Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Fazulina píše: Více
ale ta skupina už jednou prostě vytvořená byla, takže s tím všichni souhlasili a nevadilo jim, že tam ty kontakty jsou.
Tak to u nas taky. Ale třeba když je divadlo, tak napíšou do skupiny, nekdy do bakalářů, ale whatsapp je jistější.. Pripomename divadlo dnes, odjezd v 17:00..
By byli i sami proti sobě, kdyby takový věci nechali jen na dětech.
Pak napíšou vyjíždíme od divadla a aspoň orientačně víme, kdy přijedou. Ale samozřejmě domácí úkoly atd. Nám nepíšou. Jo ale píšou tam třeba úkoly pro Nemocný, to je fajn.
@vokishka píše: Více
Ja u lidi, co nemam v telefonním seznamu vidím jen číslo, netuším, komu patří ![]()
Někteří teda maj asi někde nastavený nějaký jména protože u některých je napsáno třeba Jana, ale to si tam museli zadst sami
@Šmoulice píše: Více
Poslušně hlásím, že jsem vždy spokojená, dojatá. Jelikož jsem plačka. Tak někdy umí opravdu hodně rozsekat
.
Včera třeba deváťáci přišli (u nich jsem začínala), přišli podat ruku, že děkuji za prvních pět let. Tak to jsem hned
. Byli všichni fajn. Bezvadná skupina se sešla. Pravidelně chodili na pokec, přestože přešli na jiný stupeň.
@vokishka píše: Více
U prvotního vytvoření paní učitelkou jim všem psala a ptala se jich, zda je můze přidat do skupiny?? ![]()
předpokládám, že jsou všichni svéprávní a byli domluvení. Přidali se dobrovolně, zůstávají tam také dobrovolně.
Teda já čumím, jak to někdo hrotí. Už od školky máme skupinku. Pochybuju, že někdo z rodičů řešil gdpr
My jsme rádi, učitelky posílají informace, fotky, jednoduše a rychle se můžeme spojit s rodiči mezi sebou. Co je skvělý, jedou z výletu, máme zprávu, kudy zrovna projíždí a víme, kdy dorazí ![]()
Třídní už o prázdninách rozeslala emaily, založila skupinku, mobil mám i na ředitelku, družinářku a jsem ráda, že takhle otevřeně komunikují. Taky dávám svým stálým klientům osobní číslo. Jednoduše proto, že můžeme komunikovat rychleji.
Když jsme se skládali na dárek, jedna maminka založila WA skupinu - bez učitelky. Opět, nikdo neodešel, nezlobil se. Byli jsme za to rádi ![]()
Skupinu jsem vytvořila, poslala rodičům pozvánky. kdo chtěl, tak se připojil.
Nesjednotí se děti, ale 1 aktivní maminka se toho ujme. Hlasuje se na Whatsappu, zda-li společný dar ano/ne, pak se hlasuje co, pak kolik peněz vybírat… Pak na její účet posílají peníze, odškrtává si, kdo poslal. Spousta rodičů má jiné příjmení než dítě a většinu nenapadne uvést do poznámky jméno dítěte…
Plus se vždy najde rejpal, který by vše udělal jinak, ale ujmout se organizace nechce…
Každý rok si nadávám, jestli to mám zapotřebí
. Koordinuju to u obou dětí již od školky. Plus k tomu skládám společné básničky na míru dle akcí za celý rok. Letos díky AI byl i song na míru a taneček (natočila jsem video návod na domácí trénink)…
Objezdit floristku, vyzvednout dárkové vouchery, do školy kýbl s vodou na pugéty… Většinou míváme pugét rozdělený na malé kytičky dle počtu dětí, ať každé nese jeden…
Kolik rodičů si myslíte, že poděkuje ![]()
Věřte mi, bývám dost grogy a to jsem taky učitelka, co něco vydrží ![]()
Musím říct, že mě nějaké společné skládani na dárek, přijde úplně mimo.
Pokud chci jako rodič učitelku/ učitele za něco ocenit, poděkovat, měla by to být záležitost osobní.
Když tady vidím skládání se na dárky v řádu tisíců trochu bych se zamýšlela, tak jak tu už někdo jiný uváděl, že v mnoha zaměstnáních je přijímání podobnych darů vnímáno velmi negativně z důvodu nestrannosti, může být považováno i za korupci.My na to máme ve firmě poměrně detailní směrnici a procházíme pravidelně školením… možná na čase něco podobného implementovat i zde ve školství… právní základ pro to evidentně je..
https://www.ceska-justice.cz/…ve-skolstvi/
Pokud je to iniciativa devataku, kteří něco sami vymyslí, zorganizují, je to jejich dobrovolná věc, tričko, společné tablo…
Nikoli ale dárek za x tisíc…
Společný dárek se dával i za nás. Letos jsem dávala každému dítěti 100,– na společný dárek. Dala jsem jen požadovanou částku. Už nejsou malí, takže si i v páté třídě vše organizovala mládež. Oni mají svůj WhatsApp bez rodičů
. Plus každý nesl sladkou tečku za sebe. Nemáme s tím absolutně problém. Jestli si dobře vzpomínám. Tak 100,– na společný byla i za nás 20-30 let zpět.
My nedávali nic
staršího třídní Mladá holčina jim řekla, že nic nechce.. Mladší taky nic nedal, prý jim něco řekla a jemu se to nelíbilo…
prohlásil, že si to nezaslouží takže tak😁
@Fiducia píše: Více
Já bych taky byla ráda. Máte to fakt super.
Ale nemáme čísla na nikoho. Pokud je dítě se třídou na výletě nebo mimo školu, spojení nemáme, kdyby bylo třeba. U nás opravdu jen bakaláři, jinak se nespojíme, nebo pevná do školy. A jedna paní učitelka mi říkala, ze bakaláře zásadně nemá na mobilu, kouká do nich pouze ve škole.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.