Děti přinesly dárky každý za sebe, proč ne jeden společný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11169
28.6.25 19:35
@hanka.br. píše: Více

Skvělé, já to neodsuzuji. Jen jsem překvapená, že to někde může takto fungovat, v dobrém smyslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65165
28.6.25 20:16
@Fazulina píše: Více

to je těžké tohle. Znám učitelky, které přestaly do dalších svých tříd dávat rodičům telefonní číslo. Byli schopní psát nebo volat třeba v deset večer a očekávali okamžitou odpověd. Stalo se, že i o půlnoci vyvolávali. A s těmi Bakaláři je to stejné, někteří prostě v rámci zachování svého dobrého duševního zdraví po pracovní době nepracují. Mají na to právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
28.6.25 20:40

Mně teda připadá úplně mimo dávat učitelkám pětitisícové poukazy na dovolenou, do zlatnictví… myslím, že to jsou už částky nevhodně vysoké.

Deváťák jedné mojí známé dával na společný dárek dokonce pětistovku 8o - chopila se toho jedna přeativní matka, která sice vše zařídila, ale naprosto neempaticky nechápala, že pro některé rodiny je pětistovka veliká částka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22474
28.6.25 21:00
@renduli píše: Více

Tak tech 5000 vydel 30 a zas to neni tolik. Je to 1 rocne. Servirka dostava dyska kazdy den a to je v poradku :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
28.6.25 21:02
@Oriseka píše: Více

Neříkám, že je to v pořádku.
Prostě mi přijde pětitisícový poukaz přestřelený. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.25 21:06
@Fazulina píše: Více

Tak třeba na třídní schůzce se mohli zeptat, jestli s tim souhlasí, ne? Domluvit se, zda tu skupinu chtěj atd.

• Citovat
  • Upravit
24654
28.6.25 21:06

To musí být nějaká provokace. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4324
28.6.25 21:10
@Oriseka píše: Více

Tak srovnávat spropitné a tisícové dary státním zaměstnancům jsou dvě naprosto odlišné záležitosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
28.6.25 21:19

My jsme teprv skolka, ale taky me nekdo pridal do skupiny a vybrali jsme spolecne penize, za kazdou ucitelku dve stovky. Zcela uprimne jsem ráda, koupi se jeden poradnej dárek a nesejde se ucitelce 15 cokolad, kytky co hned zvadnou a blbosti, aby se neco dalo teda. Ve skolce je okolo
21 deti, 13 se nas slozilo. Ja to vítám. Navic s tim nemam tolik starosti. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
28.6.25 21:33
@Happy Hippo píše: Více

Organizovala a kupovala jsem společný dárek. Od jednoho člověka do teď nemám platbu, je to přes 6 stovek. A ještě WA skupinu na účel řešení dárků půlka matek zaplevelila absolutním balastem. Příště se na organizaci podobné věci vykašlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
28.6.25 21:52
@Pseudomatka píše: Více

Přes 600 Kč od jednoho člověka? No tak to se mu nedivím, to bych taky odmítla dát. Co jste to té učitelce kupovali? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
28.6.25 21:58

@admin upravený název diskuze má gramatickou chybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22474
28.6.25 21:59
@Menton píše: Více

To spropitne se taky secte a jsou z toho tisice. Oboji je zvyklost davat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
28.6.25 22:00
@Veveří píše: Více

Ve státní správě je nějaký limit, myslím do 300kč, což se bere jako drobný dárek a nemusí se hlásit nebo odmítnout. Což kytka splní, asi i kdyby byla dražší, to není zboží trvalé hodnoty, tam se fakt vyjadřuje pozornost, obdarovaný z toho materiálně nic nezíská.

Koupit něco za třídu dohromady, to už je problém. Vyjde to levněji, kytka pod 100 kč bude sotva, spíš víc. Ale když místo toho dá 25 rodičů stovku, tak to je něco za 2,5 tisíce, což kytka nebude a tady už to naráží na zákony. Nějaký wellness, to by mohlo projít, to je spíš zážitek, člověk si tu užije, ale nemá z toho nic. A obvykle si to člověk nedopřává, kdo ano, tak pro něj takový dárek nemá smysl, jestli si něco permanentně předplatil. U poukazu na brýle je už problém, to je blízké přijetí finančního daru. Přitom to totéž není, nekoupím si za to, co chci, ale musím v časovém limitu si pořídit brýle. Nedávno jsem takto zužitkovával poukázky z práce za víc let, aby to nepropadlo. Stejně jsem pak ještě doplácel u brýlí asi 7 tisíc, jinak bych si brýle neřídil, ale jinak využít to moc nešlo. Leckdy u nákupu to bývalo, že kde za poukázky, tak přirážka 20-25% proti běžné ceně, plus ještě fixně několik set za platbu v poukázkách. To mi vadilo z principu, u brýlí ta cena byla stejná, optičce bylo jedno, jak to zaplatím.
Abych shrnul, poukaz na brýle je hmotným darem, měl by se hlásit nebo odmítnout, jinak to je na zavření nebo vyhazov z práce. Současně to stejně na brýle obvykle nestačí, nečekám, že by dali poukaz na brýle za 20 tisíc, asi ani na 10t. Učitelka sama pak doplatí ještě víc ze svého, aby to nepropadlo, pořídí si brýle, ač je vlastně ani nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65165
28.6.25 22:01
@AnastazieB píše: Více

Já si říkala, že to takhle nebylo. Nevím, proč to @admin pořád mění. Už jsme s některou adminkou o tom diskutovali (bylo nás víc).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin