Děti přinesly dárky každý za sebe, proč ne jeden společný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.6.25 11:50
@matkabagristy píše: Více

Teď měla kamarádka oslavu a s druhou kamarádkou jí udělaly dárek, Daly si s ním práci, byly tam fotky, oblíbené písničky. Ani jsem to neviděla, pak už to měly holky zabalené. A dcera říkala, že mamka kamarádky byla dojatá, když to viděla. Docela na tom dělaly dlouho.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.25 12:55
@Šmoulice píše: Více

Mně osobně teda taky přijde divný, aby dítě nosilo do školy alkohol. Ani jsem to u nás nikdy neviděla.
Mně dát někdo flašku vína, tak nadšená nejsem, radši tu čokoládu.

• Citovat
  • Upravit
12214
28.6.25 13:07

Ve školce jsem paním učitelkám kupovala 2,5 dl lahvinku suchého bílého.
Na prvním stupni měla dcera skvělé učitelky, dostaly na konci roku balíček s několika kousky kvalitních belgických pralinek a kytku.
Na druhém stupni měla třídního, který jako by ani nebyl, tak tam jsme to neřešili 😄. Na střední vloni nic, ale teď od druhého ročníku byli přerozděleni podle zaměření a dcera je v jiné třídě. A měli problém s učitelem, který učil první rok a choval se jako hovado. Bylo to celkem divoké, vedení to řešit nechtělo, ale třídní se za ně postavila, spolu s několika dalšími vyučujícími. Na konci roku se dohodli, že ji koupí poukázku na wellnes pro dva. Tak se vysbírali, objednali, zaplatili. Za zbylé peníze koupili společně kytku. Ale to jsou už témeř dospělí lidi. Třídní včera poslala nám rodičům, poděkování přes bakaláře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11162
28.6.25 13:35
@Oriseka píše: Více

To by mě zajímalo, jak ta aktivní matka zjistila telefonní čísla na všechny rodiče…

Jinak šílenství… chudák učitelka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
28.6.25 13:54

Co tu tak čtu, tak bych zabalila krabičku Neurolu a nazdar, víc si některé opravdu nezaslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.25 14:12
@citlivaduse píše: Více

My to máme taky tak. U nás doma alkohol ani nenajdeš. Na velikonoce se u nás chodí koledovat a takovým zvykem je, že se tatínkové daj panaka, no, u nas mak smulu, nepijeme, nevedeme. Ani vino pro návštěvu nemám, já to nepiju, nechutná mi to, manžel taky nepije, ani pivo, takže toto vůbec nevedeme a nevidím důvod myslet na lidi, co alkoholu holdujou, abych pro ně měla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.25 14:19
@evi3 píše: Více

A oni meli nějak zajištěný, že o welness stojí? Pro některý lidi je to taky za trest.
Hlavně před vanocema a po vánocích se o tom hodně mluví, teď se tyhle poukázky hodně rozmohli, ale obdarovatel za to dá peníze, ale poukaz často propadne. Protože spousta lidí o to úplně nestojí, za prvé o ten zážitek, kterej dostal, za druhé je tam často nějaký časový omezení :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8947
28.6.25 14:40
@Anonymní píše: Více

Někteří rodiče se prostě zeptají. Taky jsem měla telefon od jedné maminky, jestli bych mohla pomoct a zjistit, zda jejich třídní má ráda welness. Moje žíly to nezkrátí. Takže jsem řekla, že zjistím, ale potřebuji nějaký čas a dám vědět. Asi 2-3 týdny trvalo, než jsem měla nenápadně příležitost, abych se zeptala. Výsledek mého sondování bylo, že nemá ráda welness a procedury, odmítá kdekoliv přespávat. Rodiče měli větší rozpočet, takže večeře se jim zdála málo. Ve finále dostala poukaz za 4 tisíce do zlatnictví a nějaký dárkový set pochutin (sušená masa atd.). Sama jsem jim radila poukaz na brýle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22436
28.6.25 14:42
@Fazulina píše: Více

Uplne jednoduse. Vzala whatsapp skupinu nasi tridy a nedala tam ucitelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alpacass
28.6.25 14:47
@Oriseka píše: Více

A jak ta WhatsApp skupina třídy vznikla?

• Citovat
  • Upravit
8947
28.6.25 14:52
@Alpacass píše: Více

Co je na tom v době telefonů k podivení? Obvykle ji mají rodiče od začátku nebo se kontaktují v průběhu docházky. Prostě někde jsou kontaktní. Někde ne. Když nechtějí, tak se nepřidájí. Ani jedno moje dítě nemělo takovou skupinu pro rodiče. Ale vím minimálně o 5 třídách u nás, že rodiče mají v různých ročnících své komunikační vlákno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5625
28.6.25 14:52
@Kelsey1 píše: Více

Nechápu kdy a proč se to začalo takto hrotit. Poukazy na brýle, wellnessy, pobyty… Většinou se s tím vytasí nějaký aktivní blbec mezi rodiči, který si potřebuje kupovat učitelovu přízeň a ostatní normální rodiče akorát tak skřípou zuby a to tvrdím s jistotou, že skřípou. Podle me se to poněkud zvrhlo. Já nemám odvahu si vzít od někoho ani čokoládu (taky ve veřejné správě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8947
28.6.25 14:55

Netroufám si říct, jestli skřípou všichni. Nevypadalo to tak, když jsem s nimi komunikovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11162
28.6.25 14:57
@Kelsey1 píše: Více

Vím o pár známých, co mají skupinu, ale jsou tam rodiče, co se třeba znají, nikdy ne všichni ze třídy. Proto se divím :lol:

My skupinu nemáme, i když bych ji uvítala. Ale neznám čísla na všechny rodiče. Mám kontakt vlastně asi jen na 5 rodičů. Ze 30…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11162
28.6.25 14:59

My nevíme ani kontakty na učitele. Jsou přísně střeženy, pokud učitel sám kontakt nedá. Komunikace pouze přes bakaláře nebo pevnou linku do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin