Učitelka plat

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
SAJ
17073
2.4.22 12:41
@zrcadlo píše:
Au, „navyjak“ tedy dost bolí, od učitelky dvojnásob…
Odejdi ze školství, najdi si firmu se stravenkami zdarma, 65tis. nástupem, kávou zdarma, spoustou volného času, a netrap školství svou přítomností.
Předpokládám, že jsi ta paní, která na zkrácený úvazek brala 10tis. osobní ohodnocení, které jí po zkušebce ředitel vzal, a teď přišlo rozčarování.

Ano, taky si myslím, že to je ona… Postupně dočítám, proto reaguji až teď.

Osobně si myslím, že zrovna tato pančelka nebude pro žádnou školu nic moc výhra a i já si myslím, že její odchod do soukromého by pomohl úplně všem. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.22 12:44
@ZustanSeMnou píše:
Ale vždyť jeden rok je třeba 18 nemcin, další 16
Není to stejne.. Úvazek se mění každý rok, tedy myslím předměty, ne počet hodin

Svůj odhad na zmenšení počtu hodin jsem psala výše. Budu ráda, když si to najdeš. Kolegyně dělala průzkum mezi šesťáky a pokud by druhý cizí jazyk soutěžil ve výběru třeba s informatikou, tak nemáme šanci.

• Citovat
  • Upravit
66798
2.4.22 12:45
@ZustanSeMnou píše:
Já beru tak 33 průměrné když nejsou přesčasy, z toho je 1500hrubeho os

o osobko je tragedie, ja jsem lehce nad urovni vyse nekde kolem roku 2000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
2.4.22 12:45
@matkabagristy píše:
ja myslim, ze skolstvi je „prioritou“ napric politickynm spektrem 8)

Jo, souhlas - a byť si o minulé vládě nemyslím vůbec nic dobrého, moje výplatní páska by nejspíš mohla tvrdit opak… :nevim: Což mě teda dost sejří, protože nová vláda v lednu už zase začala se starou dobrou písničkou…

Nová vláda brzdí růst učitelských platů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
2.4.22 12:47
@ZustanSeMnou píše:
@SAJNa poslání jim kašlu.
To mi hypotéku a život nezaplati

To mi povídej. :think: Jenže po gymplu (a pak i po vejšce) jsem byla ještě mladá a blbá a tuo prioritu jsem jim věřila.

Jak říkám, dneska bych už do toho nešla. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
2.4.22 12:48
@SAJ píše:
Jo, souhlas - a byť si o minulé vládě nemyslím vůbec nic dobrého, moje výplatní páska by nejspíš mohla tvrdit opak… :nevim: Což mě teda dost sejří, protože nová vláda v lednu už zase začala se starou dobrou písničkou…Nová vláda brzdí růst učitelských platů.

ano, a to jeste v dobe pred krizi. Nedelam si iluze o tom, co bude nasledovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
2.4.22 12:55
@Anonymní píše:
Minimálně by měli být učitelé jednotní. Stát si za tím, že odvádějí dobrou a náročnou práci (to samozřejmě také dělat, ale sama vidím, že spousta učitelů-ucitelek dělá pro děti opravdu hodně, často jsou jak druhé maminky), za kterou jim náleží adekvátní ohodnocení. Ideální by samozřejmě bylo být jedu učitelskou komoru (či odbory, nebo jak to nazvat), která bude hájit zájmy učitelů jednotně a v kontextu s aktuálními problémy. Této organizaci by pak měl být předsedou zkušený vyjednavač.
Čím víc tě čtu, tím méně s tebou chci být jednotná… :nevim:

Vlastně s tebou nechci být vůbec spojovaná. :nevim: Ani trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26853
2.4.22 12:59
@ZustanSeMnou píše:
Víš, já si nemyslím, že bude stagnace či propad našich platu.
To si vláda nemůže dovolit.
Jinak zas nepůjde nikdo učit

Vzpomen si na Kalouskovo zmrazeni platu. Bezpecnostnim sborum dokonce tarify snizil o 10%. Takze i toto se muze opakovat (to zmrazeni uz vlastne u vetsiny nastalo letos k 1.1.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64969
2.4.22 13:01
@ZustanSeMnou píše:
Mám ještě druhou aprobaci, tak hokt budu učit druhý Předmět.
Tak ještě to neodklepli.Na druhou stranu, pro leckterý deti by to byla úleva. Ale ty přece mohou požádat o uvolnění i nyní.
Jenže, každopádně to je celkove v gramotnosti krok zpět.

Zadat muzou, ale neznam nikoho, komu by to schvalili. Ani autistovi ne, slabe deti nebo deti s dys poruchou, ti ani nemaji z jakeho titulu o osvobozeni zadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3793
2.4.22 13:05
@Anonymní píše:
Jde mi o to, že mě učitelství hodně láká, ale mám obavy co se financí týče.. A nevím, zda kvůli tomu radši nejít jiným směrem. Známí mě od toho odrazují.. Plánuji rodinu a výdaje přeci jenom nějaké budou…

Já bych řekla, že je to jako s tím příslovím, lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše. Učitelství je ten vrabec. Sice tam možná nejsou žádné velké výdělky oproti jiným oborům, ale má to zase jiné výhody. Dlouhé prázdniny a různá volna, možnost kratší pracovní doby a jistota zaměstnání. Soukromý sektor je ten holub. Možná, že ho z té střechy dostaneš a budeš na tom mnohem líp než ve školství. Ale možná také ne, a budeš makat od nevidím do nevidím a klidně můžeš i o tu práci přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55935
2.4.22 13:09
@Da12 píše:
Já bych řekla, že je to jako s tím příslovím, lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše. Učitelství je ten vrabec. Sice tam možná nejsou žádné velké výdělky oproti jiným oborům, ale má to zase jiné výhody. Dlouhé prázdniny a různá volna, možnost kratší pracovní doby a jistota zaměstnání. Soukromý sektor je ten holub. Možná, že ho z té střechy dostaneš a budeš na tom mnohem líp než ve školství. Ale možná také ne, a budeš makat od nevidím do nevidím a klidně můžeš i o tu práci přijít.

O práci můžeš přijít všude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18106
2.4.22 13:10
@vokishka píše:
Zadat muzou, ale neznam nikoho, komu by to schvalili. Ani autistovi ne, slabe deti nebo deti s dys poruchou, ti ani nemaji z jakeho titulu o osvobozeni zadat.

Tak hlavně ty slabší děti, tam je druhý jazyk úplný nesmysl, když většina jde na učňák a tam druhý cizí jazyk není a myslím, že tam nemají žádný cizí jazyk, ani AJ, v těch nematuritních oborech (když tak mě opravte).
Takže dva jazyky na ZŠ je blbost, ať to zůstane na těch osmiletých gyplech, ale na základkách ne, tam jen volitelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10025
2.4.22 13:11
@ZustanSeMnou píše:
Třeba na naší škole ukrajinská učitelka z našich platu placená není. Ředitelka čekala, zda na ni pošlou peníze, a když poslali, tak teprve řekla, že tu může zůstat ucit UK děti

UK je Velka Britanie (United Kingdom), UA je Ukrajina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.22 13:11
@cecetka píše:
Vzpomen si na Kalouskovo zmrazeni platu. Bezpecnostnim sborum dokonce tarify snizil o 10%. Takze i toto se muze opakovat (to zmrazeni uz vlastne u vetsiny nastalo letos k 1.1.).

Přesně. Mám strach, aby v rámci šetření nesáhli na tarify. Z toho, že by nebylo na osobka strach nemám. Nebude na ně, časem. A taky, aby nezvedli přímou vyučovací činnost. Už tak téměř nikdy nemám jen 22 hodin, protože se furt supluje za nemocné a OČR. Letošní školní rok extrémně. :cert:

• Citovat
  • Upravit
26853
2.4.22 13:23
@ZustanSeMnou píše:
Třeba na naší škole ukrajinská učitelka z našich platu placená není. Ředitelka čekala, zda na ni pošlou peníze, a když poslali, tak teprve řekla, že tu může zůstat ucit UK děti

Jesteze ne v Nemecku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat