Učitelka plat
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@ZuzaM píše:
Ale učitelé mají 8 týdnů dovolené, zatímco jiné profese 4-5 plus cca 1-3 dny sick days, ale rozhodně to není pravidlem. Někde není žádný sick day. A v mnoha zaměstnáních si taky nemůžeš vybrat dovolenou, kdy se ti zlíbí, ale kdy se to hodí firmě, někdy je nařízená celozávodní dovolená. Pracovní doba v jiných zaměstnáních taky není výrazně prorodinná, když pracuješ třeba do 17 hodin, to už nestihneš ani do školky pro dítě. A bohužel minimum firem umožní zkrácený úvazek a rozhodně ne všechny firmy na ženu počkají po dobu mateřské a rodičovské. Takže být učitelem rozhodně výhody má.
Zuzi:). Dost firem už vstříc vyjde. Jako všude je pro a proti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZuzaM ano, pri peci o dite je zamestnani ucitele vyhodou. Tato profese ma i jine vyhody, nemyslim tim kytky a bonboniery. Furt je to o tom, ze prazdniny najem/hypoteku nezaplati. Ja jsem vdecna, z po 20 letech, co jsem ve skolstvi, jsem se financne dostala na uroven, ze bych zaplatila bydleni sama.
Ale uz ted chybi tisice ucitelu, az odejdou do duchodu husakovy deti, nastane velky personalni problem. Ten se predchozi vlada snazila resit tim, ze zvedla tarify, posilala do skol dalsi finance na oceneni tech, kdo makaji nadstandardne. Cilem vsak je poskytnout mladym ucitelum jistotu, treba jako byl ten napad s navazanim platu na prumernou mzdu. Pokud ted opakovane dojde k propadu platu ve skolstvi, dostaneme se 10 let zpet, kdy byla prestiz povolani nizka, na ucitelske obory se hlasili podprumerni maturanti, reditele marne vyhlizeli nekoho pouzitelneho, aby ho mohli zamestnat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše:
Dovca 6 týdnů, sick days 6 na rok.jo, na Vánoce ji občas nedostaneš, ale co.
Jako zdravotník ne, jinak jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZustanSeMnou píše:
Jako zdravotník ne, jinak jo.
Ne, i jinde. Nedostaneš. Někdo musí vykrýt Kancl, zakázky…loni jsem měla volno den. V minulé práci i přes svátky musela jet AOG pohotovost. Takže fakt ne, nepiš bludy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jkra píše:
Ne, i jinde. Nedostaneš. Někdo musí vykrýt Kancl, zakázky…loni jsem měla volno den. V minulé práci i přes svátky musela jet AOG pohotovost. Takže fakt ne, nepiš bludy.
Kancl, zakázky?
Znám hodně lidí z kanceláře a všichni jsou doma.
Jo, možná den pracuji, ale jinak jsou třeba 7 dní doma i víc.
Netvrdím, co je špatně či dobře, každý má možnost volby
Příspěvek upraven 02.04.22 v 14:20
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono nejde jen o mladé učitele.
Ale celkově o život.
Ty jsi na ZS?.A na stejné 20 let?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím, zajímalo by mě, zda se dá vyžít s platem učitelky na ZŠ/SŠ? Myslím přijatelně vyžít, na nějakém standardu… Nebo je lepší zvolit soukromou sféru? Ráda bych slyšela názor od ostatních
Učit by měli především nadšenci. Platy ve školství jsou dobré. Plus já vidím velké plus počet dnů dovolené. A smysluplnost práce.
Při poctěni ještě jedné podobné diskuse mám pocit, že učitelé možná jsou spokojeni s výplatou, ale nic navíc pro kvalitu výuky dělat nechtějí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZustanSeMnou píše:
@matkabagristyOno nejde jen o mladé učitele.
Ale celkově o život.
Ty jsi na ZS?.A na stejné 20 let?
vystridala jsem nekolik skol zs/ss, na te posledni jsem 3. rok. Asi jsem svuj prispevek spatne napsala. Jde o to, aby ucitele meli jistotu platu. Ze kdyz se nechaji zamestnat, nezalepi jimi jako prvnimi vladni garnitura jakykoli prusvih.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
@ZuzaM ano, pri peci o dite je zamestnani ucitele vyhodou. Tato profese ma i jine vyhody, nemyslim tim kytky a bonboniery. Furt je to o tom, ze prazdniny najem/hypoteku nezaplati. Ja jsem vdecna, z po 20 letech, co jsem ve skolstvi, jsem se financne dostala na uroven, ze bych zaplatila bydleni sama.
Ale uz ted chybi tisice ucitelu, az odejdou do duchodu husakovy deti, nastane velky personalni problem. Ten se predchozi vlada snazila resit tim, ze zvedla tarify, posilala do skol dalsi finance na oceneni tech, kdo makaji nadstandardne. Cilem vsak je poskytnout mladym ucitelum jistotu, treba jako byl ten napad s navazanim platu na prumernou mzdu. Pokud ted opakovane dojde k propadu platu ve skolstvi, dostaneme se 10 let zpet, kdy byla prestiz povolani nizka, na ucitelske obory se hlasili podprumerni maturanti, reditele marne vyhlizeli nekoho pouzitelneho, aby ho mohli zamestnat.
Nebála bych se, že nebude mít kdo učit. O co se ale začínám bát, je kvalita výuky. Jenže to peníze nespravi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Nebála bych se, že nebude mít kdo učit. O co se ale začínám bát, je kvalita výuky. Jenže to peníze nespravi.
jj, tys vcera prokazala, jaky jsi odbornik na skolstvi ![]()
Problem s nedostatkem ucitelu je aktualni, chybi jich tisice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Take se bojim o kvalitu vyuky. Vnimam hrozny tlak ze strany rodicu na snizeni laťky. Hlavni pozadavek - aby dite chodilo rado do skoly a aby byly naroky mensi, protoze… Jsem tim strasne demotivovana.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
O kvalitu výuky strach nemám.
Naopak, jsou na nás jako učitele kladeny stále vyšší požadavky.
Otevřené hodiny pro kolegy, teď byl Den otevřených dveří, v hodině 2 rodiče v 7 třídě atd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška píše:
Take se bojim o kvalitu vyuky. Vnimam hrozny tlak ze strany rodicu na snizeni laťky. Hlavni pozadavek - aby dite chodilo rado do skoly a aby byly naroky mensi, protoze… Jsem tim strasne demotivovana.
Tohle ona nemyslí. Bojí se o kvalitu výuky cizinců, kteří jsou u nás nuceni učit se česky a jsou proto v nevýhodě oproti našim českým dětem. Učitelům zazlívá, že nejsou ochotni učit v jejich rodných jazycích a zvýhodňují tak děti české.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Tohle ona nemyslí. Bojí se o kvalitu výuky cizinců, kteří jsou u nás nuceni učit se česky a jsou proto v nevýhodě oproti našim českým dětem. Učitelům zazlívá, že nejsou ochotni učit v jejich rodných jazycích a zvýhodňují tak děti české.
Tohle jsem nikde nenapsala. Jen dle školského zákona má každý cizinec nárok na studium. Učitelé by měli dělat vše pro to, aby kvalita výuky nebyla ohrožena pro všechny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška píše:
- načítám...
- Citovat
- Zmínit