Děti přinesly dárky každý za sebe, proč ne jeden společný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.6.25 09:11

Děti mám na American Academy, platíme školné a fakt neřeším nějaké pocity paní učitelky, jelikož mají těch učitelů tolik a ruznojazycnych plus maje nějaké bloky na science, takže já ani všech dvacet učitelů ze základních předmětů a seminářů neznám, znám a komunikuji jen s třídní, která letos odchází na praxi do zahraniční pobočky.

Mmch dárky učitelům si deti řeší sami, v 15-16 letech jsou uz natolik samostatné a finančně gramotné, ze se domluví a koupi za celou třídu jednu velkou kytku a dárek. Dávali
Poukaz na relaxační víkend v lázních.

Na základce jsme dávali jen kytku a to ještě učitelka apelovala, ať je děti ty velké nenosí, nebo když tak jednu kytičku - že má pak doma ve vane v kýblech kytky, po vyzu odjíždí na dva týdny na chalupu a vrátí se a vyhodí je, tak ze je raději rozdává po sousedkách v baráku, jen abychom věděli. Tak misto kytek holky nosily kafe :P

• Citovat
  • Upravit
947
28.6.25 09:27

Snazim se te pochopit. Myslim, ze tvuj problem je nesplnene ocekavani a srovnavani se s kolegyni. Neni povinnost deti a rodicu davat zadne darky. Neni povinnost rodicu se domlouvat, sjednocovat, kupovat hromadny darek a neni tvoje selhani, pokud rodice “nesjednotis”. Podivej, treba ve zdravotnictvi zachranujes zivoty, obcas nekdo podekuje, obcas ne. Maji se zdravotnici tim taky takhle zabyvat? Tvuj ukol je kvalitne deti ucit a pedagogicky na ne pusobit. Rekla bych, ze neni prima umera mezi oblibenosti a velikosti ci poctem darku. A doufam, ze svou praci takto nehodnotis a nedelas ji prece kvuli darkum.

Příspěvek upraven 28.06.25 v 09:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.25 09:29

@Zeoli vidíš a mně největší radost udělaly ty otisky, protože po těch letech už to nejsou cizí děti. Ani bych už nepotřebovala ty čokolády.

• Citovat
  • Upravit
5625
28.6.25 09:40
@Happy Hippo píše: Více

Je normální a běžné, že se třída semkne v posledním ročníku ZŠ i SŠ, to je to skutečné loučení…s učiteli a se školou. To, co se teď děje kolem dárků učitelům k vysvědčení mi přijde jako na hlavu postavený trend a vím, ze to spoustu rodičů znechucuje - kupování různých poukazů, někde dokonce vybírání peněz, někdo si dokonce řekne o flašku vína…viz u nás teď na střední 8o Za mého dětství se nosila růžička ze zahrádky a v devítce společný velký pugét. Rodiče se teď cítí pod tlakem a z toho nekouká nic dobrého, vítězí materialismus. A aby si učitelky ze sousedních tříd dokonce záviděly? Podivuhodné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.25 09:49
@Veveří píše: Více

Viď tohle nikdy nebylo - ja před vysvědčením si zajela k dědovi na zahrádku nastříhat růže

u nás se společný dárek na základce řešil, když děti odcházely z prvního stupně a v devítce. To vím, že jsme se složili a třídní se koupil poukaz na noc do Babylonu v Liberci, pac ma taky deti, tak aby si to užili jako rodina.

Po prvním stupni se koupila velká kytka, bonboniéra a lahev kvalitního vína plus deti namalovaly společný obrázek s otisky a nechaly ho zarámovat - dodnes ho má učitelka pověšený v kabinetu.

Na střední bych neřešila už vůbec, to už je na dětech

• Citovat
  • Upravit
tartaletka
28.6.25 09:51
@Happy Hippo píše: Více

Mám tři děti. U jednoho jsme měli super partu rodičů a dokázali jsme vymyslet hezké dárky pro všechny učitele a družinářk, co během let měli.

U druhého dítěte se nás znal zlomek rodičů, ale díky covidu jsme měli na sebe kontakty a pro první učitelku jsme taky zvládli vymyslet dárek. Pak měli druhou, která šla do důchodu a i když jsem všechny obepsala, ozval se jen jeden člověk a už nějak nikdo neměl zájem, chtěl jí dát každý něco za sebe.

No a u třetího dítěte se s rodiči vůbec neznáme, díky tomu, že jsou Bakaláři, tak nemáme na sebe ani žádné kontakty, ani jak se oslovit a nikdo nic neřeší :nevim:

Nebrala bych si to osobně. Navíc, protože tyhle věci většinou zařizuju já, vím, jak je těžké domluvit se s 25 lidmi, co a jak a nikdo se toho moc nechce ujmout.

• Citovat
  • Upravit
2384
28.6.25 09:55

Já si myslím, že to je prostě takový kulturní přežitek - jako spropitné a další podobné „nepovinné“ blbiny. Hodně lidí to vnímá jako slušnost, jiní zase jako něco neodůvodněného. :nevim:

Společné dárky nemám moc ráda (ani třeba v práci mezi kolegy) - málokdy to je od srdce, už jen tím, že se prostě prosadí jeden nápad mezi 30 a většinou to stojí za nic. Asi je to praktičtější pro obdarovaného - pokud je to blbost, tak jen jedna, ne 30. Ale za mě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
28.6.25 10:07

Já když tu vidím, že kytky jsou špatně, čokoláda je špatně, hrnečky, svíčky a nevím co vše je špatně, tak mám chuť se na to vykašlat a nedávat už nic. U nás se loni i letos skládalo na velký dárek. Akce jedné aktivní maminky. Přispěla tak půlka, my zrovna taky, ale vlastně jen ze slušnosti a stejně té oblíbené učitelce jsme dali ještě dárek zvlášť za sebe. Od příštího roku na to tedy kašlu. Já budu mít klid a učitelky nebudou muset řešit co s dárkem od nás a určitě pak budou spokojenější. Dávat dál budu jen trenérům na kroužcích, ti to neberou jako samozřejmost a mají z dárků upřímnou radost.

Příspěvek upraven 28.06.25 v 10:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.25 10:07

Achjo…hele na trénincích se taky dával společný dar, ale stejně jsme chtěli ještě dát za rodinu více a sami…a jinak pokud by někdo zorganizoval společný, přidám a stejně bych asi dala i něco sólo…a v dnešní době se s někým dohadovat, jestli přispěje je o nervy a poslouchat ty nespokojený nikdo nechce…tak se uklidni a užij si volno a nepruď ostatní :roll: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.25 10:13
@Šmoulice píše: Více

Máme to s učitelkou podobně :oops:
Dítě radši dalo dárek vychovatelce v družině.
První dítě mělo tu samou učitelku, tahle vychovatelka byla u nich asistentka a taky ji mělo rádo mnohem víc, než třídní. A já ji ráda taky nemám :mrgreen: prvnacek mi dokonce řekl, jestli na něj není zasedla :( dostal 2 z pracovních činností s průměrem 1,52.. Má tam hodně problémový děti, který měly samé jedničky a úplně nevěřím, že syn jen horší, než oni. (odchází že třídy během hodiny, rozhodnou se, ze něco dělat nebudou, tak to nedelaj atd.)
Jen prostě je to normální dítě a mám tak trochu pocit, že minimálně to jedno dítě, to dostalo za nějakou snahu, než vědomosti. Co nadělám. Asi jako rodiče málo lezeme do prde.le..
Ale ještě to přežijeme, pak jako starší přejde k jiné ucitelce a předpokládám, že se zas výrazně zlepší prospěch :mrgreen: (první dítě od ní mělo 2 z hudebky)

• Citovat
  • Upravit
9019
28.6.25 10:14

Mimochodem za mých školních let jsme dělali společný dárek pro učitelku jen jednou pro naši třídní, kterou jsme měli celý druhý stupeň. Milovala nás, my ji taky, v devítce s námi každý týden po vyučování měla dobrovolně mimo rozvrh hodinu přípravy na přijímačky na SŠ. Díky ní jsme se všichni dostali kam jsme chtěli. Nikdy na ni nezapomenu :srdce: Dostala víkendový pobyt a ještě jsme ji ručně vytvořili nějaké dárky od srdce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29582
28.6.25 10:16
@Tomie píše: Více

Já zase to vítám, když se něco dává společně při kulatých narozeninách nebo při odchodu. V práci určitě zvláště, když je třeba společná oslava. Zařizuje většinou kolega nebo kolegyně, který dotyčného nejvíce zná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5625
28.6.25 10:22
@Serpentini píše: Více

Souhlasím se vším kromě toho vína, protože to ve škole nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15477
28.6.25 10:34
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dávala jsem hned dvě :mrgreen:

Lepší flaška, než lapače prachu alá hrnky a jiný bordel :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.25 10:47

Dcera má učitele a dostal prý hodně piva a vína a čokolády. Dcera a její kamarádky mu daly kromě samostatného dárku 6 makových koláčů. Prý je má rád, často si je dává. Jednou, když byl oběd na nic, tak říkal, že si musí dát místo toho svůj koláček. Tak to holky takhle vymyslely. Tak se prý se smál a asi byl rád, byl to vtipný dárek. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin