Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Laskavá a spravedlivá k dětem, komunikativní k rodičům.
@Cuddy píše: Více
Asi tak…. neni co dodat. Možná ještě smysl pro humor….
@Anonymní píše: Více
Měla by být imuní vůči radám chytrých rodičů, měla by být spravedlivá, kreativní, milá, důsledná a hlavně milující.
Individuální přístup k dětem.
Laskavá a spravedlivá (jak už bylo řečeno). ![]()
Jeste dodam, ze trpeliva a mela by mit deti fakt rada a ne to brat jako neco, co se musi (ten rozdil je pak viditelny)
Hodná, empatická, by mít děti opravdu rada, ne to brát jenom jako práci.
Pro děti kamarádská, milá, vřelá, empatická, po příchodu do školky je obejmout, když o to budou stát (nebo i během dne) - takové učitelky milovaly moje děti a dodnes (11 let) na ně vzpomínají. Na druhou stranu se to nevylučuje např. s důsledností.
Naopak neměli rádi učitelku, co na děti křičela (naštěstí byla z vedlejší třídy, tak ji měli jen výjimečně, když byli spojení). A pak ve školce, podle mého, nemají co dělat takové té pančelky „studené psí čumáky“.
Ať je jaká chce, tlustá, potetovaná, střelená, jen když má ráda děti a děti zas jí.
Nejsem zvědavá na pančelky typu generál, nebo ty, které neustále porovnávají, hodnotí a pomlouvají děti i rodiče.
Spravedlivá ke všem stejně. Žádné náznaky protěžování některých, privilegovanějších dětí oblíbených rodin (při vší úctě to se prostě děje). Dobrá komunikace a schopnost informovat rodiče i o detailech z běžného dne ve školce. Žádné strohé papíry nalepené na dveřích školky a ještě den před…něco jako doneste si na zítra žluté tričko, nebo přineste si zítra kostym čarodějnice…z toho jsem fakt chytala nerva se přiznám. Nebo vylepování papíru s nápisem: Školkovné dluží tito: a značky všech dlužníků…to by taky bylo fajn nedělat. Ale naštěstí moje děti měly i učitelky, které měly rádi a ony je.
Mladá, sympatická, hodná, kamarádská, ale i autorita a nenechát si sr*t na hlavu. Být oporou, psychologem, soudcem a zároveň být střelená a dokázat si ze sebe udělat srandu…
Chápavá, empatická, zajímat se opravdu o dítě, mít zájem o komunikaci s rodiči, snažit se dítěti pomáhat po všech stránkách.
My jsme naštěstí takové paní učitelky máme, a proto tentokrát už školku neměníme.
Zdravím děvčata, můj dotaz je jednoduchý, protože se snažím být co nejlepší učitelkou pro děti. Zajímá mě co nejvíce na pani ucitelkach ocenujete, co víte ze vás potesi nebo naopak co vám například vadí.
Dekuji a hezky den.