Děti přinesly dárky každý za sebe, proč ne jeden společný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22468
28.6.25 10:49
@marin píše: Více

Takze ucitelka dostala mnoho hromadnych darku, ale o nicem vubec to nevypovida. Jen o tom, ze ve tride je velmi aktivni matka a vsichni jsou zvykly se vseho ucastnit. Aktivni matka napsala QR kod a do 2 dnu bylo vybrano 90% penez. Tezko by nekdo veril, co se v te tride 3 roky delo. Ja sama mam vuci ucitelce dost ambivalentni pocity. 3 spoluzaci radsi sli do jinych trid, minimalne 10 rodicu si stezovalo i opakovane v reditelne. No a darky ma paradni. Prispeli uplne vsichni. V urcitem smeru opravdu sikovna ucitelka :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
28.6.25 10:51

Buď ráda. V páté třídě jsme se složili na dárek odcházející učitelce. Bohužel jsme nechali výběr na spolužačce a její matce. Dostala zahradní fontánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22468
28.6.25 10:52
@Zeoli píše: Více

Tak tyto vyrabene veci byly skoro zadarmo. Ucitelka dostala hlavne voucher na 4500,– na dovolenou, konev a seminka na jeji zahradku. Vychovatelka a asistentka poukaz na masaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.25 10:53
@Oriseka píše: Více

No ono je to kolikrát ze slušnosti. O kvalitě učitele to nevypovídá vůbec nic.

• Citovat
  • Upravit
5628
28.6.25 10:58
@Šmoulice píše: Více

Mně připadá na hlavu děti ve škole učit, že alkohol je fuj, vyhrožovat jim školním řádem, zapojovat je do protidrogových programů atd. a pak jim rodiče vrazí do ruky flašku, ať ji dají učiteli. A když si učitel o chlast výslovně řekne, tak to už je úplné dno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29602
28.6.25 10:59
@Oriseka píše: Více

Dcera měla jednou třídního a tomu nechtěla dávat vůbec nic, protože jako třídní pro ně nikdy nic neudělal a jeho chování k nim bylo za hranou. To jsem jí přesvědčila, že by mu měla dárek dát. Někdy to může být i tak, že jsou rádi, že budou mít někoho jiného, tak se slušně rozloučí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5628
28.6.25 11:02
@Anonymní píše: Více

Učitel od mojí dcery byl alkoholik, to ovšem nikdo nevěděl, a děti mu za vysvědčení nosily flašky… já s tím chlastem pro učitele fakt nesouhlasím, nemá to nic společného ani s výchovou, ani s logikou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.25 11:05

@Happy Hippo jako dítě jsem nad tímto určitě nepřemýšlela. Ne všechny rodiny mají dost peněz a některým vyhovuje naopak systém dej podle sebe co si můžeš dovolit. Společný dárek je spíš štěstí než standart podle mě.. ty jsi dávala společné dárky svým učitelům?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
28.6.25 11:16
@Šmoulice píše: Více

Me teda prijde divne posílat po dítěti flašku alkoholu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
28.6.25 11:25
@Veveří píše: Více

Taky mě to zarazilo. Na zakladce ani omylem. A na střední, když učitel dostane 25 flašek, protože si přál víno, to už je taky celkem moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
28.6.25 11:27
@Anonymní píše: Více

ano, s tim kolackem to holky trefily. Je videt, ze maji zajem a neco o cloveku vedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22468
28.6.25 11:33
@marin píše: Více

Ja mam k teto ucitelce sama hodne rozporuplne pocity. V prvni tride se pokusila syna vystipat, coz se nepodarilo. Celkem se to pak zklidnilo a uz byla celkem v pohode az na par excesu. Zase s detmi jezdila na skoly v prirode(jako jedina), na mnoho vyletu, rekla bych, ze celkem naucila. Naopak celkem zamestnavela rodice a hodne mluvila o sobe a resila sebe. Ja vim mnoho osobnich veci o ni, aniz bych chtela.Syn ji mel nakonec rad a je mu lito, ze pristi rok nebude. Mam pocit, ze tato ucitelka je tak trochu narcistka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.25 11:44

@SaintRaffaella jako v našem městě pracují tak kvalitně, že ještě nemáme slevu na dani vyplacenou…a to už jsme dodali i nemožné, co v jiném městě vůbec nechtěli…a když jsme tam volali, tak to stále leží na stole a nakonec jedeme další kolo v dokládání, protože prý od nás nemají to a to, vysíračky a bordelářky to jsou, tam dárek rozhodně neponesou 😇 😂

• Citovat
  • Upravit
10922
28.6.25 11:46

S alkoholem jako dárkem se neztotožnuji, neumím si představit, že tretak ponese flašku učitelce. Ale vím, že některé děti dávaly. Já mam ale trošku jiný vztah k alkoholu než většina republiky a nechci synovi podsouvat, že alkohol je norma a skvělá odměna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin