Učitelka plat

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8302
2.4.22 12:03
@ZuzaM píše:
Celkem by mě zajímalo, na jaké zaměstnání jsi dostala nabídku 65k a ještě bys vyhrála výběrové řízení. Pokud máš peďák.

Nemůžeš věřit všemu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
2.4.22 12:13
@Anonymní píše:
Zdravím, zajímalo by mě, zda se dá vyžít s platem učitelky na ZŠ/SŠ? Myslím přijatelně vyžít, na nějakém standardu… Nebo je lepší zvolit soukromou sféru? Ráda bych slyšela názor od ostatních ;)

Finančně se během minulých let školství hodně zvedlo, ale obávám se, že s tím je teď na nějakou dobu zase konec. Předpokládám, že se během příštích let propadneme do stejného podprůměru, v jakém jsme byli před pěti lety.

Za sebe, práce je to krásná, učím na průmce, takže docela šikovná děcka a převážně kluky - pro mě absolutní ideál. Mohu se, podle kvality třídy, rozmáchnout k zajímavostem - a jinde se soustředit na úplné základy.
Celkově se snažím dovést děcka k tomu, že matematika není zlo, ale dobrodružství… I když to není snadné.

Blbý je, že je ta práce ve školství a školství stojí obecně za houno. Pozor, nesměšovat učení se školstvím - to jsou dvě různé věci.

Já už nejspíš měnit nebudu, tu práci fakt miluju a kvůli tomu toleruju i to debbilní školství - ale znovu bych do toho nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
2.4.22 12:14
@Anonymní píše:
Platové tabulky si můžeš dohledat a snad dokážeš odhadnout své náklady. Učím prvním rokem, před tím jsem byla v soukromé sféře. A finanční sesup je to neskutečný. Ač mě práce s dětmi moc baví, nejde při dnešních cenách v některých lokalitách jen z tabulového platu slušně vyžít. Dostala jsem nabídku zpět do soukromého sektoru za dvojnásobek platu, který mám ve škole. Takže vážně zvazuji nad návratem zpět. Zvlášť v dnešní situaci.
Od učitelek z venkova či menších měst uslyšís, že jsou spokojené, že mají dost a že ještě před 5 lety braly méně…

Ty jsi tu zakládala už několik diskusí, že?

Asi bys měla dodat, že máš specifické požadavky a nároky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
2.4.22 12:17
@Anonymní píše:
A co říkáš na zrušení povinného druhého jazyka? Jsem taky němčinářka a se.re mě to tedy fest.

Mám ještě druhou aprobaci, tak hokt budu učit druhý Předmět.
Tak ještě to neodklepli.Na druhou stranu, pro leckterý deti by to byla úleva. Ale ty přece mohou požádat o uvolnění i nyní.
Jenže, každopádně to je celkove v gramotnosti krok zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
2.4.22 12:20
@SAJ píše:
Finančně se během minulých let školství hodně zvedlo, ale obávám se, že s tím je teď na nějakou dobu zase konec. Předpokládám, že se během příštích let propadneme do stejného podprůměru, v jakém jsme byli před pěti lety.

Za sebe, práce je to krásná, učím na průmce, takže docela šikovná děcka a převážně kluky - pro mě absolutní ideál. Mohu se, podle kvality třídy, rozmáchnout k zajímavostem - a jinde se soustředit na úplné základy.
Celkově se snažím dovést děcka k tomu, že matematika není zlo, ale dobrodružství… I když to není snadné.

Blbý je, že je ta práce ve školství a školství stojí obecně za houno. Pozor, nesměšovat učení se školstvím - to jsou dvě různé věci.

Já už nejspíš měnit nebudu, tu práci fakt miluju a kvůli tomu toleruju i to debbilní školství - ale znovu bych do toho nešla.

Víš, já si nemyslím, že bude stagnace či propad našich platu.
To si vláda nemůže dovolit.
Jinak zas nepůjde nikdo učit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15753
2.4.22 12:26
@Zeoli píše:
Nemůžeš věřit všemu :D

Přesně tak, stačí mi jeden její příspěvek a vidím, že je nepoužitelná pro cokoli i za minimální mzdu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
2.4.22 12:29
@ZustanSeMnou píše:
Jinak zas nepůjde nikdo učit

a jak docilit toho, aby to neslo dolu? Zakon o tom, ze platy ve skolstvi budou navazany na prumernou mzdu, nikdo snad ani nevytahl k jednani. Upraveny statni rozpocet pocita s usporami 5 miliard na platy, ted doho vpadla masa ukrajinskych deti. Na dotaz smerem k msmt, z ceho ma byt placena ukrajinska asistentka/ucitalka prisla odpoved, ze z financi na platy ve skole.
Jsem ve skolstvi uz dlouho, nekolikrat jsem v praxi zazila, ze se diry ve statnim rozpoctu lataly prave skostvim. Mam pomerne vysoke odmeny za praci navic, na plat si opravdu nemuzu stezovat. Ale je mi jasne, ze kdyz ty penize na nadtarify do skol neprijdou, nebude je mozno ve vyplate najit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
2.4.22 12:33
@ZustanSeMnou píše:
Jinak zas nepůjde nikdo učit

No, kéž bys měla pravdu - ale v tomto jsem pragmatik a bohužel si pamatuji velmi přesně, jak s námi nakládaly pravicové vlády v minulosti - a to, prosím pěkně, opravdu nejsem levicově zaměřená.

Školství je, bylo a obávám se, že i bude jen třetiřadý zájem politiků a nutné zlo, které bude dle slov naší prvořadou prioritou - a dle skutků něčím, na co můžeme zvysoka dlabat, protože oni se už ti srdcaři postarají…

Zadara… :roll: Bo poslání, že jo. :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.4.22 12:36
@ZustanSeMnou píše:
Mám ještě druhou aprobaci, tak hokt budu učit druhý Předmět.
Tak ještě to neodklepli.Na druhou stranu, pro leckterý deti by to byla úleva. Ale ty přece mohou požádat o uvolnění i nyní.
Jenže, každopádně to je celkove v gramotnosti krok zpět.

Takže jak jsem psala výše. Ubereš hodiny dalšímu kolegovi…a někdo na to i dojede.
To bude nálada ve sboru. No prostě super. :*

• Citovat
  • Upravit
66798
2.4.22 12:36
@SAJ píše:
No, kéž bys měla pravdu - ale v tomto jsem pragmatik a bohužel si pamatuji velmi přesně, jak s námi nakládaly pravicové vlády v minulosti - a to, prosím pěkně, opravdu nejsem levicově zaměřená.

Školství je, bylo a obávám se, že i bude jen třetiřadý zájem politiků a nutné zlo, které bude dle slov naší prvořadou prioritou - a dle skutků něčím, na co můžeme zvysoka dlabat, protože oni se už ti srdcaři postarají…

Zadara… :roll: Bo poslání, že jo. :roll: :roll: :roll:

ja myslim, ze skolstvi je „prioritou“ napric politickynm spektrem 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
2.4.22 12:37
@matkabagristy píše:
a jak docilit toho, aby to neslo dolu? Zakon o tom, ze platy ve skolstvi budou navazany na prumernou mzdu, nikdo snad ani nevytahl k jednani. Upraveny statni rozpocet pocita s usporami 5 miliard na platy, ted doho vpadla masa ukrajinskych deti. Na dotaz smerem k msmt, z ceho ma byt placena ukrajinska asistentka/ucitalka prisla odpoved, ze z financi na platy ve skole.
Jsem ve skolstvi uz dlouho, nekolikrat jsem v praxi zazila, ze se diry ve statnim rozpoctu lataly prave skostvim. Mam pomerne vysoke odmeny za praci navic, na plat si opravdu nemuzu stezovat. Ale je mi jasne, ze kdyz ty penize na nadtarify do skol neprijdou, nebude je mozno ve vyplate najit.

Třeba na naší škole ukrajinská učitelka z našich platu placená není. Ředitelka čekala, zda na ni pošlou peníze, a když poslali, tak teprve řekla, že tu může zůstat ucit UK děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
2.4.22 12:38
@Anonymní píše:
Takže jak jsem psala výše. Ubereš hodiny dalšímu kolegovi…a někdo na to i dojede.
To bude nálada ve sboru. No prostě super. :*

Ale vždyť jeden rok je třeba 18 nemcin, další 16
Není to stejne.. Úvazek se mění každý rok, tedy myslím předměty, ne počet hodin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
2.4.22 12:39

@SAJ

Na poslání jim kašlu.
To mi hypotéku a život nezaplati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
2.4.22 12:39
@ZustanSeMnou píše:
Třeba na naší škole ukrajinská učitelka z našich platu placená není. Ředitelka čekala, zda na ni pošlou peníze, a když poslali, tak teprve řekla, že tu může zůstat ucit UK děti

Kdo poslal penize?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
2.4.22 12:40
@matkabagristy píše:
Jsem ve skolstvi uz dlouho, nekolikrat jsem v praxi zazila, ze se diry ve statnim rozpoctu lataly prave skostvim. Mam pomerne vysoke odmeny za praci navic, na plat si opravdu nemuzu stezovat. Ale je mi jasne, ze kdyz ty penize na nadtarify do skol neprijdou, nebude je mozno ve vyplate najit.

Já beru tak 33 průměrné když nejsou přesčasy, z toho je 1500hrubeho os

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat