Učitelka plat
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@matkabagristy píše:
jj, tys vcera prokazala, jaky jsi odbornik na skolstvi
Problem s nedostatkem ucitelu je aktualni, chybi jich tisice.
Kde jich chybí tisíce? Tebe sleduji v diskusích poměrně často a dost si protiřečis. Někde jsi psala, že se učitelská místa často drží pro další generace…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Tohle jsem nikde nenapsala. Jen dle školského zákona má každý cizinec nárok na studium. Učitelé by měli dělat vše pro to, aby kvalita výuky nebyla ohrožena pro všechny.
Tak si znovu pročti ty svoje včerejší příspěvky. Možná jsi byla jenom pod vlivem a už si to nepamatuješ. To by dost vysvětlovalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Tohle ona nemyslí. Bojí se o kvalitu výuky cizinců, kteří jsou u nás nuceni učit se česky a jsou proto v nevýhodě oproti našim českým dětem. Učitelům zazlívá, že nejsou ochotni učit v jejich rodných jazycích a zvýhodňují tak děti české.
? Fakt? Ne ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eliška píše:
Take se bojim o kvalitu vyuky. Vnimam hrozny tlak ze strany rodicu na snizeni laťky. Hlavni pozadavek - aby dite chodilo rado do skoly a aby byly naroky mensi, protoze… Jsem tim strasne demotivovana.
Asi jak kteří rodiče. Ale v zásadě s Tebou souhlasím. Dítě nebo rodič mávajíci s doporučením z poradny je něco šíleného i pro mě jako rodiče, který chce, aby se děti ve škole něco naučily. Nedovedu si představit výuku ve třídě, kde jsou dvě děti s „papírem“ pak průměr a třeba jedno, dvě nadané… Tam se, podle mého, kvalita dodržet moc nedá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Tohle jsem nikde nenapsala. Jen dle školského zákona má každý cizinec nárok na studium. Učitelé by měli dělat vše pro to, aby kvalita výuky nebyla ohrožena pro všechny.
takze dle tve myslenky, mam prijit v pondeli do skoly, tam ucit interpunkci ve slozitem souveti zaky v osmicce a zaroven stejnou kvalitu poskytnout cerstve dosedsimu diteti z ukrajiny? ![]()
Zjisti si alespon zakladni informace o integraci zaku s omj.
Příspěvek upraven 02.04.22 v 14:48
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Tak si znovu pročti ty svoje včerejší příspěvky. Možná jsi byla jenom pod vlivem a už si to nepamatuješ. To by dost vysvětlovalo.
Kde je napsáno, že mají učit v cizím jazyce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZuzaM píše:
Já teda neznám nikoho kdo by měl volno na Vánoce mimo svou dovolenou, pravda leckde nařízenou. A dovolená je 20-25 dnů za rok, naprosto výjimečně víc, takže prosím tě, nelži.
Manžel má 25 plus možnost HO a to jsou dost výjimkou, většina našich neučitelských přátel má víc dovolené než manžel, pravda, mají méně dovolené než já.
V létě máme standardně sedm týdnů, což ano, je to fajn. Ale je to méně fajn, než když byly děti malé - pro mě osobně je tenhle benefit k prdu. Ráda bych ovšem zdůraznila, že to není náš benefit, ale nutnost vyplývající z toho, že děti mají prázdniny - takže taková výhoda, nevýhoda.
Osobně bych uvítala méně dovolené - klidně těch 25-30 dnů a možnost si minimálně třetinu vybrat dle svého uvážení.
Vezmi si, že se ještě příštích dvacet, pětadvacet let nikam nepodívám mimo hlavní sezónu… A věř, že jestli na něco o své dovolené nemám ani tu nejmenší náladu, tak to jsou malí smradi.
Cizí malí smradi, podotýkám, svoje jakž takž toleruju, ale těch cizích mám po uplynulém školním roce fakt dost.
Mimochodem, policajti mají stejně dovolené jako my - a mohou si ji vybrat kdykoli - proč to u nich nikoho nedere a nám to všichni děsně závidí? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
Kde jich chybí tisíce? Tebe sleduji v diskusích poměrně často a dost si protiřečis. Někde jsi psala, že se učitelská místa často drží pro další generace…![]()
to jsem urcite nepsala ja.
V roce 2020 chybelo 6000 ucitelu. Novela neprosla
https://ct24.ceskatelevize.cz/…at-odborniky
Dale o tom svedci mnozstvi inzeratu poptavajicich ucitele, nejen v praze, ale i treba v karlovarskem kraji.
A osobni zkusenost. Nezamestnana za ty roky jsem byla 2 dny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
Dale o tom svedci mnozstvi inzeratu poptavajicich ucitele, nejen v praze, ale i treba v karlovarskem kraji.
A jaká aprobace chybí nejvíc? A kdo tedy děti učí, když chybí tolik učitelů? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZustanSeMnou píše:
Kancl, zakázky?
Znám hodně lidí z kanceláře a všichni jsou doma.
Jo, možná den pracuji, ale jinak jsou třeba 7 dní doma i víc.Netvrdím, co je špatně či dobře, každý má možnost volby
Příspěvek upraven 02.04.22 v 14:20
No, stejně validní argument jako učitelé, co znám, jsou doma ve dvě:). No, logika pokulhává…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
A to si vem, že ani nemáš nedostatkovou aprobaci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
A jaká aprobace chybí nejvíc? A kdo tedy děti učí, když chybí tolik učitelů?
M, F, Ch, IKT a elementaristé.
A učí, kdo má nohy.
Třeba občankář matiku…
Příspěvek upraven 02.04.22 v 15:02
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@roba18 píše:
A jaká aprobace chybí nejvíc? A kdo tedy děti učí, když chybí tolik učitelů?
to uz si zjisti sama. Jsi utocna, dehonestujes me a mou profesi. Prokazatelne se v problematice nevyznas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
https://www.emimino.cz/…rankovani/2/
ok, diky, vsechny diskuse ke skolstvi sledovat nestiham, obcas pracuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SAJ píše:
A to si vem, že ani nemáš nedostatkovou aprobaci.
jj, ale schvalne jsem se koukla, cejak je furt poptavany.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit