Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Happy Hippo píše: Více
Za nás to bývalo zvykem koupit hromadný dárek od druhého stupně. Ale to byla iniciativa žáků, ne rodičů. Jeden žák se toho chopil a vybral peníze. Teď už to tak často neslyším. A ty tvoje dedukce jako že si rodiče a dědi nedokázala semknout? To vůbec není o tobě. Většina rodičů nemá čas řešit nějak výrazněji dárek pro učitelku. Na konci roku den předem něco koupí.
My máme taky whatsapovou skupinu a společný dárek se nekupoval zatím u žádné z dcer, a to už jsou jedna na druhém stupni a druhá na gymplu.
Popravdě doufám, že tě v tomhle poznají rodiče tvých budoucích žáků a na konci roku ti už nic nedají, když ti nejsou drobnosti dost dobré. Víš o tom, že je to hodně velký nadstandard, o kterém se lidem pracujícím jinde, může leda tak zdát.
To záleží na aktivitě a ochotě rodičů přispět na velký dárek. Malé děti těžko ovlivní nějaký velký dárek pro učitelku. Když se v té třídě najde nějaký aktivní rodič či rodiče, kteří zorganizují výběr peněz, vymyslí, co koupit a ještě to celé zařídí, tak ta učitelka velký dárek dostane. Když ne, tak ne. Také záleží na tom, zda chtějí i ostatní rodiče přispět, pro někoho i ty čtyři stovky jsou hodně. Chápu, že pro učitelky dneska není kytka, sladkost nebo nějaká drobnost nic moc a chtěly by něco většího.
Na prvním stupni to není o dětech ale o rodičích případně o asistence. U nás jsem se s dětmi loučila, asistentka vymyslela společný dárek a dětem to nadhodila. Dal pracovaly děti. Takže jsem dostala společně vytvořený obrázek. Za mě to je nejvíc, protože se zvládli domluvit, jsou tam všichni a nikoho neseparovali a nepřišla jsem na to, chodili tvořit o přestávkách do jine třídy. Víc bych nepotřebovala a byla bych spokojená.
Jsou kolegyně, které řeší co ano a co ne. Přijde mi to zbytečné a i trapné.
Pokud bych dostala něco hodnotnějšího, tak bych se necítila úplně ok. Dělám jen svou práci. Pokud chtějí rodiče poděkovat, největší radost mi vždy udělá obrázek nebo vzkaz od dítěte. Všechny, co mi nanosily, mám v deskách schované.
@Oriseka píše: Více
Za mě šílenost.
Kdyby tedy za ty peníze koupila alespoň něco pořádného. Ale to je věc názoru a nastavení každého člověka.
Moc pěkné, nám včera učitelky hromadně poděkovaly za všechny dárky (do Bakalářů). Pravděpodobně jsou totiž při smyslech a chápou, že každá jedna maličkost představuje vynaloženou energii. Za sebe musím napsat, že čím více se objevuje podobných nářků ze strany pedagogů, tím větší chuť mám se na to vys®at úplně.
@citlivaduse píše: Více
Taky jsem tohle zaslechla, jak učitelka někde psala ze hrnky ne, kytky ne, támhleto ne.. je to takový trochu výsměch rodičům a dětem kteří se snaží udelat radost. Az by takova učitelka nedostala nic tak by asi byla vděčna i za ty “lapače prachu “
@Velryba černá píše: Více
Myslis videa ze nechtějí dostávat to a to?
To opravdu učitelky řeší?
No neměla jsi ve třídě organizačního v.ola rodiče, co by to cele zorganizoval. Toť celé. Ono děti to třeba ve 3 třídě budou organizovat sami těžko.
@odule chápu to, co s 20 hrnky, svíčkami nebo kytkami. Ovšem z pohledu rodiče co kupovat, docela mě to zaměstnalo na jeden večer jet něco koupit.
Sestra je taky učitelka a měla takové top dárky poukaz do knihkupectví a poukaz do zmrzlinárny, ale to byla třídní té třídy několik let.
Nejvic me potesil balicek oblibenych tycinek zabaleny v rucne vyrobenem obalu rucne popsanem a pokreslenem, je na nem i moje prezdivka. Nejsou tam jmena vsech deti, mela jsem velmi problematickou rozhadanou tridu. Kazdeho volba. Myslim, ze jsem nikdy nebyla tak naivni jako zakladatelka.
@odule píše: Více
Teď mi přijde, že už hrnky tolik netrčí, ale když učila jenom máma, tak byl boom a má na chalupě super set „nejlepší učitelka“, kde jsou různé velikosti, barvy a tvary. Za mě je náročné vše, co se sejde hodnekrat. A ne, nejsem nevděčná, ale jsme doma 3 učitelé a včera jsme přinesli víc než 50 čokolád a bonboniér, protože máma bydlí pod námi, jedeme skoro společnou domácnost.
Samozřejmě jsme všichni vděční, ale největší radost mi stejně udělal ten obrázek a jedna maminka mi každoročně dává poukázku do kavárny, je přesně na jedno kafe a to považuji za fajn řešení.
Celé léto budeme jezdit po návštěvách a vozit s sebou čokolády.
Chápu i tu osvětu od učitelek a neberte to jako nevděk a výsměch, ale někdy toho je prostě moc.
Sama mám děti a dáváme různé věci - tašku, čaje, kafe… Ale já mám výhodu, že kolegyně znám. Vždy vše dáváme univerzální, aby se to kdyžtak dalo poslat dál.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.