Děti přinesly dárky každý za sebe, proč ne jeden společný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10915
28.6.25 08:37
@odule píše: Více

My hrnky apod nedáváme. Nicméně ono si pak jde najít na všem něco. Kafe, čaj nepije, čokoládu nejí, protože drží linii, na oříšky má třeba alergii, kytky zvadnou nebo je nemá ráda. Na mě vyskocilo video v tomto duchu a pak si říkám, co teda :lol: Moje hlava se v červnu mění v klubko chaosu, jen myslet na všechny akce, co platit, kde maji deti byt a v kolik. Ač máme učitele milionove všechny, nejsou stredobodem mého vesmíru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
28.6.25 08:40

@citlivaduse přesně, špatně je i káva, čaje…

• Citovat
  • Upravit
8302
28.6.25 08:41
@Happy Hippo píše: Více

Se smiř s tím, že jsi nebyla oblíbená učitelka pro jejich děti a nemusela jsi dostat vůbec nic, takže jsi vlastně měla ještě štěstí :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
28.6.25 08:41

Mohla bys zkusit chvíli pracovat na finančáku nebo třeba na exekutorském úřadě. Ony by tě ty stesky ohledně dárků za chvíli přešly.

Příspěvek upraven 28.06.25 v 15:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22431
28.6.25 08:48
@marin píše: Více

Ty dalsi veci byly skoro zadarmo. To byla hlavne prace. Skoro vsechny penize padly do tech voucheru. Vychovatelka a asistentka tam mely zaplacenou masaz a ucitelka mela 4500,– na dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29582
28.6.25 08:49
@Oriseka píše: Více

Tak to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.25 08:52
@Happy Hippo píše: Více

Tak záleží v kterým ročníku to předání je.
U nas ve škole není 1.-5. Trida jeden učitel, taky syn mel 1.-3. Třídu jednu učitelku a 4. A 5. Přešly k jinýmu, s tim, ze třeba na matiku a vlastivědu nemely třídního, v tech prvních třídách taky neměl na vše jen tu jednu - výchovy, angličtina..
A když přecházely, žádnej hromadnej dárek se nedával, na škole pořád zůstávaly, s učitelkou se potkavaly.
Ale když teď odcházely z 5. Třídy, dal se hromadně dárek pro všechny učitelé. Je to malá škola.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.25 08:54
@Janli píše: Více

My na vesnický skole máme pro každou třídu whatsapp skupinu, kam davaj učitelé různý info, například vši :mrgreen: :mrgreen:
No a teď se udělala skupina bez těch učitelů a tam se domlouval dárek.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.25 08:55
@Dahlia0409 píše: Více

No hlavně se musí vždycky jeden rodič obětovat a ten dárek zařídit, koupit, dovézt :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10915
28.6.25 08:56
@Anonymní píše: Více

U nás je to stejné, škola do 5. třídy, takže hromadný dárek dávají páťáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
28.6.25 08:57
@Oriseka píše: Více

Myslím, že 27 čokolád, kytek, čajů, a já nevím co, by bylo o dost lepší, než otisky ruky cizích dětí teda… a ty balónky to je taky nějaký padlý na hlavu ve třetí třídě. Kdyby v devítce, ale ve třetí? No myslím si, že kdyby zakladatelka dostala to, co aktivní matka vymyslela, byla by na tom psychicky ještě hůř než teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29582
28.6.25 08:57

Taky jsem od sestry vždycky dostávala po skončení roku čokolády. Nejí je a dostávala jich hodně. Kupovat někomu dárky, koho neznáš, je problém. I když víš, že má rád kávu, tak taky každý má oblíbenou nějakou značku a jiné třeba nepije. Stejně tak s čajem…
Návštěvy budou určitě za čokolády rády. Dneska kvalitní čokoláda je docela drahá záležitost, stejně tak bonboniéra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
28.6.25 09:01

Ja nevím, no… ja jsem ráda za cokoliv, mám radost prostě z toho, ze si někdo dá tu práci, čas, peníze… i kdyby to byla kytka ze zahrady (což jsem taky dostala), mam rada ty „svoje“ děti a je mi uplne jedno, jestli a co mi dají. Důležité je to, jak se k sobě celý rok chováme. Ja sama nejsem na vymysleni darku takze ucitelky synu, byť jsou skvele l, zadny extra skvely darek nedostaly, leotoze proste nejsem schopna to vymyslet a zaridit. A oni sami taky ne. Na tom prvním stupni je to hlavně o rodičích. Pokud se nenašla nejaka aktivní matka, tak prostě společný dárek není. A i kdyby se našla, tak není zárukou, ze se budou všichni chtít zapojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29582
28.6.25 09:01

Také si myslím, že když se mění pouze třídní, tak není důvod dávat nějaký významnější dárek. Žáci ani učitel nikam neodchází, všichni zůstávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
28.6.25 09:07

Já jsem jednou byla ta aktivní matka na konci školky a už nikdy víc. Ten, co mi do toho nejvíc kecal, že by si něco přál jinak a lépe, domluvené věci od dětí mi dal po termínu a finanční příspěvek mi dal až po připomenutí a to byla malá školka, kde bylo do deseti předškoláků. Teď má kluk ve třídě přes 20 dětí a to by mi asi hráblo… Jako kdyby to bylo o tom, že za každé dítě mi přijde stovka až dvě a já koupím dárkový koš a velkou kytku tak mi to nevadí, ale vymýšlet něco originálního a kreativního nikdy víc. Ale učitelky byly spokojené a většina rodičů tenkrát děkovala, že se toho někdo ujal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin