Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Alpacass píše: Více
jo, jo, celá Klopotková, ta má také fiktivní dítě, takové jsou nejlepší
@stinga píše: Více
Jo jo Klopotko a její carevič alias Fikťa - ja mu skromně říkám mimino, jaky emimino nevidělio
![]()
@Hanka1 píše: Více
Ono by to hlavně už žádné mimino nebylo a i proto tomu neverim. Měl být starší, než naše mládě a to nás dokáže zaměstnat parádně, na eMimino a zálety není čas ![]()
@Kelsey1 píše: Více
Srandovní je, že ji to nikdo nežere a ještě se ztrapňuje víc a víc ![]()
to už tu párkrát bylo…na dospělou ženskou fakt trapný…
@Náhodný host píše: Více
Jen do záznamu- naše učitelka na prvním stupni nás běžně švihala pravítkem přes nehty, další házela klíče, tahala za vlasy a třískala po hlavě třídnicí. Tělocvikář kluky fackoval.
A -šok- brebentili jsme, zapomínali věci a zlobili jako všichni ostatní stejně.
Výsledek je ten, že kdybych tu, co si tak srdnatě „sjednávala respekt“ dnes potkala, nejspíš ji plivnu na boty.
Adorování starých dobrých časů násilí na dětech popravdě nechápu.
@Kryptozoo píše: Více
Nikdy jsem si nemyslel, že je správné, aby učitel/ka děti bil/a. Tělesné tresty zcela nevylučuji, ale měla by to být věc rodičů. Nicméně ty fyzické tresty k zjednání pořádku vedou. Za totality jsme byli ve třídě hodní, strach nedovolil, škola měla velké možnosti, zejména nemusel člověk dostat doporučení na sš. Jeden, co šel do učení, nevím čeho, ale dělá hostinského, tak ten byl vůči učitelce hrubý. „Já tě D. skřípnu.“ - „Skřípni si svýho.“ Část těch, co se šli učit se dál chovala v mezích, ale někteří se chovali tak, že věděli, že jim škola už nemůže nic udělat. Prostě na lidi platí bič. To platí i v zaměstnání, někdo začne dělat potíže, tak se vezmou prémie nebo se ten člověk vyhodí.
Před lety jsem rok učil na sš, soukromá sš. Děti zbohatlíků, věděli, že si to zaplatili. Ředitelky - majitelky se bály, vůči běžným vyučujícím měli despekt. Paní ředitelka v případě sporu byla spíš na jejich straně, oni byli platící klienti, učitelé jen zaměstnanci. To v podstatě vyjádřila i v nějakém veřejném vyjádření, samozřejmě zaobalila to tak, že si toho neznalý nevšimne. Ale já, když jsem to po letech četl, tak mi bylo jasné, o co jde. Učitelům vykládala, že si mají zjednat respekt, být osobnosti a další kecy. Přitom když ona sama s někým měla nějaký spor, tak jednoduše sáhla na peníze. Nebylo to, že by někoho přesvědčila svou osobností.
Protože učitel trestat děti nemůže, tak by měla fungovat spolupráce s rodiči. Ty by měli dítě nějak usměrnit, aby se chovalo slušně. Děti totiž poznají, co si můžou dovolit a na tu hranici jdou. Tak se chovají i dospělí, ale u dětí to platí stejně.
@Kryptozoo píše: Více
U nás zástupce ředitele, takový děsný soudruh, na základce po rušitelích házel svazek klíčů, jednou je hodil a spolužákovi rozsekl obočí, jeho rodiče to nenechali a na milého zástupce už tenkrát v osmdesátkách šli podat TO, sice jim to tenkrát policajti nějak rozmluvili, ale milému zástupci domluvili, (malé město), že je tohle o hubu a dědek měl sakra nahnáno a už po nikom klíče neházel. Hned po revoluci šel tenhle komunistickej šmejd raději rovnou i s milou soudružkou ředitelkou rovnou do předčasné a normálního důchodu)
A jinak souhlas - potkala jsem po letech v divadle ruštinářku, ta byla na mě extrémně vysazená, taky soudružka až na půdu a po revoluci se ihned přešaltrovala na angličtinu, kde byla asi tak dvě lekce před nama, ani jsem tu babu plesnivou nepozdravila ![]()
@Keyllah píše: Více
Nejsem tu tak často a tak dlouho, abych tady znala každého.
@citlivaduse píše: Více
nejlepší je poukázková dárková kartička do DM
nebo kamkoliv, kde je to praktické a co je po ruce.. to dávám učitelům já
pak těm, o kterých vím, že to ocení, jsem dávala dobré víno..
učitelkám, které mají zahrádku, netřesk nebo jinou pěknou trvalku.. člověk musí zapojit mozek - ale já jsem dárková, ráda je dávám a přijímám a volím to opravdu osobně danému člověku..
jako já taky hrnky nemám kam dávat a 20 čokolád a řezaných kytek je fakt škoda peněz těch rodičů…
zakladatelka dostala celkem sodu za nevděk, ale naše učitelka na konci 1.stupně taky ocenila celotřídní poukaz na welness radši, než 30 řezaných kytek… stejně i maličkosti dostala k tomu, protože byla prostě skvělá
a páťáci už se takto spojit dokázali, byli šikovní - a my, rodiče, byli rádi, že nevyhazujeme peníze do koše s mrtvými květinami..
v devítce se zvládli taky domluvit a bio-vegance nakoupili krásný obr dárkový koš ve Zdravé výživě.. maličkosti dostala k tomu..
Příspěvek upraven 30.06.25 v 09:15
no, tohle už jsme tu od tebe slyšeli vícekrát, jen pod jinými nicky, máš tohle jako dospělá ženská zapotřebí? jen se ztrapňuješ…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
To neopravňuje nikoho být hnusný a navážet se na ostatní, ne nadarmo se říká: přej a bude ti přáno…