Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@vokishka píše: Více
Chápu to. Nechápu rodiče, co obtěžují učitelku takto večer nebo v noci.
Ale ty třídní skupiny na whattsappu se mi líbí. My třeba nemáme skoro vůbec žádné fotky. Z výletů, akcí školy, nic. Jo, občas dají na web fotky z celoškolních akcí, ale tam třeba moje dítě vůbec není.
Líbilo by se mi třeba, kdyby paní učitelka udělala fotku třídy na výletě a poslala nám ji… Třeba něco jako „Zdravíme z výletu, máme se tu báječně“.
Já vím, že to nemá v popisu práce. Ale měla bych pocit, ze jsme v tom vztahu rovnocenní. Že rodiče jsou pro ně důležití. Pocit sounáležitosti se školou. Takto máme třídní schůzku 2× ročně. Některé učitelky vůbec neznám. Samozřejmě máme možnost kdykoliv se ve škole domluvit na návštěvě, ale tak nejak vzadu mám pocit, ze bych obtěžovala. A proč vlastně. Abych učitelce řekla, ze bych ráda víc fotek?
Je to taková přidaná hodnota.
Zase na druhé straně, můžou se najít rodiče, co by protestovali, ze fotka jejich dítěte koluje mezi ostatními. Podle mě se to řešit dá. K nám když přijde třída, tak se fotí, a pokud někdo nechce, paní učitelka někdy holt dítě požádá, aby stálo bokem. Což zase může být nepříjemné tomu dítěti
. No je to začarovaný kruh. ![]()
@Alpacass píše: Více
Hele, vážně? kolik divokých odchodů a následného lhaní, že to nejsi ty a pak odhalení? že ti to není trapný, vážně, dospělá ženská a lže jak malé děcko na písku…
@Náhodný host píše: Více
Tak všechno není jen o penězích. Učitelé jsou zrovna ti, co musí mit velkou vnitřní motivaci, a mě teda pochvala od těch, pro nez něco dělám, velice potěší. Stejně jako pochvala vedení, kolegů.
@Fazulina píše: Více
To je hezký, že bys ty fotky taky ocenila. My přesně takovou skupinu máme - psát se do ní nesmí (s výjimkou vánočních a prázdninových přání), slouží jenom k posílání fotek z akcí nebo ze školy. Na konci páté třídy z nich sestavuji dětem fotoknihu na památku, i pro jsou to jedinečná alba vzpomínek na moje třídy.
@stinga píše: Více
@AnastazieB píše: Více
Navíc jsou mi jako rodiči takové informace typu „děti brebentí“ naprosto k ničemu. Potřebuju vědět, jestli brebentí moje dítě, a pak jsem schopná nějak zakročit. Ale když brebentí Novákovic Pepíček, tak co já s tím.
@hanka.br. píše: Více
Díky. No my bohužel za celých 5 let pár fotek. Které jsem vybrala z těch hromadných.
A takové ty oficiální samozřejmě, kdy prijede do školy fotograf. Ale ty máme zase jen papírové…
@Hanka1 píše: Více
ona je tu pod tímto nickem už dost dlouho, akorát se do teď držela zkrátka
@hanka.br. píše: Více
v naší škole dávají učitelky fotky z akcí na web školy, je to milé
Nějakou dobu psala zásadně jako anonym, přimyslela si další dítě, ale její „osobitý“styl pozná každý. Takže může lhát a vymýšlet si co chce, furt to bude jasná Lucena.
Máte dobrý postřeh. Jsem ji tady po odchodu vůbec neregistrovala.
Já vím, ale já bych ten web zahltila a je to takhle praktičtější. Fotky jsou jenom u rodičů, mají je hned.
U nás se dávají na web fotky. Ve smyslu zpravodaje. Když o nějaké akci dává info, tak se hodí pár fotek. Ale jinak si každý řeší individuálně u své třídy/skupiny.
@Náhodný host píše: Více
Jak jak chceš ale doma vyřešit brebenteni ve škole? Ano, můžeš mu říct, při hodině se nemluví, nepovídej si s kamarádem atd. Ale k cemu to je, když s tim dítětem v ty třídě nejsi. To musí učitelka vyřešit v ten danej moment.. Mně dítě samozřejmě řekne, že on za to nemůže, to ten spolužák mluví na něj ![]()
@Kelsey1 píše: Více
je tu od listopadu, já jsem myslela, že tak od února - ale už v tom únoru jsme si s nějakými uživatelkami psaly, že Alpacas je lucenka
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.