Učitelka plat
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@ZuzaM píše:
Zase má skoro dva měsíce prázdnin, volné Vánoce, jarní prázdniny. Ani na absolventy VŠ všude nečekají, pokud je bez praxe, s bůhvíjakým platem, nemluvě o tom, že spousta VŠ má problém vůbec práci najít právě proto, že tu praxi nemají. Navíc učitelům ty platy rostou s praxí podle tabulek, občas přidá vláda. V soukromé sféře jsou třeba nástupní platy vyšší, ale pak na nich sedí několik let, protože se prostě nezvyšují. Ve spoustě zaměstnání taky nemůžeš po 8 hodinách vypnout počítač a pracuje se i z domova, člověk musí být na telefonu, leckdy i o dovolené. O nějakém obědu za 25Kč si mohou nechat jen zdát. My třeba dostáváme příspěvek na jídlo 80Kč, ale jídlo si buď musíme nosit nebo se stravovat v restauraci. Snad jedině, že máme kafe, čaj a vodu zdarma.
Prosím tě, 2 měsíce prázdnin fakt nemáme a pokud vím, o Vánocích jsou doma téměř všichni krom pár profesi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZustanSeMnou píše:
Prosím tě, 2 měsíce prázdnin fakt nemáme a pokud vím, o Vánocích jsou doma téměř všichni krom pár profesi.
Já teda neznám nikoho kdo by měl volno na Vánoce mimo svou dovolenou, pravda leckde nařízenou. A dovolená je 20-25 dnů za rok, naprosto výjimečně víc, takže prosím tě, nelži.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZuzaM píše:
Já teda neznám nikoho kdo by měl volno na Vánoce mimo svou dovolenou, pravda leckde nařízenou. A dovolená je 20-25 dnů za rok, naprosto výjimečně víc, takže prosím tě, nelži.
Většina firem má také pár dní sickdays,,to jsi zapomněla zmínit.
Učitelé si také berou dovolenou a na rozdíl od jiných lidí si ji mohou vybrat pouze v době prázdnin
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZuzaM píše:
Já teda neznám nikoho kdo by měl volno na Vánoce mimo svou dovolenou, pravda leckde nařízenou. Adovolená je 20-25 dnů za rok, naprosto výjimečně víc, takže prosím tě, nelži.
Ale prosím tě. Dovolená státních zaměstnanců je 5 týdnů v roce. Tak nikoho nenapomínej, že lže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
Kdo poslal penize?
Nevím, kraj či ministerstvo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Zadat muzou, ale neznam nikoho, komu by to schvalili. Ani autistovi ne, slabe deti nebo deti s dys poruchou, ti ani nemaji z jakeho titulu o osvobozeni zadat.
U nás na škole ano..
Když požádají, ředitelka schválí…důvody- slabší intelekt atd..důvody vypisuje rodic
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZustanSeMnou píše:
Nevím, kraj či ministerstvo?
njn, ja mam odpoved na dotaz vzneseny vuci msmt
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZustanSeMnou píše:
Většina firem má také pár dní sickdays,,to jsi zapomněla zmínit.
Učitelé si také berou dovolenou a na rozdíl od jiných lidí si ji mohou vybrat pouze v době prázdnin
Ale učitelé mají 8 týdnů dovolené, zatímco jiné profese 4-5 plus cca 1-3 dny sick days, ale rozhodně to není pravidlem. Někde není žádný sick day. A v mnoha zaměstnáních si taky nemůžeš vybrat dovolenou, kdy se ti zlíbí, ale kdy se to hodí firmě, někdy je nařízená celozávodní dovolená. Pracovní doba v jiných zaměstnáních taky není výrazně prorodinná, když pracuješ třeba do 17 hodin, to už nestihneš ani do školky pro dítě. A bohužel minimum firem umožní zkrácený úvazek a rozhodně ne všechny firmy na ženu počkají po dobu mateřské a rodičovské. Takže být učitelem rozhodně výhody má.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Ale prosím tě. Dovolená státních zaměstnanců je 5 týdnů v roce. Tak nikoho nenapomínej, že lže.
Já nepsala jen o státních zaměstnancích, představ si, že existují i jiné firmy a mají dohromady podstatně víc zaměstnanců než stát.:-)))
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
o osobko je tragedie, ja jsem lehce nad urovni vyse nekde kolem roku 2000.
Na téhle ZŠ jsem 4.rok, na začátku bylo osobko 500, no a postupně to vždy v září zvedá ředitelka. Jen dá podepsat papír sekretářka.
S tím asi nic neudělám, beru to jako fakt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZuzaM píše:
Ale učitelé mají 8 týdnů dovolené, zatímco jiné profese 4-5 plus cca 1-3 dny sick days, ale rozhodně to není pravidlem. Někde není žádný sick day. A v mnoha zaměstnáních si taky nemůžeš vybrat dovolenou, kdy se ti zlíbí, ale kdy se to hodí firmě, někdy je nařízená celozávodní dovolená. Pracovní doba v jiných zaměstnáních taky není výrazně prorodinná, když pracuješ třeba do 17 hodin, to už nestihneš ani do školky pro dítě. A bohužel minimum firem umožní zkrácený úvazek a rozhodně ne všechny firmy na ženu počkají po dobu mateřské a rodičovské. Takže být učitelem rozhodně výhody má.
No tak jsi taky učitelka, že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZuzaM píše:
Má své výhody i nevýhody jako každé jiné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZuzaM píše:
Já nepsala jen o státních zaměstnancích, představ si, že existují i jiné firmy a mají dohromady podstatně víc zaměstnanců než stát.:-)))
No a co z toho plyne? Každý si může vybrat, vystudovat a učit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZustanSeMnou píše:
U nás na škole ano..
Když požádají, ředitelka schválí…důvody- slabší intelekt atd..důvody vypisuje rodic
U nas ne, poradna to i napsala, ovsem reditelka zvedla telefon a najednou přišel novy posudek, kdy byly jen nejake ulevy v tom druhem jazyce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZuzaM píše:
Dovca 6 týdnů, sick days 6 na rok.jo, na Vánoce ji občas nedostaneš, ale co.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit