nesjednotí se děti, ale 1 aktivní maminka se toho ujme. Hlasuje se na Whatsappu, zda-li společný dar ano/ne, pak se hlasuje co, pak kolik peněz vybírat… Pak na její účet posílají peníze, odškrtává si, kdo poslal. Spousta rodičů má jiné příjmení než dítě a většinu nenapadne uvést do poznámky jméno dítěte…
Plus se vždy najde rejpal, který by vše udělal jinak, ale ujmout se organizace nechce…
Každý rok si nadávám, jestli to mám zapotřebí :mrgreen:. Koordinuju to u obou dětí již od školky. Plus k tomu skládám společné básničky na míru dle akcí za celý rok. Letos díky AI byl i song na míru a taneček (natočila jsem video návod na domácí trénink)…
Objezdit floristku, vyzvednout dárkové vouchery, do školy kýbl s vodou na pugéty… Většinou míváme pugét rozdělený na malé kytičky dle počtu dětí, ať každé nese jeden…
Kolik rodičů si myslíte, že poděkuje :mrgreen:
Věřte mi, bývám dost grogy a to jsem taky učitelka, co něco vydrží :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4343
28.6.25 18:24

Musím říct, že mě nějaké společné skládani na dárek, přijde úplně mimo.
Pokud chci jako rodič učitelku/ učitele za něco ocenit, poděkovat, měla by to být záležitost osobní.
Když tady vidím skládání se na dárky v řádu tisíců trochu bych se zamýšlela, tak jak tu už někdo jiný uváděl, že v mnoha zaměstnáních je přijímání podobnych darů vnímáno velmi negativně z důvodu nestrannosti, může být považováno i za korupci.My na to máme ve firmě poměrně detailní směrnici a procházíme pravidelně školením… možná na čase něco podobného implementovat i zde ve školství… právní základ pro to evidentně je..
 https://www.ceska-justice.cz/…ve-skolstvi/

Pokud je to iniciativa devataku, kteří něco sami vymyslí, zorganizují, je to jejich dobrovolná věc, tričko, společné tablo…
Nikoli ale dárek za x tisíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4343
28.6.25 18:33
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56090
28.6.25 18:35

Upřímně, to je zase diskuse.boze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8994
28.6.25 18:38

Společný dárek se dával i za nás. Letos jsem dávala každému dítěti 100,– na společný dárek. Dala jsem jen požadovanou částku. Už nejsou malí, takže si i v páté třídě vše organizovala mládež. Oni mají svůj WhatsApp bez rodičů :mrgreen:. Plus každý nesl sladkou tečku za sebe. Nemáme s tím absolutně problém. Jestli si dobře vzpomínám. Tak 100,– na společný byla i za nás 20-30 let zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
28.6.25 18:56

My nedávali nic :mrgreen: staršího třídní Mladá holčina jim řekla, že nic nechce.. Mladší taky nic nedal, prý jim něco řekla a jemu se to nelíbilo… :mrgreen: prohlásil, že si to nezaslouží takže tak😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
28.6.25 19:34
@Fiducia píše: Více

Já bych taky byla ráda. Máte to fakt super.

Ale nemáme čísla na nikoho. Pokud je dítě se třídou na výletě nebo mimo školu, spojení nemáme, kdyby bylo třeba. U nás opravdu jen bakaláři, jinak se nespojíme, nebo pevná do školy. A jedna paní učitelka mi říkala, ze bakaláře zásadně nemá na mobilu, kouká do nich pouze ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin