Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Řekla bych, že to jestli se děti sjednotí nebo ne nevypovídá nic o učitelce. Ta na to přece vliv nemá. Navíc pokud dostala nějaký hromadný dárek, tak za to mohou spíš rodiče, kteří se domluvili. A to zas záleží na tom, jak moc jsou rodiče schopni se domluvit. A není snad úkol učitelky semkávat rodiče, aby koupili hromadný dárek
.
Jinak ve třetí třídě jsme dávali jen nějaký symbolický dárek, protože učitelku jsme moc rádi neměli a navíc byla taková zvláštní a žádné dárky nechtěla.
Moc nechápu, co si na tom bereš osobně.
Příspěvek upraven 27.06.25 v 22:44
Tak ono záleží i na povaze rodičů te které třídy, třeba nejsou tak komunikativní mezi sebou jako u jiné. Ze tohle učitelka řeší je trochu divne, kdybys nedostala nic, tak chapu, ale takhle?
Jako fakt tohle řešíš? ![]()
My jsme vesnická škola, ale ani tak se neznám se všemi rodiči a nejsme schopní se domluvit. Škola nesmí kontakty předávat, takže jaksi není v naší moci se domluvit. Tohle očekávám tak na druhým stupni, kdy si to děti pořeší mezi sebou, ale fakt ne dřív. A dost mě děsí, že se pozornosti pro učitele staly normou a ještě si budou učitelé vyfřnovat, co by rádi…. ![]()
Příspěvek upraven 28.06.25 v 13:48
@Happy Hippo píše: Více
Za nás taky každý donesl za sebe. Když jsme se domluvili jako třída, vybraly se peníze a koupil spolecny dar. Taky netuším, jak se má dát něco společného, když si to nedomluvili děti samy jako třída
To se jako maji rodiče společně scházet a všichni se mají znát? ![]()
Že to tak pitváš
. Když jsem kdysi učila, dojímal mě od studentek každý dárek a každé milé slovo. A že bych se s někým porovnávala, nebo řešila, co jsem měla nebo neměla dostat.. ![]()
https://www.emimino.cz/…ka-a-516850/
Koukám, že to musí být zajímavá žena ![]()
@Happy Hippo píše: Více
není tady už za posledních pár dní těch diskusí na téma dárky učitelům poněkud hodně? za každý den tohoto týdne minimálně dvě - už by asi i stačilo, navíc dnes už je po, tak už to není potřeba rozpitvávat
To byla letos nase situace. Po 3 letech koncila ucitelka u starsiho syna. Do 4.tridy budou mit nekoho jineho. Popisu, jak to probihalo u nas a o nejakem semknuti rodicu to vubec neni. Mame tam velmi aktivni maminku a ta okamzite udelala whatsappovou skupinu, kam dala vsechny rodice a navrhla, ze se budou vybirat 4 stovky(ucitelka+vychovatelka konci), dost lidi souhlasilo, tak poslala QR kod a vsichni postupne poslali penize, za coz ona nakupovala a vyrabela darky. Aktivni matka navrhla, at vsichni poslou fotky deti (na whatsapp) a otisk ruky na ctvrtku, coz vetsina donesla jejimu synovi, ze z toho neco vymysli. Aktivni matka otisky rukou nalepila kolem fotky tridy=prvni darek. Aktivni matka vytiskla fotky deti, vystrihla, koupila kytku a na tu dala fotky deti jako kvety=druhy darek. Aktivni matka koupila seminka a zabalila 27 darecku se seminky pro kazde dite=treti darek. Aktivni matka nakoupila 27 kvetin a ty rozdala detem pred skolou, aby si z toho ucitelka slozila kytku. Za zbyle penize koupila kytku pro vychovatelku, asistentku a vsichni dostali nejake poukazy. Vse to stoji na 1 velmi aktivni matce, ktera vse zorganizovala a vyrobila ci zaridila, aby ji nekdo z necim pomohl. Ostatni jen poslali penize, fotku po whatsappu(zalezitost minutky), otisk ruky(10min.) a do niceho se nemontovali. Za me je to vse prehnane, ale kdyz to tu matku bavi
. Me to moc casu nestalo. Stejne neco vzdy kupuji, coz pro 3 osoby(ucitelka, asistentka, vychovatelka) stoji vic nez vybirane 4 stovky. Takto alespon nedostali x svicek, bonbonier ci kytek od 27 deti. Vse stoji na manazerskych schopnostech 1 matky a ostatnich, ktery se vezou a moc do niceho nevrtaj. Jo a jeste jina matka nakoupila balonky a den predem prinesla do skoly a ty se snad vypoustely jako symbol, ze deti odchazeji od ucitelky, tak to byla jeji solo akce, ale taky to bylo pro celou tridu. To jsem pak jen koukala na fotky, co prisli.
A takhle nevyrovnaný ukřivděný člověk učí malé děti. Chudáci. Buď ráda, že jsi něco dostala a nezáviď koelgyni, že dostala velký dar. Nauč se radovat z maličkostí.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Hezký den, ráda bych se zeptala, jak vnímáte dárky pro učitele? Vnímáte jako gesto, že máte učitele opravdu rádi, když se semkne třída a pořídí společný dar a nebo každý od srdce sám za sebe dárek jako poděkování? Pro upřesnění, jsem učitelka na 1.stupni, po 3 letech předávám třídu a dostala jsem krásné dárečky od dětí solo, kolegyně dostala dárek hromadný, plus samozřejmě ještě i nějaké další osobní a já si to beru trochu osobně. Celé 3 roky mi rodiče říkají, jak jsou vděční, že mě mají. že se dětem ve škole líbí atd. A je mi valstně líto, že se tedy neposnažili se semknout. Teď to vypadá, jakože si stěžuji a nejsem vděčná za dárečky, ale vlastně upřímě radši bych měla jeden obrázek od všech dětí, ale byla by v tom vidět ta jednota. Vnímám to spíš jakože jsem děti a rodiče nedokázala semknout, aby byli více jednotní. Je to možné, že je to tím? Nebo to nemusí mít vliv? Jako je to více rodičů, co se kamarádí.
Jaké dárky jste třeba dávali učitelkám vy, když jste se loučili? Děkuji.